V trčenju dveh osebnih vozil na cesti Črnomelj - Vranoviči pri Črnomlju je bil udeležen mladi slovenski reprezentant Aljoša Matko. Na nesrečo se je odzval Nogometni klub Maribor.

V trčenju dveh osebnih vozil, do katerega je v soboto nekaj pred 19.30 prišlo na cesti Črnomelj - Vranoviči pri Črnomlju, je bilo poškodovanih šest oseb.

Osebni vozili sta po trčenju zapeljali s cestišča, eno od vozil se je prevrnilo in pristalo na strehi.  Reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Črnomelj so dve osebi na kraju oskrbeli, štiri pa odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Kot smo že poročali, je bil v prometno nesrečo vpleten tudi mladi slovenski nogometni reprezentant in član vijoličastih Aljoša Matko. Strelec edinega zadetka slovenske reprezentance do 21 let na minulem evropskem prvenstvu v nesreči bi bil huje poškodovan.

Iz Nogometnega kluba Maribor so sporočili, da so z velikim obžalovanjem sprejeli informacijo o tem, da so poškodbe utrpeli preostali udeleženci. »Zadeve spremljamo, vsi v klubu smo z mislimi s poškodovanimi in njihovimi družinami,« so zapisali. 

Matko se treningom vijoličastih še ni pridružil

Kot so sporočili iz kluba, se Matko zaradi šokantnega dogodka ni pridružil moštvu ob začetku aktivnosti v ponedeljkovem dopoldnevu in je ostal v družinskem krogu. Ob tem so zapisali, da se mladi slovenski reprezentant zaveda, da je z vožnjo ob neprilagojeni hitrosti storil hud prekršek. 

»Vsi, še posebej pa športniki kot javne osebnosti morajo biti zgled mladim, celotni družbi in od vsakega našega člana pričakujemo, da spoštuje pravila, tako zaradi lastne kot zaradi varnosti vseh udeležencev prometa,« sporočajo iz kluba.

Nesrečo v klubu iskreno obžalujejo

Objavili so tudi izjavo športnega direktorja Marka Šulerja, ki je povedal, da se Maribor kot klub zaveda svoje družbene odgovornosti.

»Nesrečo, ki se je zgodila, iskreno obžalujemo. Aljoša je z nesprejemljivim početjem ogrozil sebe in druge, teže prekrška se vsi skupaj dobro zavedamo. Vsem poškodovanim želimo hitro, uspešno okrevanje, kot klub pa se zavedamo družbene odgovornosti. Naloga kluba ni le vzgoja nogometašev na igrišču, ampak tudi izven igrišča. 

Ozaveščenost v prometu je tema, ki je bila že doslej med prioritetnimi, očitno pa ji bomo morali tudi v prihodnje v sodelovanju z vsemi pristojnimi organizacijami namenili še več pozornosti. S poučnimi projekti za zdajšnje in bodoče mlade voznike, več informacij o naslednjih korakih pa bomo posredovali v prihodnjih dneh,« je ob neprijetnem dogodku povedal športni direktor Marko Šuler.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čergoli (nepreverjen)

V ZAPOR Z NJIM!!!!

Patoloshki (nepreverjen)

Gnusi se mi kaj je nastalo iz nogometašev. Barbike in šminkerji, ki živijo za slavo, instagram in dobre avte in pi***. Samo čim lažje zaslužiti denar in ga trošiti. Matkota kot osebo mi je res žal, samo si je sam kriv.

magyar bacsi (nepreverjen)

V zaporz njim!!!!

🤨 (nepreverjen)

BMW+IQ sobne remperature=MATKO!

kaj te briga (nepreverjen)

"vpleten"..... POVZROČITELJ! Lahko vas je sram novinarji in spletni medij.....

koronaš1 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ja in? pač nej zvozo ovinka . in kelko je vas tudi takih-s kakšo pravico ga vi dajete v zapor, srmačeki eni....

magyar bacsi (nepreverjen)

V zapor z njim in tebe zraven. Bi te rad videl kaj bi rekel, ko bi ti do smrti povozil nekoga od tvojih???

In reply to by koronaš1 (nepreverjen)

cvbd (nepreverjen)

tebe in tebi podobnih trbe poslati za kakšno leto na rehabilitacijski center soča. pa te mo te vido če bo dale zagovorjo te paciente.

In reply to by koronaš1 (nepreverjen)

Starejše novice