Napadalno usmerjeni vezist črno-belih letos resda ne dosega toliko zadetkov kot lani, a je vseeno tudi letos eden najbolj ključnih nogometašev Mure. Se sprašujete zakaj? Ponujamo vam odgovor.

Luka Bobičanec je lansko leto blestel v dresu Mure in bil eden najbolj zaslužnih, da so se črno-beli že v prvi sezoni med drugoligaši takoj prebili med slovensko nogometno elito. Za dobre igre je bil nagrajen tudi z nagrado za najboljšega nogometaša druge lige, prav tako pa je z Muro podpisal prvo profesionalno pogodbo.

Logična posledica tega je bila ta, da so navijači od Bobičanca tudi letos pričakovali, da bo ekipo "nosil" na svojih ramenih. Medžimurec v vrstah Mure se je letos moral prilagoditi drugačnemu stilu igre, črno-beli so namreč večino lanskih tekem praktično igrali zgolj v eno smer, v prvi ligi je situacija povsem drugačna. Tudi sam mora veliko več garati v defenzivnih nalogah.

"Prva liga je vseeno prva liga in je precej bolj zahtevna kot druga. Veliko več moram garati v obrambi, posledično je potrebno biti tudi boljše pripravljen," pravi Bobičanec, ki na vprašanje o tem, ali ga skrbi, da letos ne dosega toliko zadetkov pravi, da "vmes razmišljam o tem, a se s tem ne obremenjujem. Verjamem, da tako jaz, kot ostali soigralci dobro opravljamo svoje delo, o tem pa pričajo tudi rezultati".

Bobičanec: "Ne živim samo za gole"

Glede na to, da je lani navijače razvajal z zadetki, teh pa letos ni toliko, se vmes tudi na njegov račun zaslišijo žvižgi. Včasih so ti upravičeni, včasih pa prenagljeni. O tem pričajo tudi podatki, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju. Kako sicer sam doživlja žvižge s tribun?

"Ni lepo, a se s tem ne obremenjujem, vem koliko ljudem pomeni Mura in zato jih gre na nek način razumeti. Toda vsak, ki spremlja nogomet ne le površinsko, lahko vidi in razume, koliko vsi igralci dajemo od sebe in koliko nam pomeni grb Mure. Zase bi dejal, da nisem igralec, ki živi samo za gole. Seveda sem vesel, ko zadanem, a isto vesel sem, ko lahko asistiram in klubu pomagam do dobrih rezultatov".
 

Pa dajmo te besede še podkrepiti z dejstvi. Luka Bobičanec je letos nastopil na vseh tekmah črno-belih, z izjemo povratne tekme z Gorico, ko je vstopil ob koncu srečanja, je ostale tekme začel od prve minute. In izkupiček?

Udeležen pri polovici zadetkov

Bobičanec je s šestimi asistencami tretji najboljši asistent slovenske lige in prvi asistent črno-belih. V prvenstvu je dodal še en zadetek, ob tem pa je tri prispeval tudi v Pokalu Slovenije, kjer ima tudi eno asistenco.

Ob tem pa velja dodati tudi to, da je bil Bobičanec neposredno vpleten še pri štirih zadetkih Mure, kjer ni bil strelec ali asistent. Kako? V tekmi proti Domžalam je pri drugem zadetku v ogenj poslal Roka Sirka, ki je nato asistiral Ninu Kouterju, podobno je bilo proti Mariboru, ko je odložil žogo za Kousa, ki je nato prav tako asistiral Kouterju. Na tekmi z Mariborom je njegov prosti udarec Jasmin Handanović odbil točno na noge Aleksandarja Boškovića, proti Gorici v pokalu pa je z globinsko podajo lepo zaposlil Klemna Šturma, ki se je podpisal pod asistenco pri zadetku Amadeja Maroše.

Črno-beli so tako na tekmah, ki jih je v prvi enajsterici začel Bobičanec dosegli trideset zadetkov, pri petnajstih je velik delež prispeval tudi prvi strelec Mure v lanski sezoni. Muraše jutri čaka obračun z Gorico, to pa bo prva tekma, ki jo bo Bobičanec zaradi kvote rumenih kartonov tudi izpustil. Tako kot poudarjajo praktično vsi nogometaši Mure, v ekipi vlada izjemno vzdušje, kjer nihče ne rine v ospredje in tudi zato Bobičanec verjame, da bodo njegovi soigralci, tudi brez njegove pomoči, prišli do novega kompleta vseh treh točk.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
A79 (nepreverjen)

Če je pristop pravi, pridejo rezultati in večina ga ima.
Ta slika iz Kidričevega pa zmaga: https://static.vecer.com/images/slike/2018/11/04/5354735.jpg
:)

RomanH (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Poskus manipulacije in ščitenje prijatelja. V Murinem mladinskem pogonu je kar nekaj igralcev, ki čaka na priložnost. Zastonj! Predstavljajte si kaj to pomeni mlademu fantu, ki celo življenje igra za črnobeli dres, da pride med člane.. Bobičanec je svoj maksimum že dosegel. Drži, da je pomagal ekipi, vendar leta so tu in začel bo padati, napredka več ne bo. Kaj bo, če se Sirk poškoduje? Nucamo golgetera.

Vipko
Truplo

Pri košarki že desetletja vodijo najrazličnejše statistike tako za obrambe, kakor napad in to lahko solidno sproti spremljaš na ekranu.

Tudi nogomet gre na srečo v tej smeri. Saj ni za pričakovati, da bo hitro naša nogometna liga spremljala npr. koliko dvobojev je Bobičanec dobil ali izgubil ena na ena oz. kolikokrat dobro ali slabo podal. Že te opisane asistence veliko povejo, tudi, da se gre za našo ligo za kvalitetnega igralca.

2121212121 (nepreverjen)

PROKLETI HRVAT

Starejše novice