Slovenija trenutno igra zagotovo najpomembnejšo tekmo v zgodovini slovenskih ekipnih športov. Slovenija se  v velikem finalu košarkarskega evropskega prvenstva meri s Srbijo, s katero ima še neporavnane račune iz evropskega prvenstva pred osmimi leti.

Takrat sta se ekipi pomerili v polfinalu, Srbija pa je Slovenijo po podaljških premagala s 96 : 92 in kasneje prišla do srebrne medalje. V finalu so Srbe brez težav odpravili Španci, Slovenija pa je v tekmi za tretje mesto nesrečno s 57 : 56 izgubila proti Grčiji.

Slovenija v finale prihaja z izjemno popotnico osmih zaporednih zmag in so tako edina ekipa, ki je na prvenstvu dosegla vse zmage. Srbija na drugi strani si je privoščila le en poraz, v skupinskem delu so jih ugnali Rusi. 

Po prvih desetih minutah Slovenija 20, Srbija 22 točk.

Neverjetna igra Gorana Dragiča, dosegel že 26 točk. Slovenija po prvem polčasu vodi 56 - 47 proti Srbiji.

Po tretji četrtini Slovenija 71, Srbija 67. Sledi zaključek tekme, še zadnjih deset minut.

KONEC TEKME!!! Slovenija evropski prvak!!! Slovenija 93, Srbija 85.

FOTO: KSZ

Tako kot je to v navadi na velikih tekmovanjih, se je na finale evropskega prvenstva tudi tokrat odpravilo precej slovenskih navijačev, med katerimi tudi tokrat ne manjkaa pomurskih ljubiteljev košarke. Glasno pa bo zagotovo tudi v številnih lokalih po Pomurju, tako je v enem izmed njih.

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kmetavzar (nepreverjen)

Pogej se tujec 2 pogej se. Vupan ka ti tau penzionisko srcej odpovej.

A79 (nepreverjen)

Tak je... naj se pogejo vsi večni štenkaši, kere nejso verjeli v naše fante! SLOVENIJA!!!

In reply to by kmetavzar (nepreverjen)

Gost1 (nepreverjen)

+1

In reply to by kmetavzar (nepreverjen)

Tujec 2

kmetavzar, moje srce je zdravo in zaradi ene tekme nede crknilo. Nimam se kaj sekirat. Srbi so pač Srbe nabrisali.

jak_Sel (nepreverjen)

sran te boj govnar!

Tujec 2

jak-Sel, ja si seljak !

Tujec 2

Zdaj boste lahko en mesec na ta račun pili ! Živeli, pijančki !

A79 (nepreverjen)

Ne kadim, ne pijem alkohola in se neizmerno veselim SLOVENSKEGA uspeha.
Kdo si pa ti, da boš druge obsojal kaj počno in kaj ne?

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Sreča ! Najboljši srbski košarkar Teodosić je poškodovan in ni mogel igrati na tem prvenstvu ! Kaj bi Slovenci brez Dragića ? Srbi so morali brez Teodosića.

Basket75 (nepreverjen)

Pa ni samo Teodosic, med drugim tudi Kalinic kot eden najboljsih obrambnih igralcov v evropi keri manjka itd. Se vidi ka je tvoje znanje samo povrsinsko. Sram te bilo govno posrano! Slovenija je evropski prvak in to vec kot zasluzeno. Ti pa kar dalje teraj to kontra agonijo. Konj.

In reply to by Tujec 2

goost (nepreverjen)

zmagala sta dva pa pou slovenca pa ostali jugoslovani.

gosst (nepreverjen)

žau maš prav (Slovenija, od kod lepote tvoje.......iz Srbije sigurno ne!)

In reply to by goost (nepreverjen)

Vaše ime,,, (nepreverjen)

Tisti ka takše primitivne komentare poukate se malo zamislite in če mate čas si malo par kolen za nazaj vaše rodbinsko poreklo preverite. Večina de vas redno presenečena gda te ugotovili ka ste glih za en bocin vlas slovenci. In bolniki mate probleme z našimi košarkašami srbskoga porekla, nigi san pa še nej zaslejdo ka bi se nešče gor proso zaradi ovoga čarnoga američana. Tisti je lekar čistokrvni slovenec in z njin nega problemov, igralci srbskoga porekla pa van ne dajo spati.

In reply to by goost (nepreverjen)

tujina 5 (nepreverjen)

Če ne bi bilo v slovenski reprezentanci toliko srbov ne bi videli Istanbula kajšele finala.. Od toliko slovencev nismo sposobni najti nekoga, ki bi bil selektor. Isto je pri predsedniku nogometne zveze - srb na čelu.
Nacionalka ni smele prenašati eurobasketa, ker je to lahko le komercialka v lastništvo srba, da si za ogromni denar prodajali medijski prostor. vse se vrti okrog srbov..!! nacionalka lahko prenasa le se sporte kot so smucanje..

cccc (nepreverjen)

Tak ka te tou pomejni samo tou ka smo slovenci za drüjgo kak smučanje nej sposobni? Ali?

In reply to by tujina 5 (nepreverjen)

Tujec 2

A79, pojdi poleti na gasilske in druge veselice, pa boš videl, kaj so nekateri Prekmurci ( tudi ženske ) sposobni narediti iz sebe ! Boš videl, da se bodo vrli Prekmurci cel mesec nalivali na račun ene kolajne, pri kateri nimajo nič zraven. Me pa veseli, da se vas toliko ukvarja z mano ! Cel mesec bodo mediji močni na račun te medalje ! OPIJ ZA LJUDSTVO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vi pa temu nasedete, da pozabite na bolj važne življenjske probleme. Boš ti zaradi te medalje imel večjo plačo ? Ne boš ! Bo nezaposleni zaradi te medalje dobil delo ? Ne bo ! Bo tvoja krava zaradi te medalje imela več mleka ? Ne bo ! Bodo gostilničarji zaradi te medalje postali bogatejši ? Bodo ! Bo zaradi te medalje več pijanih ljudi in več problemov v družinah ? Bo ! Torej ???????????? Razumeš ?

VILI76 (nepreverjen)

ne modrüvli preveč ka samo bedaka iz sebe delaš...

In reply to by Tujec 2

VILI76 (nepreverjen)

Ge ste Srbi pa prekmurski cigani??? Ka je zaj? Srbija do Tokija??? Malo morgen... popišali smo vas!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice