eurosport.com
Predzadnja etapa je Rogliča stala tretjega mesta. Navijači se niso pokazali v najboljši luči.

V predzadnji etapi dirke po Italiji je slovenski kolesarski fenomen Primož Roglič izgubil tretje mesto v skupnem seštevku. Dokončen vrstni red bo sicer dal nedeljski 17-kilometrski kronometer v Veroni.

Izjemno zahtevna, 194-kilometrska gorska etapa s petimi kategoriziranimi vzponi je tekmovalce vodila od Feltreja do Monte Avene. Ob koncu je slavil Španec Pello Bilbao iz Astane, sledil mu je rojak Mikel Landa, tretje mesto pa je osvojil Italijan Giulio Ciccone.

Pod vrhom prelaza Manghen je Roglič ob vzponu za kratek čas popustil. Landa je zadnjih 13 kilometrov prešel v pospešek in napad, ki ga Zasavec ni uspel pokriti. Na čelo se je postavil Nibalijev pomočnik Domenico Pozzovivo in zmanjšal razliko do Lande, piše STA.

'Pomoč' navijačev Rogliča stala 10 sekund

A današnji dogodek je daleč najbolj zaznamovalo nešportno vedenje navijačev. Rogliču je podporo ob progi izražalo veliko število slovenskih gledalcev, nekaj pa jih je s svojim posredovanjem kolesarjem pošteno zagodlo.

Tik pod vrhom prelaza Croce d'Aune so slovenskemu kolesarskemu asu namreč nešportno pomagali in ga v teku več sekund potiskali naprej proti čelu skupine. Tako je Roglič zaradi pomoči navijačev bil deležen celo kontroverzne 10-sekundne kazni.

Še večji incident se je sicer pripetil nedolgo zatem, ko je Miguela Lopeza na tla zbil nepreviden navijač, ki je tekel ob njem. Kolumbijec se je v navalu jeze odzval z udarci.

Posnetek si lahko ogledate tukaj in tukaj.

Roglič se v skupnem seštevku trenutno nahaja na četrtem mestu, za prvouvrščenim Ekvadorcem Richardom Carapazom, Italijanom Vincenzom Nibalijem in Lando. Od slednjega ga loči 13 sekund.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Putin (nepreverjen)

Pa o tem vedno govorim, slovenci se imamo za ne vem kaj, v resnici pa smo najbolj zajeban narod na balkanu...

Vipko
Truplo

Nikakor ne razumem, kako lahko kolesarski navijač, ki se v nekaj osnovnega glede tega razume, to naredi. Kar dva sta bila... vpričo vseh, vpričo kamer? Taka goveda nam delajo sramoto po vsem svetu. Pa sem mislil, da to lahko vidimo več ali manj samo v nogometu? In vprašanje: je zaradi tega Roglič pridobil 10 sekund, za kolikor je bil kaznovan? Niti pod razno, to mi lahko verjamete! Sicer pa to tudi ni nemogoče ugotoviti, saj imajo tako vsi tekmovalci, kakor nekateri rekreativni kolesarji dandanes že možnost, da imajo montirane senzorje za merjenje pritiska na pedala... in s pomočjo raznih histogramov se lahko ugotovi točen trenutek, kdaj je bil porivan in ali je takrat oz. koliko manj watov pritiskal na pedala. Mene bi to konkretno hudo zanimalo!

Jo je pa solidno pred kamerami vsega sveta dobil dve okoli ušes neki navijač, kateri je zbil kolesarja, kateri se bori za belo majico, torej najboljšega mladega kolesarja. Vsa čast tekmovalcu, da je reagiral, kakor je reagiral, jaz ga razumem. In nadaljeval... tudi s pomočjo drugega navijača zaradi porivanja v klanec, kar je dovoljeno, da se dobi tista minimalna hitrost, da se še lahko zapne za pedala... In ni prvič, da se dogajajo take zadeve, ko so navijači ali preblizu, ali pa celo z robci zataknejo balanco in kolesar pade (Armstrong). Dve ali tri etape nazaj je en trotl tekel za kolesarji, spotaknil sam sebe in na srečo padel stran od sredine ceste... tako da ni na ničesar vplival.

Kaj če bi danes kdo zbil Carapaza? Ker ima kar solidno prednost, predvsem pred Rogličem, kateri je bistveno hitrejši v kronometru, bi bila taka dirka nekako neregularna... in to po 21. etapah muke, znoja in krvi, kakor se temu pravi.

In reply to by Putin (nepreverjen)

rdeča zvezda (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ne jedi govna truplo
U stvari ,,,ništa ništa ,,ti samo jedi
ti i biciklin sta zako kao krava i sedlo

In reply to by Truplo

Landini

@truplo. Jaz pa to popolnoma razumem. To namreč nista bila kolesaraka navijača, ampak dva kretena, ki sta šla tja da naredita nekaj selfijev in se pohvalita, da sta bila giru.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Tudi tisti grešnik, kateri je zbil Lopeza... Slovenec. Ja, reklamo si delamo, da temu ni za verjeti.

In reply to by Truplo

Vipko
buldog

To se zgodi, ko se šport, posebno vrhunski šport izrablja za ideološko zastrupljanje. Ideologija je mnogokrat izkrivljena in zlorabljena ali vsaj uporabljena.

Nacionalizmi, vere, kulturni etnocentrizmi, rasizmi... so navadne ideologije. Zakaj bi bil nekdo bolj etičen (po domače - boljši), če je Afričan, budist ali v tem primeru Slovenec?

Bog je v nas, dobrota in sovraštvo sta v nas, spoštovanje je v nas... ideologija je samo zrak, ki ga nekdo piha v nas... in razplamtelo se bo tisto, kar je v nas.

V vsakem trenutku smo mi sami merilo in izvor dobrote, plemenitosti, sovraštva, nestrpnosti.... verski fanatizem, rasizem ali nacionalizem so le pihajoči zrak. Dobro pa bi bilo vedeti, da je meh z zrakom v rokah nekoga, ki običajno točno ve, s čim, kam in kdaj pihniti in tudi, kaj se bo razplamtelo.

čarni vrag (nepreverjen)

To pa res ni nič čudnega. Takih fuknjenih "navijačev" je v Sloveniji kolikor hočeš.

Cyclist (nepreverjen)

Samo neka..... of je Roglica potisko par sekund, Roglic pa neje niti mrdno. Zakoj se je pa nej obrno in njemi zakrico püsti me? Niti gda ga je drugi zacno potiskati je nej mrdno. Tak ka.....

Starejše novice