Katastrofalni potres, ki je pred dnevi prizadel Petrinjo z okolico, se je dotaknil tudi Anje Prša in Monike Conjar. Na pobudo nekdanjih soigralk v ŽNK Pomurje, danes pa članic ŽNK Olimpija in ŽNK Osijek, so v začetku tedna v Veliki Polani pričeli z zbiranjem hrane za prizadete v potresu.

Odziv je bil velik. Z donacijo posameznikov in organizacij so v zgolj petih dneh napolnili dve kombinirani vozili. Konec tedna so bili zbrani izdelki prepeljani v središče decembrskega rušilnega potresa. S pomočjo gospoda Mladena Barića, predsednika vaške skupnosti Čigoč na Lonjskem polju, so bili izdelki predani v zbirni center Rdečega križa v Petrinji.

"Po uspešno izpeljani skupni dobrodelni akciji ob katastrofalnem potresu Hrvaškem se zahvaljujeva vsem donatorjem. Številnim ljudem smo na porušenem območju vsaj malo omogočili, da so dobili prepotrebne stvari za vsakodnevno uporabo. Posebna zahvala gre občini Velika Polana z županom Damijanom Jaklinom in Melito Kranjec, ki sta zagotovila vse potrebno za izvedbo akcije. Hvala v imenu naših prijateljev iz Čigoča, ki so nam pomagali v Petrinji, občanom Velike Polane, PGD Brezovica s krajani, občini Lendava z županom Janezom Magyarjem, podjetjem Lušt, Elektrostudio, Elipron, Kmetijskemu gospodarstvu Lendava ter Mlinarstvu in oljarstvu Premoša. V imenu prebivalcev Petrinje in najinem imenu za prejete donacije iz srca hvala, brez vseh vas nam ne bi uspelo," v skupni izjavi sporočata Anja Prša in Monika Conjar, pobudnici dobrodelne akcije.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SlovenecJanko (nepreverjen)

Ka pa če bi šli pomagat in bi samo pomagali ne se pa samo slikali?

Klinc (nepreverjen)

Kaj pa ce bi ti kaj pametnega napisal, ne samo da kar nekaj pises? Aja, ne gre ti!

In reply to by SlovenecJanko (nepreverjen)

Vrazji (nepreverjen)

Pomagajte doma ne pa v tujini

Stara baba (nepreverjen)

Kje kdo pomaga, je njegova osebna odločitev.

In reply to by Vrazji (nepreverjen)

😡 (nepreverjen)

Babja samopromocija😩

Starejše novice