Prvoligaši so zaključili s polovico prvenstva, pred zimskim premorom bodo odigrali še dva kroga, že zdaj pa se šušlja o januarskem kadrovanju. Je na listi celjskih želja tudi eden od zvezdnikov črno-belih?

Že nekaj tednov so stare govorice, da so si v Celju po Matku Obradoviću zaželeli Žana Karničnika, ki pa je po informacijah Sobotainfo bolj naklonjen ideji, da kariero tudi v prihodnje nadaljuje v tujini.

Kot strela z jasnega pa je udaril zapis spletnega portala Planet nogomet, da so Celjani na svojo listo želja dodali še enega od zaščitnih znakov Mure, Luko Bobičanca. Hrvaški vezist naj bi z grofi že opravil uvodne pogovore, 29-letnik naj bi za to dobil dovoljenje soboškega kluba.

Mura naj bi za morebiten prestop (v tujino) zahtevala vsaj 200 tisoč evrov, še piše isti vir, a ni nemogoče, da bi se nadomestilo za selitev v Celje še zvišalo, saj gre za neposrednega konkurenta Sobočanov, ki se želijo znova prebiti v evropska tekmovanja.

Pogodba do sredine leta 2024

Luka Bobičanec ima s Sobočani sklenjeno pogodbo do sredine leta 2024, črno-beli dres pa nosi že šesto sezono. Za Muro je odigral 185 tekem in dosegel 56 golov, pod zadnjega se je podpisal na novembrski tekmi z Gorico, ko je ob odsotnosti Žige Kousa, tako kot tudi v Kopru, nosil kapetanski trak.

Medžimurec je v tem času postal eden od zaščitnih obrazov kluba, s Sobočani pa je osvojil naslov pokalnega in državnega prvaka. Čeprav šteje že 29 let, sanj o prestopu v tujino še ni opustil, kar je v preteklosti izpostavil tudi v intervjujih.

Knežje mesto resda ni tujina, a vsaj za zdaj tako igralec kot Mura resnih ponudb iz tujine naj še ne bi prejela. Ostaja zgolj pri zanimanju grških in turških klubov, Celjani pa lahko z ruskim kapitalom, ki napaja klubski proračun, plačujejo precej bolje kot ligaški konkurenti.

Grofi so to dokazali že poleti, ko so z bogato ponudbo prepričali enega od (dotedanjih) ljubljencev Fazanerije.

Komentarji (33)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tutu (nepreverjen)

Celje ne nuca niti Karničnika, niti Bobija... Glede na postavo nucajo golmana, torej pride Obradović v poštev, ampak če je Matko to, ka nucajo, je drugo pitanje. Sicer pa, od kda majo tej investitore, se kao zanimajo za vsakoga drugoga dobroga igralca lige, taka... Mediji kak mediji...

Ruskij kapital (nepreverjen)

Kjer je denar, je pot. Zvestoba do "svetega dresa".... gre za ljubi kruhek.

Drmr (nepreverjen)

200tisoč?? Tu se izpod 700 nesmi sploj pogučavati.
Ali Rajbar je že večkrat dokazo ka je nesposoben

pomurc (nepreverjen)

Če bi bil star 23 ali manj potem mogoče. Kdo bo dal 700tisoč za 29 letnega igralca, ki je v zadnjem času imel kar nekaj težav s poškodbami, posledično tudi forma več ni tista najboljša...

In reply to by Drmr (nepreverjen)

Gost81 (nepreverjen)

200.000 je za Bobicanca prek preveč, ce bi mel vse poslihtano v glavi bi lejko ze v tujini igral...

In reply to by Drmr (nepreverjen)

ati (nepreverjen)

Ja 200 uradno, 500 pa pod mizo.

In reply to by Drmr (nepreverjen)

njiva

Pijtan se kama smo mi vložili tiste pejneze kere smo dobili od prodaje igralcov?Laci, Kouter... Itd. Niti evra smo nej ponucali za nakupe igralcov,vse igralce smo dobili zakšenki,ker so bili brez pogodbe in brez tekmovalnoga ritma. Edino Daku, keroga pa tudi nemo mogli zadržati in niti odkupiti. Taka se trbej pitati, kak naprej, tudi mladih dobrih domačih igralcov nega na vidiki. S to ekipo, ki jo mamo, brez Dakuja, Bobija, če še odide Cipot, mi nemamo niti šanse za sredino lestvice, nej pa borbo za Evropo, kak je bil prvoten plan,od keroga nesmimo odstopati. Zaj pa prosin Kuzmič in Rajbar demantejrajte nas vse in napravite z ekipo vse, ka se tej cilji
uresničijo.

pomurc (nepreverjen)

Kama so šli ti pejnezi? Za plače igralcev, trenerjev, investicije v igrišče,... Moramo se zavedati, ka tisto kaj Mura dobi od spoznorov je smešno malo, torej je prodaja igralcev nuja, ka sploh klub funkcionira. Brezglavo trošenje za odškodnine tretjerazrednih tujcev nima smisla. Se pa strinjam, ka do mogli vodilni v klubi obdržati jedro ekipe, ker drugače nemo več Evrope vidli in s tem prepotrebnih pejnez od Uefe. Bojim se, ka de Daku že pozimi odišel nazaj v Osijek, keri de verjetno odal svojoga prvoga napadalca Beljo. Če mislijo Cipota odavati, pa naj dajo takšo ceno, ka de se dejansko obrestovalo - pod milijon nikak.

In reply to by njiva

NIKOLI POŠTENA MURA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

UPRAVIČENO SE PIJTAŠ KAM SO ŠLI TISTI MILJONI KI SO JIH DOBILI OD UEFE zato Mura NIKOLI V ZGODOVINI NI BIL POŠTEN KLUB. Če bi mi bili pravna država bi MURO že davno ukinili samo se spomnite kako so menjavali imena dolgovi pa ostajali NK MURA, ŠD MURA, MURA 05, zdaj pa še neka Nogometna šola Mura, se spomnite mučke in mafijskih poslov 10 let nazaj ko je Komunala nakazala denar Nogometni šoli Mura ta pa prenakazala pejneze MURI 05 za kar so bili ljudje pravnomočno obsojeni, po najnovejši varianti pa se bo še zdaj preimenovala v ŽNK Mura, v glavnem MAFIJA.

In reply to by pomurc (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Tij pijšeš o nečem k nemaš pojma pa ka mejšaš Muro 10 lejt nazaj z zdajšnjo Muro. Aja tipkovnica sprejme stijsneš.

In reply to by NIKOLI POŠTENA MURA (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

Pa še eno si pozabo: eno rezervo tudi trbej meti. Hitro se lejko zgodij, ka maš eno leto brez evrope ali pa že ven spadneš v prvon koli, pa nega več penez, a igralci pa koštajo. In to med drugin s pogodbami, štere so bile podpisane med ali po evropskoj sezoni (kda so penezi bilij).. Brezglavo trošiti klub kak Mura na žalost nemre...

In reply to by pomurc (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

Ti jaz povem, kam je šel denar. V žepe tako imenovanih investitorje. Zdaj pa sam ugotovi, kdo so.

In reply to by njiva

Gg (nepreverjen)

Čonta uspel raztirati vse igralce keri so nekaj pomenili v klubi, sama sreca ka ma dakuja.. doloceni na klopi pa vlecejo pejneze pa sploj ne spilajo (tujci in domacini), pa niti enga mladinca seveda nega na klopi bokše ka sidijo vecni rezervisti..

tutu (nepreverjen)

Ne spremljan točno murine mladine, ampak če poglednen rezultate pa lestvico mladincov, mi je že kar jasno, zakoj niti enoga nega niti na klopi....

In reply to by Gg (nepreverjen)

Pp (nepreverjen)

Kama pelajo te klub? Eh

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

Za Bobija je tudi Murska Sobota tujina, saj je Hrvat. No, če odide, bo to celo okrepitev za Muro. Ker tako slabega igralca ne bo pogrešala. Se pa bojim, da bo z njim kot z Koutrom. Nič od nič.

. (nepreverjen)

AJAJAJAJAJ rejsan si bougi kumaj čakaš ka se kaj od Mure pijše ka lejko šinfaš. Se mi smijliš ka nemaš nikšoga življenja.

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

grobar (nepreverjen)

pa ka tej celjanari ne vijdijo dale kak do mure.Lekar nan do se igralce odpelali.Tou delajo razdor v ekipi,kak Mb lani.Samo ka prijdejo v evropo.Ka pa lejko drugega čakaš od štajercov.

Jupiij (nepreverjen)

Kristosjezos kaksna izjava…. Knezje mesto resda ni tujina….. halo majmuni, vej pa on je hrvat!!!!!! Ocitno ste v fuzbali resno vsi skupaj eni velki balkanci in se vedno mislite ka ste v jugi.

Dillinka (nepreverjen)

Jeeee bobikan - floki - pljuvalec ga deluje zeloooo grdo ko ga pluva, marš naj ga kar ide.....

Bobilalek (nepreverjen)

samo se naj spakiva lukec, en od 100 centrof je uporabnih, isto vala za strele na gol.. 😃

Amigo (nepreverjen)

Simundza je iz tretjeligaskih igralcev napravo prvake, reprezentante!
Kostici so pripelali najbaoksoga napadalca lige, plus par rednih kvalitet pa se samo gor pa doj po igrisce zaletavajo!
Nega srca kak je bilo v prejsnji postavi!

Kifla (nepreverjen)

Totega bobeka lehko kšenki ta dajo, ker itak samo smeta

zelokonkretno (nepreverjen)

Pa naj idejo samo ker to itak več nej za gledate! če ste ambiciozne pa ščete cijlate na prvo, drugo mesto potem morate narediti v klubu konkretne spremembe.. če ste pa zadovoljni z 3,4,5 mestom je pa ta jugovina tüde sposobna napravite te rezultat..

Fuzbal transferi (nepreverjen)

Ka se tice vodstva dobro opravlja svoje delo, samo bedak lejko pita kama so sli pejnezi od evropi keri nevej kak je voditi klub...pa nejso miljarde zasluzili...so stroski plač, delavcov, potovanja evropske tekme its.....vlaga se v igrisca, prostore...ka se tijce Bobicanca naj samo ide...nisce nej nad klubon ce ga tak vlecejo eu...mura je postavila ene svoje meje in pametno ka se toga drzijo...dejatvo je ka niti en klub v slo financno nemre tekmovati trenutno z ten umetnin ruskin klubon brez navijacov iz celja...oni naj samo dajo 15.000 al 20.000....Bobicanec je svoj vrhunec dosegel..30 let...to samo pomali lejko dol ide...cim vec odskodnine dobiti od celja edino to pa naj ide...dobre pogoje je mel v ms ce pa sce iti zaradi eu naj ide...igralsko je dosta spadno...pridejo drugi...celjski ruski klub pa 1x da tej rusi odideji mo vidli ka de te

vodka (nepreverjen)

Bobi je izgleda v Muri svoje oddelal. Čas ga je povozil pa motivacije nema. Poškodbe so pa svoje še dodale.

Goričaneč12 (nepreverjen)

Super, naj gre čimprej. Nihče kdo se spozna na fuzbal ga nebo pogrešal. Kaj je naredil v tej sezoni? Bobi je tujec v klubu!! Igra za največjo plačo. Njegovi rezultati? To je okrepitev za Muro.

. (nepreverjen)

Ka ste eni pokvarjeni da je Bobi praktično iz nikoj gole davo je bilou dibro nej? Či njemi zdaj tak nejde ga nej trbej v nikoj davati. Bobi špila s srcon pri Muri, či de zapujsto Muro zaradi boukšoga zaslužka njemi privoščin, on je profesionalec pa de valjda glejdo na zaslužek.

. (nepreverjen)

Minusari samo stiskavlite minuse, me zanijma či bi van što ponujdo isto službo kak jo mate zdaj pa tak ene 50% več plače, aja ne bi sprejeli ka preveč ljubite svojo firmo.

In reply to by . (nepreverjen)

Kapetan 8 (nepreverjen)

Kak pa je mozno ka igralec ki ma pogodbo do 2024 usred sezone se pogovarja z konkurencnin klubon? Tudi ce klub dovoli slucajno, nesmi niti minute vec spilati pa si nikdar nej zasluzo kapetanskoga traka....navadbo so igralci polleta do izteka pogodbe lejko z drujgimi zacali kaksa pogajanja...

. (nepreverjen)

Kapetan 8 daj ne filozofejraj, či klub dovoli se pravi ka je tou mogouče tudi v interesu kluba.

Kapetan 8 (nepreverjen)

Ce dovoli te ok ampak te zadnji 2 tekmi bole ka ne spila...

In reply to by . (nepreverjen)

ati (nepreverjen)

Ni problem če gre drugam. Moti me to da je preveč odhodov in prihodov, ki pa po moji presoji niso kvalitetni. Z izjemo Dakuja. Nekaj igralcev, ki so prišli v Muro letos so na nivoju znanja igralcev Mure, kijih je poslala v Beltince.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice