FOTO: Jure Banfi
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije je izrekel kazni za nešportno in neprimerno vedenje navijačev na nedeljski tekmi v Murski Soboti med Muro in Mariborom. Navijači vijoličastih s plastičnim kozarcem nad pomočnika sodnika.

Maribor in Mura sta si denarni kazni zaradi vedenja svojih navijačev prislužili zaradi pokalnega obračuna. Črno-beli so morali plačati 1.300 evrov kazni, vijoličasti pa 1.550. A še več incidentov je bilo na nedeljskem prvenstvenem obračunu, ki ga je zaznamovalo tudi dogajanje pred in po tekmi.

S kozarcem nad sodnika

Zaradi žaljivega skandiranja, prižiganja bakel na tribuni in predkaznovanosti je disciplinski sodnik Nogometni šoli Mura izrekel 1.450 evrov kazni. Kot olajševalno okoliščino je upošteval pisno izjavo kluba.

Še veliko višjo kazen pa bo moral poravnati Maribor. Navijači vijoličastih so si kazen v višini 4.150 evrov 'prislužili' z žaljivim skandiranjem, metanjem bakel na igrišče in povzročitvijo prekinitve, s plastičnim kozarcem pa so zadeli tudi drugega pomočnika sodnika.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
12 (nepreverjen)

Ko bodo storilci iz svojih zepov placali bo mogoce drugace....dokler pa klubi tolerirajo pa kar naj placujejo in stokajo

Vipko
Truplo

Ker dandanes tehnika omogoča marsikaj... namesto predlogov za VAR... naj se postavijo kamere na stadionih zaradi obiskovalcev in vsak, kateri naredi kakšen večji prekršek (metanje bakel, metanje predmetov na igrišče ali sodnike) plača kazen namesto kluba. Šele takrat lahko pričakujemo neki red glede tega! Kakšne povratnike ali take, kateri so naredili hud prekršek tudi kaznovati, da se morajo v času tekme kluba javiti na policiji in tam presedeti tisti dve uri... Če to klapa v nekaterih drugih državah... zakaj ne bi pri nas.

A imajo klubi res toliko denarja, da plačujejo za naše razmere ne ravno male kazni... zaradi prekrškov teh navijačev, katere niti ne bi smeli imenovati tako. Ker to niso pravi... navijači! Ni tudi malo takih, kateri ravno zaradi takih "navijačev" ne grejo na tekme... pa ne samo na tekme domačega kluba!

- (nepreverjen)

kamere so ble na tekme, snemalo se je oboje ogranizerane navijace, kak tude ostale del stadiona(jug). tej ka vuzigajo bakle, so takoj na slikaj policije, se jih poisce pa kazne. se pa strinjan ka be trbelo tak zriktate k placajo doticne razgrajace(tiste ka mecejo na igrisce, ce ostane na tribune se sploj nebe smelo kaznite), nej pa klub

In reply to by Truplo

Picekdba (nepreverjen)

Norija da namesto norcev plačuje klub. Se strinjam obvezni video nadzor in to je to če gli zmetno. Moti me ge leko te Muri napravin pizdarijo za več tisoč EU pa mo frajer haha norija

grinch (nepreverjen)

Očitno to klube ne moti in tolerirajo. Imajo pa klubi srečo, da to tolerirajo drugi obiskovalci in je obisk vseeno velik. Če bi ostali navijači začeli bojkotirati bi se mogoče klubi zamislilo, ker klub nIma koristi od teh nekaj skrajnežev, ampak ima korist od ostalih recimo 95% obiskovalcev. Konkretno bi tu morala nastopiti tudi NZS in začeti ničelno toleranco do huliganov. Truplo je dobro napisal, problematični vsi takrat na policijo na mesto na tekmo, če ne pa plačaj kazen.

Lucifer (nepreverjen)

Pa to je gli največji absurd pri ton športe ka se marsikaj tolerira. Poleg toga ka 90% nimakov oz. srmakov na ton svejte spremla tej šport pa z kuplenimi vstopnicame, šalame, zastavame podpejrajo tiste "sončkove" varovance ala Ronaldo pa Messi ka se prav ogabno bogatijo na njihov račun, še huliganstvo, vandalizem, kriminal pa droge so dovoljene...

In reply to by grinch (nepreverjen)

Orthodox (nepreverjen)

Starejše novice