FOTO: FIBA/Henrik Osula
Največji športni spektakel sveta že trka na vrata. Ker bo na tokratnih poletnih olimpijskih igrah nastopilo več kot 50 slovenskih športnikov, smo preverili, kdaj bomo lahko njihove športne nastope spremljali na slovenskih televizijah.

Ta petek se pričenja dvaintrideseta olimpijada v Tokiu. Poletne olimpijske igre v japonski prestolnici so unikum v športni zgodovini. 

Tokio je bil v konkurenci Istanbula in Madrida 7. septembra 2013 izbran za gostitelja Iger XXXII. olimpijade moderne dobe. Po običajnem razporedu, gre za štiriletni ciklus, bi se morale igre odvijati med 24. julijem in 9. avgustom 2020, vendar so bile zaradi pandemije koronavirusa prestavljene za eno leto. Kljub prestavitvi bo prireditev v imenu ohranila letnico 2020, vendar bodo potekale med 23. julijem in 8. avgustom 2021.

Zadnje olimpijske igre v Braziliji so v Sloveniji pritegnile zelo veliko navijačev pred televizijske sprejemnike. Vsaj minuto katerega od prenosov RTV Slovenija s tekmovanj v Riu, ki bo prenašala tudi letošnje igre, si je ogledalo kar 1,465 milijona različnih gledalcev, starejših od štirih let. 

Prav zato smo se odločili preveriti, na katere športe moramo biti Slovenci pozorni in kdaj si bomo lahko prve dni na televizijskih ekranih ogledali posamezne nastope slovenskih športnikov.

Sloveniji napovedujejo štiri odličja

Slovenska odprava za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu je v zadnjem tednu dobila bolj ali manj končno podobo.

Med 54 športniki, ki so odpotovali v deželo vzhajajočega sonca, ima Slovenija številne kandidate za medalje. Koliko jih bo dodala k beri 23 osvojenih na poletnih igrah od leta 1991, bo jasno med 23. julijem in 8. avgustom.

Kar nekaj spletnih strani se ukvarja z napovedovanjem, koliko medalj bo na olimpijskih igrah osvojila posamična država. Olympicmedalspredictions Sloveniji napoveduje štiri odličja, Bestsports pa tri. Obe spletni strani sta na prvo mesto postavili Združene države Amerike.

Bestsports je zadnjo verzijo napovedi objavil 29. maja, v njej pa je slovenskim športnikom napovedal tri odličja - eno zlato in dve srebrni. Zlato Sloveniji pripisuje v plezanju, srebrno pa v kajak/kanuju in judu. S tem se na virtualni lestvici Slovenija uvršča na 48. mesto.

Slovenski nastopi v prvih dneh

Otvoritev tokratnih olimpijskih iger si bomo lahko v Sloveniji ogledali v neposrednem prenosu na drugem programu RTV Slovenija ob 13. uri, že isti dan pa bo potekal tudi prvi slovenski nastop.

Petek, 23. julij

Sobota, 24. julij

Nedelja, 25. julij

Ponedeljek, 26. julij

Torek, 27. julij

V sredo in četrtek ni načrtovanih slovenskih nastopov.

Petek, 30. julij

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
87655 (nepreverjen)

Koliko placate? Nic? Potem spimo naprej, naj se oni imajo radi, so predobro placani.

Nikatetika (nepreverjen)

Glavno ka ti neka moreš komenterate

In reply to by 87655 (nepreverjen)

qqp... (nepreverjen)

Glavno ka ti neka moreš odgovarjati na te komentare

In reply to by Nikatetika (nepreverjen)

Ograček (nepreverjen)

Ka pa košarka? Tou ste pa nika nej napisale. Novinarstvo pa takšo🤔

Saaššš (nepreverjen)

Pondejlek 6.40. Dobro gledaj!

In reply to by Ograček (nepreverjen)

qqp... (nepreverjen)

to verjetno mislis novo OI disciplino "ulične košarke". Vsi komaj cakajo.

In reply to by Ograček (nepreverjen)

Starejše novice