Lendavčani so v drugem poizkusu uspeli priti do tekmovalne licence za prihodnjo sezono. Glede na to, da Triglav licence ni prejel in je avtomatsko izpadel, pa si je Nafta že zagotovila obstanek med elito.

Od desetih klubov, ki so zaprosili za licenco za 1. SNL v tekmovalni sezoni 2011/12, je licenco na prvi stopnji dobilo sedem klubov. Sedmerici so se sedaj pridružili še Lendavčani, ki bodo naslednjo sezono ponovno zaigrali v prvoligaški druščini.

Zaradi osvojenega devetega mesta bi Nafta morala odigrati kvalifikacije za Prvo ligo, ker pa osmouvrščeni Triglav licence za nastopanje v Prvi ligi ni prejel, to pomeni, da se neposredno seli v drugo ligo. Nafta si je s tem zagotovila obstanek med elito.

"Odbor za nujne zadeve Nogometne zveze Slovenije je na korespondenčni seji danes sprejel sklep, da se Kvalifikacije za popolnjevanje 1. slovenske nogometne lige za tekmovalno sezono 2011/2012 ne odigrajo. Sklepi za tekmovanja v organizaciji NZS v članski kategoriji določajo, da v primeru popolnjevanja 1. SNL po končanem prvenstvu zadnjeuvrščena ekipa neposredno izpade v 2. SNL, devetouvrščena ekipa pa igra dve kvalifikacijski tekmi z drugouvrščeno ekipo 2. SNL. Na podlagi končnih rezultatov v 1. SNL in 2. SNL v tekmovalnem letu 2010/11 in opravljenega licenciranja nogometnih klubov 1. in 2. SNL za tekmovalno 2011/12 je odbor za nujne zadeve NZS ugotovil, da kvalifikacije za popolnjevanje 1. SNL niso potrebne. V tekmovalnem letu 2011/12 bodo v 1. SNL nastopali klubi, ki so si tekmovalno pravico pridobili s športnimi rezultati v 1. SNL in 2. SNL v tekmovalnem letu 2010/11 in imajo oz. bodo imeli ustrezno licenco za nastopanje v 1. SNL," so zapisali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

V pridobitev licence niso dvomili

"V klubu je po današnji informaciji o pridobitvi licence vsem odleglo. Seveda je prisotnega ogromno zadovoljstva, saj je kopica ljudi v zadnjem času vložila dosti energije v licenciranje, kar se nam je na koncu obrestovalo. Dva meseca nazaj skorajda nihče ni verjel, da nam lahko uspe. Sami smo vse do zadnjega verjeli, da bomo uspeli pridobiti licenco in prav smo imeli," so nam povedali v vodstvu Nafte, kjer nadaljujejo: "Na drugi stopnji smo morali odpraviti nekatere pomanjkljivosti zaradi katerih na prvi stopnji licence ni bilo. Te so bile povezane predvsem z določenimi kadrovskimi in finančnimi kriteriji".

 

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Popaj

pa telko so se mantrali na zadnji tekmi z "dogodkom" enajstmetrovka v zadnji minuti :)

only12345

hehe pa še triglav in olimpijo NE pozabi ;)

Arleo77

Brezvezena nafta ostaja v 1. ligi z ekipo, ki je na nivoju 2. lige. Pa zopet do vsi sponzori, keri v pomurju želijo vlagati v nogomet vložili v mađarijo, pravin prekmurcon pa ostanejo zopet samo "sladoledarski" sponzori...

ServiceCrew

hu hu hu, ha ha ha...nej ka nemamo ekipo za drüjgo ligo, še za tričo ligo nemamo ekipe...Mamo pa lekar palik pejneze...NK NAFTA LENDAVA 1903

lendavcan

Škodoželjni Muraši oz. Sobočanci se danes (znova) pogrezajo od vse svoje škodoželjnosti do Nafte, ko so opazili, da se v naši lepi Lendavi obrača na bolje ;)

Pa lep dan vsem navijačem Mure in pozdrav v Mursko Soboto. Upam da Mura poplača svoje dolgove in se znova vrne na prvoligaško elito.

švabo

Tou vse skup je za Muro samo dobro, ker de naslednjo leto mejla samo enoga pravoga, močnoga nasprotnika v boji za prvo ligo (Triglav).
Drujgo leto Mura ide v 1. ligo:)
Nafta pa naj samo životare v 1. ligi, ko jih jebe:)

only12345

pa ka ste smešni... ka otroci... pa nafta krijva ka mura sama zapravila možnost nastopa v prvi ligi? c'mon...

Fidel

VSE TO JE ZASTONJ. ČLAN NO NZS (SLUČAJNO ŽUPAN LENDAVE) JE ZASTAVIL MALO DA NE CELO OBČINSKO PREMOŽENJE, DA JE FUZBALEROM ZAGOTOVIL OBSTANEK. ČE BI NZS IMELA ISTE KRITERIJE BI MORALO NASTOPATI 6 KLUBOV V 1 LIGI...ŽALOST

divjejabolko

Fidel, če je to res, potem lahko občina Lendava zarad tega bankrotira!!! Pa kaj so nori?!

only12345

ajd... če že res.. ampak poznami kar nekaj takših primerov ka občine šopajo klube ali? recimo.. Grad, Odranci, pa še kakši se najde... in posledice toga? lepo se vijdi pri Čerenšovcaj... dokeč bili pejnezi.. fajn šlo vse.. in evo zaj nega in so v dobri sredini v pomurski ligi...

Starejše novice