V Lendavi sestavljajo igralski mozaik pred začetkom tekmovanja v drugi slovenski nogometni ligi.

Nafta 1903 bo prihajajočo soboto začela drugoligaški ples. Nasprotniki pod lendavskimi goricami bod Brežičani, še pred začetkom prvenstva pa so se Lendavčani okrepili. Prišli so trije novi igralci, in sicer Daniél Szökrönyös, Zoltán Tóth in Tadej Pirtovšek.

Daniél Szökrönyös je vezist, ki se iz Zalaegerszega v Lendavo seli na eno letno posojo. 

"Po pogovoru z vodstvom ZTE-ja smo se odločili, da je najboljša destinacija zame lendavska Nafta. Seveda razmišljam tudi o tem, da bi v Lendavi ostal dlje, a se zaenkrat želim koncentrirati na svojo igro in na ekipo. Že pred prihodom sem dobil zelo dober vtis o klubu. Veliko ljudi mi je povedalo, da ima Nafta bogato zgodovino in, da je bil klub dolgoletni član v prvi državni ligi. To pa je tudi moj osebni cilj, saj si želim z ekipo priboriti vstopnico za prvo ligo," je povedal Szökrönyös.

Zoltán Tóth prihaja na eno letno izposojo iz madžarskega MTK-ja. 19-letni ofenzivni igralec lahko igra na poziciji desnega oziroma levega krilnega napadalca ter klasičnega napadalca. 

"V Lendavi se počutim zelo dobro, pa tudi mesto mi je všeč. Preostala ekipa me je zelo dobro sprejela v ekipi in mislim, da imam tukaj odlične možnost za napredovanje. O Nafti sem v prvi vrsti slišal le dobro," pravi Tóth.

Tadej Pirtovšek je naslednji nadarjeni igralec, s katerim je klub uspel skleniti sodelovanje. Devetnajstletni talentirani osrednji branilec je bil do sedaj član mladinske ekipe NK Maribora, za Nafto 1903 pa je podpisal do 30. junija, leta 2022.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Busybee (nepreverjen)

V prvo ligo bi vi z Df selektorjem na čelu? Leta 2233 mogoče! Pozabljate ka sta prvivi 2 mesti letos rezervirani za Gorico in Koper ki vas bosta vozila kak malu djecu??

Vili76 (nepreverjen)

Objebi smrduh...

In reply to by Busybee (nepreverjen)

Kursađije (nepreverjen)

Hehe lehko pripelate messija pa nete v prvi ligi še en čas nej. Edino DF-ja v napad te mogoče.

Sam. Doma (nepreverjen)

Debelo tele de 22 cm skaos v ofsajde.

Samo Mura (nepreverjen)

Amateri.Vecni drugoligas.

Starejše novice