Po družbenih omrežjih so zaokrožile fotografije Gregorja Ščulca, ki jo je na tekmi z Nafto hudo skupil. V enem izmed dvobojev ga je namreč s komolcem v glavo udaril gostujoči branilec Leon Leuštek, ki je nogometašu Jadrana na treh mestih zlomil kost dna očesne votline, smo poročali danes. Na neljubi dogodek so se odzvali tudi v lendavskem drugoligašu, njihov odziv objavljamo v celoti. 

Ker smo v Nogometnem klubu Nafta 1903 smo vedno zagovarjali načela fair playa in poštenega športnega boja, saj imajo doseženi športni rezultati le v tem primeru želeno težo, nas podobna namigovanja nikakor ne pustijo ravnodušne. V nogometu so poškodbe žal del vsakdana, še posebej težko sprejemamo poškodbe, zaradi katerih morajo igralci obiskovati zdravnike, ali izpuščati tekme. Žal se je tovrstna poškodba na zadnji tekmi zgodila igralcu NK Dekani. Pri omenjenem dogodku pa nikakor ni šlo za namerno dejanje, ampak za splet nesrečnih okoliščin.

Ob ogledu posnetka lahko vidite, da je bil naš igralec Leon Leuštek ob pripravi na skok za žogo sam, šele ob kontaktu z žogo se je od strani vanj zaletel igralec NK Dekani s št. 10 (na facebook strani NK Dekani smo zasledili, da gre za igralca Gregorja Ščulca), ki je imel namero našega igralca ovirati pri skoku. V nameri skočiti čim višje, je ob odrivu naš igralec naredil zamah z rokama, kot je to pri tovrstnih skokih običajno, ni pa vedel, da se mu bo nasprotni igralec približal tako nizko in se mu zaletel v bok. Zato ga je nesrečno zadel v predel obraza.

Če bi si ogledali posnetek naprej bi lahko videli, da je domačega igralca takoj po tem dogodku povprašal po stanju in se mu opravičil. Da je bila to čista situacija iz igre je ocenil tudi glavni sodnik tekme, ki dogodka ni označil kot prekršek.  

Verjamemo, da so privrženci NK Dekani nad porazom razočarani, gre pa za kakovostno ekipo, vredno spoštovanja in v naslednjih srečanjih jim želimo veliko uspeha.

Igralcu Gregorju Ščulcu želimo čim prejšnje okrevanje in hiter povratek na nogometne zelenice.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je trava?

Peredajs

NI opravičila, kazen mora biti in to ne mala!

gorički-c (nepreverjen)

Pa bolj hinavskega opravičila res ne morete napisati, kaj res morajo nekoga ubiti , da bo sodnik sodil prekršek izgleda da se je igralec sam zaletaval in si lomil ličnico sramujte se svojih izjav vsaj malo dostojanstva in fer pleya vam ne bi škodilo?

DUGI (nepreverjen)

bi razumel če bi to bil njegov prvi tak štart ,če ga spremljate boste videli da na vsaki tekmi ima barem tri do pet takih štarrov eni sodniki ga kaznijo drugi pa spregledajo kot v tem primeru zatto pa imamo disciplinsko komisijo kot jo ima evropa in naj pogledajo posnetek in ga kaznijo ,TAK SE TO DELA V NORMALNIH LIGAH .

B (nepreverjen)

Seveda, da se ne bodo normalno opravicili, saj kako se na facebooku obnasa clan disciplinske komisije nafte vse pove.

bubu (nepreverjen)

Zelo vam smeta Nafta, komentirate vsi tisti ,ki pojma nimate o nogometu.

gorički-c (nepreverjen)

bravo dr.nogometa bubu pogrezni se v zemljo in malo poglej ali imaš prag?

In reply to by bubu (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Komisija naj poglejdne posnetek, tan de se vidlo kak se je zgoudilo, pa naj sprejme odločitev, či je nepravilno štarto pa ga je poškodoval more biti kazen. Nema veze či je sodnik tou vido ali pa nej.

BAMBINO

ge bi razmo, ka be napisale, ka je nej blo namerno itd.. al ka napišejo, ka se je of v njega zaleto, ka je že v lufte z roko zmajno.. bole bedneh izgovorov nejso mogle najte

SmrdiSmrdiKakoSmrdi (nepreverjen)

Bole gledam, bole se mi vidi ka ma Nafta praf.

prdec (nepreverjen)

Pouđe,pa kaste rejsan vsi pijani:Što se je komi odzadaj vrit rival.Pa eden nimak je napisa ka je z rokami mahal,če ga je v pazduho vdaro.Žal mi je ka se mu je zgoudilo ,samo si je san kriv pa nafta gor in dol.Naftašem pa čestitam da se tako požrtvovalno špila ,Glavo gor in tako dalje of pa se naj navči ka se tak fuzbal zahrbtom ne špila in na silo.

Starejše novice