Foto: Niko Časar
S tekmami 13. kroga se konec tedna pričenja spomladanski del Pomurske nogometne lige. Vodilna Hotiza je jeseni z 11 zmagami nabrala točkovno prednost, ki jo bodo v drugem delu sezone lovili zasledovalci.

V jesenskem delu so na pomurskih nogometnih zelenicah blesteli nogometaši Hotize, kdo bo zaznamoval pomlad?

Medtem ko so prvoligaši že vstopili v zadnjo četrtino državnega prvenstva, se klubi Pomurske nogometne lige v soboto in nedeljo šele podajajo v drugi del letošnje sezone. Po 12 krogih najbolje kaže Hotizi.

Zasedba trenerja Jožeta Hozjana je bila jeseni pravi hit Pomurske nogometne lige, saj je dobila kar 11 od skupno 12 preizkušenj. V dvoboju z vodilno Hotizo so neporaženi ostali zgolj nogometaši Dobrovnika.

Hotiški nogometaši se v pomlad podajajo s šestimi točkami naskoka pred drugouvrščenimi Gančani, še točko več zaostajajo Odranci. Kljub lepi prednosti, pa je vodstvo kluba že po pokalni tekmi z Domžalami priznalo, da je trenutna realnost nastopanje v Pomurski nogometni ligi.

V Odrancih jasni glede cilja

Šestnajsterico klubov Pomurske nogometne lige uvodoma čakajo še trije krogi rednega dela prvenstva, nato pa se bo tekmovanje razdelilo na skupino za prvaka in skupino za obstanek.

Status prvih zasledovalcev pripada nogometašem Gančanov, ki so formo to zimo pilili tudi na krajših pripravah v zamejskem Monoštru in med drugim premagali tudi tretjeligaški Ljutomer.

V Odrancih so po zimskih rošadah in s povratkom Patrika Raduhe napovedali naskok na 3. SNL vzhod. Pozimi prenovljena ekipa novega trenerja Mitje Erniša je v pripravah napolnila mrežo dveh tretjeligašev, Ljutomer je klonil s 5:1, Rače pa so v generalki izgubile s 7:1.

V boju za najvišja mesta se zagotovo ne bo kar tako predala niti četrtouvrščena Polana, ki ima na svojem računu tri točke manj kot Odranci. Trenerja Romana Gostana, ki se je preselil v Fazanerijo, je nasledil Tadej Lebar, dres Polane pa bo tudi spomladi nosil Samo Žalik, s 13 goli najboljši strelec lige.

Peta Čarda, ki je del priprav opravila v Umagu, bo v soboto prva nasprotnica vodilne Hotize, zasedba iz Martjancev pa bi z zmago tudi teoretično potrdila nastop v skupini za prvaka. 

Kdo v skupino za prvaka?

Čardi z 20 točkami sledita gorička rivala, Tromejnik in Grad, zgornji dom lestvice pa zaključujejo Črenšovci, ki so se to zimo prav tako odpravili v hrvaško Istro in v enem od tamkajšnjih hotelov bivali skupaj z nogometaši Olimpije.

Omenjena trojica si kljub točkovni prednosti še ni zagotovila mirnega zaključka, saj bo za potrditev nastopa v skupini za prvaka potrebno osvojiti še kakšno točko. Osmo mesto devetemu Dobrovniku, ki uvodoma gostuje v Gančanih, beži za tri točke.

Še točko več zaostaja Turnišče, ki pa bo nogometno pomlad odprlo z domačo tekmo proti jeseni neprepričljivemu Veržeju. Če bo Turnišču spodletelo, se lahko pred njih zavihti morebitni zmagovalec dvoboja med Slatino in Rakičanom, ki sta s 13 točkami prva zasledovalca desete ekipe prvenstva.

Zadnjeuvrščena četverica je jeseni obstala pri enomestnem številu točk. Radgona, ki v drugi del prvenstva vstopa z osmimi točkami, bo skušala izkupiček obogatiti v Črenšovcih. Veržej bo drugo zmago sezone lovil v Turnišču, dolgovaška Olimpija pa doma proti Tromejniku. 

Po jesenskem delu tekmovanja so v najslabšem položaju Puconci, ki v 12 krogih še niso slavili zmage, na prvi spomladanski tekmi pa bodo gostili Polano.

V skladu s pravilnikom tekmovanja in predvidenim krčenjem na 14 sodelujočih klubov v sezoni 2023/24 bodo iz lige izpadle štirje klubi.

Pari 13. kroga Pomurske nogometne lige: 
HOTIZA - ČARDA MARTJANCI (sobota, 15:00)
ČRENŠOVCI - M-TRADE RADGONA (sobota, 15:00)
RADENSKA SLATINA - RAKIČAN (sobota, 15:00)
KEMA PUCONCI - POLANA (sobota, 15:00)
TURNIŠČE - VERŽEJ (nedelja, 16:00)
HUMGARIKUM OLIMPIJA - TROMEJNIK MONTPREIS  (nedelja, 16:00)
ALUVAR GANČANI - PREKMUREC DOBROVNIK (nedelja, 16:00)
GRAD - ODRANCI (nedelja, 16:00)

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
grobar (nepreverjen)

Eno pijtanje za Kacijana.Ka de delo z klubami,ki nimajo podmladka?Že se njin par lejt glejda skouz prste. Vsi ostali kubi,bi morali skup stopiti in bojkotirati Kacjanovo ligo.Sramota,ka eni klubi lejko delajo.Verjetno ma Kacijan kakšni hasek od njih.

Ace info lažič (nepreverjen)

Se strinjam z napisanim; Po informacijah ki jih imam bodo Hotizo in Turnišče po koncu sezone vrgli v OBČINSKO LIGO , tako je izjavil član MNZ Murska S. Se pa vprašam kaj bodo naredili če bo Veržej zadnji ?????ta klub ki so mu letos ,MLADINCE ,,, OKRADLI brez odškodnine in to kar nekaj igralcev - saj jim je zadišal denar 300 ali več EV ponujenih . To pa je katastrofa , da to poćnejo, kaj dela NZS IN KACJAN. Baje se dela neki DOPIS na NZS IN MNZ M.S.

In reply to by grobar (nepreverjen)

haklen (nepreverjen)

Ne zanima nas ta ološ liga, to nikoga ne briga, lep petek želim

Realist12 (nepreverjen)

Brez teh lig nega prvoligaškoga nogometa, si vidi ka nemaš pojma od nogometa :)

In reply to by haklen (nepreverjen)

Unigoricki (nepreverjen)

Nega niksoga kak ogracek liga pa par piv

Starejše novice