Slovenski finalistki na drugi vožnji s slabšim izkupičkom.

Slovakinja Petra Vlhova si je izborila zmago na slalomu svetovnega pokala v Kranjski gori in skupno zmago na tekmovanju za 56. Zlato lisico. To je že njena 14. zmaga v karieri. 

Švedinji Anna Swenn Larsson, ki je po prvi vožnji vodila, je tudi v drugo kazalo odlično, vendar je po napaki in padcu pred ciljem odstopila. Drugo mesto je pripadlo Švicarki Wendy Holdener (+0,24), tretje pa Avstrijki Katharina Truppe (+0,89). Američanka Mikaela Shiffrin medtem zaradi smrti 

Slovakinja ima v slalomskem seštevku pred zadnjimi tremi slalomi zdaj 20 točk prednosti. 

Hrovatova 11., Bucikova 21.

Meta Hrovat, ki je po prvi vožnji zasedala deseto mesto, je na koncu osvojila 11. mesto, s čimer žal ni uspela izboljšati najboljše letošnje slalomske uvrstitve v avstrijskem Lienzu. 

Z 19. na 21. mesto pa je zdrsnila tudi druga slovenska finalistka Ana Bucik, katere najboljša letošnja slalomska uvrstitev je 18. mesto v avstrijskem Flachauu.

Preostale Slovenke, ki so se spopadle z zahtevno vitranško strmino, so medtem bile prepočasne za uvrstitev med trideseterico najboljših. Maruša Ferk je bila 36., Klara Livk 38., Neja Dvornik 40. in Nika Murovec 45. Odstopilo je sicer kar 18 od 63 smučark, še poroča STA.

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Čestitke!

Starejše novice