Notranji minister Hojs je povedal, da bo vlada odločalo o predlogu, po katerem bi se v dveh regijah, ki sta že v rumeni fazi, odprle terase gostinskih lokalov.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je v oddaji 24ur zvečer napovedal, da bo vlada na pobudo Počivalška najverjetneje že danes obravnavala predlog, po katerem bi v »porumenelih« regijah odprli terase lokalov v popoldanskem času. Na mizi je tako predlog, da se terase lokalov odprejo v Posavski in Zasavski regiji.

Hojs je ob tem dodal, da želijo čim bolj razbremeniti ljudi, jim olajšati situacijo. Kot je povedal, stroka predlogu odprtja ne nasprotuje: »Stroka je temu deloma naklonjena, želijo pa, da se napišejo natančni predpisi, na kakšen način in s kakšnimi ukrepi bi to izvajali,« je dejal.

Vlada je na včerajšnji seji sicer odločila, da se v srednje šole vračajo vsi dijaki. Danes naj bi podrobneje predstavili podrobnosti. Danes bo tako znano, ali bo pouk potekal po modelu C, kar pomeni, da bi se polovica dijakov en teden šolala v šoli, druga polovica pa na daljavo. Naslednji teden se skupini nato zamenjata. 

Vlada je ob tem zaostrila nošenje mask v šolah. To je po novem obvezno v osnovnih in srednjih šolah, razen za učence v osnovni šoli do vključno petega razreda, a izjema velja izključno takrat, ko so v matičnem oddelku.

Na današnji seji naj bi vlada obravnavala spremembe režima pri prehodu meje. Obeta se ponovna zaostritev nadzora na mejah in prehod le na kontrolnih točkah. Hojs pa bo predlagal še, da se nekatere izjeme, ki so lahko vstopale brez testov, tudi delovni migranti, testirajo vsaj enkrat na teden.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
fajun (nepreverjen)

nč bat, Janša vse zrihta, samo malo potrplenja trbej!
Što zna, pač zna, jbg!

Gostja11 (nepreverjen)

Odpranje? Kategorija Šport? Dajte no, začajte že enouk šteti članke za sebof, pa malo menje površnosti.

Šunker (nepreverjen)

Vse odpreti takoj nej pa po regijah ker je vse to en velik nateg in prevara!

smrkci (nepreverjen)

Nesmete odprto gostilne ker potem meni ne bo šel pinteš in nebo dobička politiki ali ste res nori ali kaj.

Mörski (nepreverjen)

Betežni naj ostanejo doma, zdravi delat, vse omejitve odpraviti postopoma v roku 30. dni, pa je zadeva rešena. Virusi so, so bili in bodo med nami, vse to pa postaja vse bolj masten posel. Cepljenja pospešiti, pa prenehati strašiti poštene ljudi in tiste ki želijo delati, ker "barabe" se itak družijo ves čas, ne spoštujejo ukrepov.... Zdrava Kmečka Pamet manjka,...

mb78 (nepreverjen)

BETEZNI DELAT
ZDRAVI NAJ DOMA OSTANEJO
SO MOJ K..... BETEZNI

In reply to by Mörski (nepreverjen)

ka te briga (nepreverjen)

nobenih kompromisov! folga koronanatega! odpreti vse pa ukiniti ukrepe takoj!

yambalaya (nepreverjen)

Tej ukrepi so v veljavi samo zaradi toga ka jih opranoglavi ljudje brez razmisleka upoštevajo. Najbole žalostno je pa to ka obstajajo korona idioti keri sosede prijavljajo policiji in inšpekcijan zato ka kršijo blesave ukrepe za kere lopovski politiki sami po TV povejo ka nemajo nikše veze z epidemijo. Če bi vsi ljudje nehali upoštevati te nelogične in z zdravo pametjo skregane predpise bi bila situacija takoj drugačna, pa virus bi tudi hitro izgino. Predlagan gostincon isto foro kak so napravili na Češkon in kak do zdaj še na Poljskon. Ustanovi se politilčna stranka z lokalnimi odbori keri majo sedeže v gostilnah in se izvajajo tan zdaj strankarske dejavnosti. Tudi pri nas so politilčne stranke izvzete iz vseh teh restrikcij. Moj šef je že včeraj povedo ka , če de prišlo še do enoga zaprtja de ustanovil politično stranko in de se v naši trgovini izvajala strankarska dejavnost. Vsi kupci do pa člani stranke.

ja rejsan je

dugo si rabil, pamet te dela kak pre crknjenon konje

In reply to by yambalaya (nepreverjen)

Nouvi Pištek (nepreverjen)

Jaz sem tud prijavu svoje sosede, zdaj sm se jih rešil, haha.

In reply to by yambalaya (nepreverjen)

gorane (nepreverjen)

slovenci nimate muda hehe

In reply to by yambalaya (nepreverjen)

Testisi (nepreverjen)

Ne sodi po sebi!

In reply to by gorane (nepreverjen)

Hajavyhha (nepreverjen)

Ge te zaj pijse kak bluzi je nasa regija?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice