Po Pomurju bodo jutri vozili najboljši svetovni kolesarji. S startom v Lendavi in ciljem v Murski Soboti se nam obeta pravi športni spektakel.

Tokratna, že 25. mednarodna kolesarska dirka Po Sloveniji bo pravi spektakel, saj bo na njej sodelovalo kar 9 ekipa serije World Tour ter slovenskimi asi, kot so Primož Roglič, Jani Brajkovič, Matej Mohorič, Luka Mezgec in Jan Polanc.

"Start 664 kilometrov dolge dirke bo jutri v Lendavi, predvidoma ob 13.25, od koder trasa vodi čez državno mejo v Lenti in nazaj v Dobrovnik. Iz Dobrovnika pa do Moravskih Toplic, kjer kolesarji zamenjajo ravninski del za Krajinski park Goričko. Spustijo se v občino Cankova, zatem čez Bad Radkersburg, skozi Gornjo Radgono in Radence vse do Ljutomera. Zadnji del poti vodi skozi Črenšovce in Beltince do Murske Sobote. V cilj na Slovensko ulico v Murski Soboti bodo najhitrejši kolesarji prispeli predvidoma ob 17. uri," so organizatorji zapisali prej jutrišnjo etapo.

Šest pomurskih občin, in sicer Lendava, Dobrovnik, Gornja Radgona, Ljutomer, Beltinci in Murska Sobota se je aktivno vključilo v soorganizacijo dogodka. Projekt regijskega značaja tako vidno podpira promocijo Pomurja kot privlačne kolesarske destinacije.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
Truplo

Dajte že enkrat mir s tem Brajkovičem!

Tule bosta zmagovalca več kakor štiridesetih etap na Touru, pa drugi v generalni razvrstitvi Toura... in seveda Roglič.

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Navijal bom za Rogliča. Ne vem zakaj te moti Brajkovič. STARI RAČUNI?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Ne... on je pač svoje "odpeljal", stalno pa se ga postavlja nekam v ospredje.

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Starejše novice