AMD Štefan Kovač Murska Sobota letos slavi 70-letnico svojega delovanja.

Društvo trenutno združuje več kot tri tisoč članic in članov in deluje na področju avto-moto športa, prometne vzgoje in izobraževanja članstva ter drugih udeležencev v prometu, kakor tudi na področju preventive in novih oblik prometne varnosti in varne mobilnosti. 

V preteklih letih so vzpostavili povsem novo vodovodno infrastrukturo, v celoti prenovili sanitarije, vzpostavili optično telekomunikacijsko omrežje in uredili interno električno omrežje. V celoti so preuredili samo stezo, ki je z nakloni in skoki ter drugimi elementi licencirana po normah AMZS, prenovili pa so tudi štartno rampo, steza pa je na več kot dve tretjini pokrita z namakanjem. 

"Vse navedeno nam omogoča, da lahko sedaj že nekaj let vsako leto organiziramo najmanj eno prvenstveno dirko. To se bo zgodilo tudi letos, in sicer v nedeljo 24. junija, ko bomo izvedli dirko za Državno prvenstvo Republike Slovenije z okrog sto udeleženci in na kateri bodo prisotni tudi vsi najboljši domači motokrosisti, med njimi seveda tudi svetovni prvak Tim Gajser, ki k nam prihaja že nekaj let zapored," so zapisali pri AMD Štefan Kovač.
 

Potrditev dobrega dela

Pravi, da prihod Gajserja pomeni posebno priznanje za naše delo in potrditev, da smo na dobri poti. Posebno potrditev dobrega dela tega, da imajo ljudje v teh krajih radi motokros, pa je tudi dober obisk prireditve. 

"Potrditev dobrega dela je tudi odlična obiskanost organiziranih prireditev in treningov, ki je med najboljšimi v Sloveniji. Še posebej veseli pa smo, da se je zanimanje za motokros ponovno obudilo pri naših domačih mladih dirkačih, ki imajo za treninge vedno boljše pogoje". 

V društvu imajo pet licenciranih dirkačev, od tega so štirje motokrosisti in en cestno-hitrostni dirkač, trenutno pa poteka postopek licenciranja ene motokrosistke in enega motokrosista iz sosednje Avstrije. Od tam prihaja več kot šestdeset odstotkov udeležencev treningov, saj je njihova steza med severnimi sosedi zelo popularna. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice