Na 32. državnem prvenstvu so bili uspešni člani puconskega in soboškega kluba. Damjan Zelko je postal državni prvak v mešanih dvojicah, s Tomažem Pelcarjem pa je bil tretji med posamezniki. Gregor Zafoštnik in Bojan Ropoša sta bila bronasta med dvojicami.

Na Rakeku so pred dnevi izpeljali 32. namiznoteniško državno prvenstvo v članski konkurenci. Po uspehih so posegli tudi prekmurski tekmovalci.

Namiznoteniški klub Kema-Murexin Puconci se lahko po desetih letih znova pohvali s članskim državnim prvakom. Patrika Sukiča, ki je bil leta 2013 ravno tako prvak v mešanih dvojicah, je v tej vlogi nasledil Damjan Zelko.

Zelko je s Tjašo Novak, članico Kajuh Slovana, nekoliko nepričakovano, kot so zapisali tudi pri puconskem klubu, osvojil turnir mešanih dvojic. V finalu sta v maratonskem obračunu s 3:2 premagala lanskoletna prvaka, Gregorja Komaca in Ano Tofant.

Zelko bronast tudi med posamezniki

Pucončani so bili uspešni tudi v konkurenci posameznikov. Zelko je uspeh v mešanih dvojicah nadgradil še z bronasto medaljo med posamezniki, tretjo mesto pa sta si razdelila s klubskim kolegom Tomažem Pelcarjem.

»Damjan je s svojim največjim dosežkom v karieri dokazal, da se trdo delo in odrekanje vedno obrestuje tudi ob službenih obveznostih,« so zapisali pri NTK Kema-Murexin Puconci.

Pelcarja je v polfinalu po štirih nizih premagal Deni Kožul, sicer prvi nosilec državnega prvenstva na Rakeku. Zelko je moral po polfinalnem dvoboju čestitati mlademu Mihi Podobniku, ki je slavil s 4:2. 

Šestnajstletnik je z drugim mestom pripravil najlepše presenečenje turnirja, v finalu pa je namučil tudi devet let starejšega sokrajana iz Logatca.

Bron za soboško dvojico

Podobnik je v paru z Aljažem Godcem Prekmurcem prekrižal načrte tudi v moških dvojicah. Kasnejša državna prvaka v dvojicah sta bila v polfinalnem obračunu s 3:2 boljša od Gregorja Zafoštnika in Bojana Ropoše

Zafoštnik in Ropoša, člana Namiznoteniškega kluba Sobota, sta tako Rakek zapuščala z bronasto medaljo. 

V soboškem klubu so se medalj na članskem državnem prvenstvu razveselili prvič po sezoni 2017/18.

Manjkala zgolj Jorgić in Tokić

Čeprav sta prvenstva izpustila olimpijca Bojan Tokić in Darko Jorgić, ki je imel klubske obveznosti v Nemčiji, so se na Rakeku zbrali najboljši slovenski namiznoteniški igralci.

Na 32. državnem prvenstvu je nastopilo 110 namiznoteniških igralk in igralcev iz 20 slovenskih klubov in tujine. Ob kolajnah velja izpostaviti še nekaj dosežkov.

Gregor Zafoštnik je bil deveti med posamezniki, prav tako kot Mitja Horvat in Tomaž Roudi, ki zdaj nastopata za Fužinar oziroma Maribor. Blažka Harkai in Ema Crnkovič sta puconskemu klubu priigrali deveto mesto med posameznicami.

Mitja Horvat, Tomaž Pelcar, Damjan Zelko in Luka Norčič so osvojili deveto mesto med moškimi dvojicami, Blažka Harkai pa je bila s Katjo Tomažič peta med ženskimi dvojicami. Tomaž Pelcar je bil s Katjo Tomažič peti v mešanih dvojicah.

Vse rezultate najdete na spletni strani Namiznoteniške zveze Slovenije. Le-to od marca vodi Tomaž Kralj, za enega od dveh podpredsednikov pa je bil izvoljen Robert Smodiš, prvi mož NTK Kema-Murexin Puconci.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice