Le še nekaj ur nas loči do prve evropske klubske nogometne tekme v Murski Soboti po 21 letih. Tekmo bo varovalo skoraj 100 varnostnikov in redarjev, policija bo prireditev snemala.

Čeprav je Mura 05 pred sedmimi leti uprizorila pravo evropsko pravljico z uvrstitvijo vse do zadnje stopnice pred skupinskim delom Evropske lige, se evropske tekme takrat niso igrale v Murski Soboti. Mura je dve tekmi odigrala v Lendavi in dve v Mariboru. Tako se evropski klubski nogomet v Mursko Soboto vrača kar po 21 letih.

Avgusta 1998 remi z Danci

Zadnja evropska tekma na Fazaneriji je bila odigrana 11. avgusta med Muro in danskim Silkeborgom. To je bila prva tekma drugega kroga kvalifikacij za takratni pokal UEFA. Srečanje se je končalo z 0:0, črno-beli pa so igrali v naslednji postavi: Nemec (vratar), Lukič, Galič, Dominko, Dvoršak, Škaper, Alihodžić, Cifer, Vogrinčič, Ilić in Gutalj, v nadaljevanju pa so priložnost dobili še Ošlaj, Cipot in Ristič. Na povratni tekmi čez dva tedna so Muraši izgubili z 2:0 in se poslovili z evropskih tekmovanj.

Damjan Ošlaj, ki je igral na zadnji evropski tekmi na Fazaneriji, je trenutno pomočnik Anteja Šimundže, s posebnim ponosom pa bo danes tekmo spremljal tudi Fabijan Cipot, saj bo 21 let za njim priložnost na evropski tekmi na Fazaneriji čakal njegov sin Kai.

Na voljo še peščica vstopnic

Za nocojšnjo tekmo je na voljo še nekaj vstopnic. Prodaja poteka preko spleta na portalu Moje karte, in tudi na prodajnem mestu na stadionu. Za današnjo tekmo so pri Nogometni šoli Mura pripravili tudi posebni bilten ob prvi evropski tekmi po 21 letih v Murski Soboti, ki se prodaja po ceni dveh evrov.

Vrata Fazanerije se bodo odprla ob 18.30, organizatorji pa priporočajo, da se na stadion zaradi gneče odpravite čim prej. Zaradi pravil Uefe je prepovedano sedenje ali stanje na stopnicah, pozivajo pa tudi k spoštovanju sedežnega reda.

Skoraj 100 varnostnikov, policija z video nadzorom

Še posebej je poskrbljeno za varnost. Tako bo srečanje varovalo 55 varnostnikov in 37 rediteljev, požarno stražo pa bo izvajalo sedem gasilcev soboškega gasilskega društva. Na tekmi je pričakovati tudi okoli 100 izraelskih navijačev, ki bodo na stadion prispeli skozi ločeni vhod na severovzhodni strani Fazanerije. 

Z okrepljeno ekipo policistov bo prireditev varovala Policijska uprava Murska Sobota, ki bo med drugim dogajanje pred, med in po tekmo snemala s štirimi kamerami.

Kje parkirati?

Razlagova cesta je zaprta, za parkiranje se priporoča uporaba javnih parkirišč v bližini stadiona, kot so pri vojašnici, lokalu Spartacus, zdravstvenemu domu in 1. OŠ Murska Sobota.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Janci11 (nepreverjen)

Kak peščica! Če je polovica severne fraj..

Sedronja (nepreverjen)

Jaz bi prinesel nogometno žogo in če bi Izraelci šli v hiter protinapad bi jo brcnil na igrišče. Dve žogi na igrišču, prekinitev igre.Preverjena metoda, ki se je izkazala za učinkovito pri mlajših selekcijah. Samo ne morem na tekmo. seronja pres

administrator (nepreverjen)

jebeš tako tekmo , če policija smatra da taka tekma ne vredi ništa
Ko je Maribori tekma ves čas krožita dva helikopterja nad tribunami
Eden nad severno in eden nad južno tribuno
Ali vam ni nerodno da vas policija tak nizko rangira
Če mura igra s Pušču je večja varnostna ogroženost kot pa gnes
Mislim da se je eden zajebal s tem varnostnim načrtom

Geza Levjesrčni (nepreverjen)

čuj pederu
poglej malo vluft boš videl krožiti helikopter

In reply to by administrator (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

teslo to ni helikopter to je kvadrokopter ali dron po slovenski

In reply to by Geza Levjesrčni (nepreverjen)

poiuz (nepreverjen)

idi pa pijtaj uefo zokoj je tou tak bilou pametnjakovič!

In reply to by administrator (nepreverjen)

poštaš (nepreverjen)

Razlagovo so gnes na novo asfalterali 18.07.2025.

lebari

kaj pa delate taki džumbus okoli te tekme, s kom pa se bodo stepli sami sabo, jaz bi jih pustil na se stepejo ,pa jih drugić ne bo na tekmo pa bo mir ,če uživajo v pretepih naj dobijo kaj jim gre batine..Pa kamere pišete kot bi izumili elektriko, kaj je tu novega saj je to danes normalno,kamere ima že vsak dojenček na telefonu haha,policija naj raje dela red drugje ne pa na vsrani tekmi..

Ne laži (nepreverjen)

lebari Nej je tou tak enostavno, či do koj prijde lejko nastradajo tisti keri s ten nemajo veze, boukše preprečiti. Nikdar se ne vej.

In reply to by lebari

administrator (nepreverjen)

kdo pa nosi stroške dodatnega policijskega varovanja

In reply to by Ne laži (nepreverjen)

niksooon (nepreverjen)

ZALOSTNO KA PREKMURJE NE PREMORE VEC KAK NEKSNI SELJACKI FUSBALL...

Neko (nepreverjen)

Nej Mura kriva, ka evropski klub iz "seljačke" Haife prijde špilat v velemesto Prekmurja. Boli... gele?!

In reply to by niksooon (nepreverjen)

poiuz (nepreverjen)

niksončič...ti gledaš nogomet v burkina faso ali ti je kaj naškodilo?

In reply to by Neko (nepreverjen)

### (nepreverjen)

Zaradi toga ste taksno evforijo zganjali? :)

poiuz (nepreverjen)

ja zatou ka je mura bijla 4.! in špilala v evroligi..nej?

In reply to by ### (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice