V Murski Soboti dodobra prenavljajo ekipo za prihodnjo sezono, ko bodo nastopili med drugoligaši. Kot zadnji je črno-bele dokaj presenetljivo zapustil Mitja Rešek, še pred njim pa sta odšla David Tomažič-Šeruga in David Lonzarić.

Mura bo v novo sezono krenila v precej spremenjeni zasedbi in pod vodstvom starega znanca Fazanerije Anteja Šimundže. Že pred časom sta Muro zapustila vratar Aleš Ajlec in napadalec Rok Zorko, ta teden pa so muraši ostali še brez treh pomembnih članov, ki so v prejšnji sezoni igrali vidno vlogo na Kopališki 45.

Fazanerijo zapuščajo David Tomažič Šeruga, David Lonzarić in na presenečenje velikega dela navijačev Mure tudi Mitja Rešek. Slednji je bil po zimskem prestopu k Muri eden najbolj vidnih igralcev ne le Mure, ampak tudi celotne tretje lige. Reška je prepričala ponudba iz avstrijskega Bad Radkersburga, Tomažič Šeruga in Lonzarić pa naj bi bila na radarju drugoligaša Drave.

Spomnimo, da so se v taboru črno-belih do sedaj okrepili s štirimi igralci, na Fazanerijo sta se vrnila Nino Kouter in Žiga Kous, prišla pa sta tudi nekdanji nogometaš Mariborove B ekipe Rok Sirk in Matej Andrejč, donedavnega vratar Veržeja. Najpomembnejšo okrepitev pa so v Murski Soboti bržkone dobili včeraj, ko so kot novega trenerja ponovno angažirali Anteja Šimundžo.

Še vedno pa se pojavljajo ugibanja o tem ali bo Mura uspela za prihodnjo sezono prepričati tudi Matica Maruška, ki naj bi sicer še vedno iskal angažma v tujini. S črno-belimi se sicer v zadnjem času povezuje še enega nekdanjega igralca Mure Dejana Kurbusa. Ta je sicer nazadnje branil barve avstrijskega Allerheiligena, pred tem pa je igral v Španiji.

Smiljan Kuhar

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

njiva

Škoda za Rešeka pa Tomažiča Šerugo,zaj mo pa božni v obrambi
Nika de še trbelo prpelati

joshy

Božni v obrambi? Rešek je špilo na centri, Tomažič Šeruga pa je tak večino časa na klopi presedo zaradi izredno slabe forme...
Maruško pa je tudi že član Bad Radkersburga, kelko san čül...

In reply to by njiva

Press (nepreverjen)

Marcel Andrejc??? Joj

Flotas (nepreverjen)

Maruško tudi v Bad Radkersburg... Sramota za njega pa Semlera. Pol leta trenera pri Muri pa se v rit vlece in senja Nemcijo te pa odide med amatere. Mogoce se prestraso profesionalizma pri Simundzi.

joshy

Semleri trbej prepovedati vstop na Fazanerijo, nej pa ka se skoraj sakšo tekmo preseravle tan na glavnoj tribuni pa v klubskih prostorih, za hrbton pa jin igralce ven iz kluba vozi... Rešekov odhod je tudi njegovo maslo...

In reply to by Flotas (nepreverjen)

Starejše novice