UEFA je danes preložila evropsko prvenstvo v nogometu, ki bi se moralo odvijati to poletje, ampak odločitev o nadaljevanju državnih prvenstev v luči epidemije koronavirusa še ni padla.

Kot so sporočili v društvu NŠ Mura, so v četrtek, 12. marca 2020, ustavili izvajanje vseh aktivnosti na in ob igriščih mestnega stadiona Fazanerija. Prekinili so trenažni proces vseh mlajših selekcij, ustavili treninge članske ekipe in zaprli območje stadiona, vključno z lokalom, za vse zunanje obiskovalce.

Zadnji ukrepi 

Na izredni korespondenčni seji se je minuli petek sestal upravni odbor društva in sprejel še dodatne ukrepe v boju zoper širjenje koronavirusa.

Sklenili so sledeče:

1.      Za nedoločen čas se preloži redni letni občni zbor društva, ki je bil načrtovan za 13. marec 2020,

2.      Večini zaposlenih se odredi čakanje na delo doma za čas do preklica ukrepov,

3.      S fizično prisotnostjo zaposlenega na območju stadiona, se izvajajo samo dela, ki so povezana z nujnim vzdrževanjem travnatih površin in objekta

4.      Aktivnosti, vezane na licenciranje, za sezono 2020/21, se opravljajo z delom od doma

Razočarani, ampak odgovorni

V soboškem prvoligašu napovedujejo še morebitne nove restriktivne ukrepe, vodstvo članske ekipe pa je sprejelo odločitev, da se najmanj do 31. marca ne opravlja skupnih treningov. V klubu poudarjajo, da so igralci doma in imajo individualne programe dela, naloženo jim je tudi, da odgovorno omejijo socialne stike in se ravnajo skladno z že veljavnimi ali na novo sprejetimi priporočili NIJZ, resornih ministrstev in Vlade Republike Slovenije. 

"Vsi odgovorni v društvu NŠ Mura, se ne glede na vse želje, vsa razočaranja, zavedamo resnosti trenutka in udejanjamo vse tisto, kar odrejajo regulatorni organi v državi, vse tisto, kar odrejajo krovne športne organizacije, vse pa s ciljem, da z odgovornimi ukrepi zaščitimo zdravje naših igralcev, tehničnega kadra, zaposlenih in predvsem tistih, katerim je naše poslanstvo namenjeno – navijačem, ljubiteljem nogometa in vsem ostalim, ki prihajajo na naše dogodke in  pa tudi vsem, ki te dogodke tvorno soustvarjajo," so sporočili z Upravnega odbora NŠ Mura.

Nadaljevanje prvenstva že to pomlad?

Glede na današnjo odločitev Evropske nogometne zveze UEFA, da preloži evropsko prvenstvo, pa v Murinem taboru upajo, da se bodo nacionalna prvenstva lahko izvedla do konca.

"Ta odločitev nas navdihuje z upanjem, da bomo še to pomlad in verjetno tudi del zgodnjega poletja, spremljali nogometno dogajanje v Evropi in tudi na našem stadionu in to upanje nam lahko da energijo preživetja v teh turobnih, za nikogar prijetnih dnevih," so optimistični v društvu NŠ Mura, ki v Prvi ligi Telekom Slovenija zaseda peto mesto. 

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
marjannnn (nepreverjen)

Koga farbajo? Vejpa za njih bokše ka karantena traja do jeseni. Zadnje tekme nejso mele forme nikše

B.R (nepreverjen)

Ti si nej navijac mure...

marjannnn (nepreverjen)

Tij si nej če se slepiš in si zadovolen z remijon proti najslabšin na lestvici

In reply to by B.R (nepreverjen)

B.R (nepreverjen)

Nogomer ma vzpine pa padce ce ne pomlis ne komenteraj...

In reply to by marjannnn (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Koga zdaj briga šport? Še posebej za Muro? HAHAHAHAHAHAHAHAHA. To sploh ni več klub, ampak propadajoče društvo upokojencev. Pa nebi rad žalil upokojencev.

Karl Marx (nepreverjen)

Zakon nas pa te zdaj šport ne bi smel brigati ? Ka se te zdaj moremo vsi samo đoukati pa kukati, pa depresijo širiti? Evo menej briga šport pa komaj čakan ka ta norost mine pa mo pa odili na tekme. Še lepše bi pa bilou, ča bi Janśo vrgli. Toga tipa ne prenašan pa znan, ka de pa kradno, tak kak že dvakrat da je bil na oblasti.

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

B.R (nepreverjen)

Pa te ne komenteraj ...
Koga zanimajo tvoji brezvezni komentari ciciban.

AA43 (nepreverjen)

Sem velik navijac Mure. Se vedno!!!!!
Ampak po obnasanju nekaterih clanov v javnosti,da ne omenjam se mesta,kamor hodijo jest,videno na lastne oci,je pa totalna katastrofa. Fantje zamislite se malo nad sabo. Cloveka je vcasih sram,ko vas gleda in vidi.

BOŽO1 (nepreverjen)

ge san tud navijač MURE pa me ne briga kama odijo gejst: ali na puščo ali k rajhu.

In reply to by AA43 (nepreverjen)

Trdonja 1 (nepreverjen)

Upanje je dobra stvar, vprašanje je kak je z plačami nogometašov kakšne so pogodbe. Druga stvar svet več ne de isti po koronaviruse, kelko do lejko podjetja sponzorerala šport. Stvari nej so tak enostavne...

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

No, pa je prišel čas, ko bo tudi plačevanje mogoče padlo na realna tla. Zdaj je priložnost, da se jih realno spusti na zemljo. Vse. Gospodarstvo bo sigurno vsaj nekaj časa pešalo, o tem ni dvoma. Kdo bo dajal denar za športnike za svoje delavce pa ne. Pametni sigurno ne. Ponuditi jim znižanje plač in konec. Vzemi ali pusti. Je pa res, da to ne bodo ali bi storili vsi. Ampak gledano globalno, preplačani so vsi. In zdaj je čas za " rebalans plač ". Športnikov, jasno.

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Boljše da ne, ker so preslabi.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice