FOTO: Aljoša Gabor
Jutri je pred nogometaši Mure nova zahtevna preizkušnja, v polfinalu pokala Slovenije bodo v Ljudskem vrtu odigrali prvo srečanje z Mariborom. Povratna tekma bo na vrsti 24. aprila.

Pred nogometaši Mure je nov štajersko-prekmurski derbi, tokrat v polfinalu pokala Slovenije. Črno-beli so pred jutrišnjim gostovanjem v Ljudskem vrtu v rezultatskem vzponu.

"Pomembno je, da smo dosegli dve zmagi. Mislim, da smo že od začetka spomladanskega dela prvenstva bili v igri dovolj kvalitetni. Odigrali smo dobre tekme, rezultatsko se nam ni vedno izšlo tako kot smo želeli, ampak v vsakem primeru je forma na zadovoljivi ravni," je povedal trener NŠ Mura Ante Šimundža.

Želijo si napredovanja

Mura je od finala pokala, prvega po sezoni 1994//95 oddaljena le še dve tekmi, v katerih mora biti na koncu boljša od vijoličastih.

"Kot prvo se moramo zavedati, da je to specifično tekmovanje, da je to pokalno tekmovanje za razliko od prvenstva. Tukaj se igrata dve tekmi, drugo tekmo igramo doma in razmišljamo o skupnem izidu. Želja je seveda napredovanje."

Maribor in Mura sta se letos pomarila že trikrat, črno-beli so eno srečanje dobili, obe tekmi v Ljudskem vrtu sta se končali z neodločenim izidom. Imajo te tekme kakšno težo pred jutrišnjim dvobojem?

"Ne, nikakor ni pomembno. To so tekme, ki so se že zgodile in so že za nami. Vsaka naslednja tekma je tista, ki je popolnoma nova in popolnoma drugačna. Gre tudi za drugo tekmovanje. Izkušnje iz teh tekem so vsekakor dobrodošle, da bi pa razmišljali, kako je bilo ali se zanašali na te tekme, pa nikakor ne," zagotavlja Šimundža.

Peričić in Šunjara bosta nared

V taboru Mure imajo tudi nekaj skrbi s poškodbami. Zadnje tekme proti Aluminiju nista končala Špiro Peričić in Luka Šušnjara, ki sta bila preventivno zamenjana. Šimundža upa, da bosta jutri na voljo.

"V klubu delamo vse, da bi bili kadrovsko maksimalno pripravljeni. Težave so se pojavile pri Peričiću in Šušnjari, bomo videli po današnjem treningu kako in kaj se bosta odzvala," razlaga trener NŠ Mura.

Po zadnjih informacijah naj bi bila sicer oba nared za igro v Ljudskem vrtu. V kolikor se dotaknemo še prvenstva, Mura se nahaja zgolj dve točki za tretjimi in četrtim mestom, kar pomeni, da se črno-beli na nek način spogledujejo z Evropo. Toda Šimundža še enkrat več umirja žogico in poudarja, da je cilj obstanek v ligi in da cilja med sezono ne bodo spreminjali.

"Zelo zanimivo vprašanje iz preprostega razloga. V nekaterih medijih smo zasledili, da naj bi mi spremenili razmišljanje, kar pa nikakor ni res. Naš cilj je še vedno obstanek v ligi. Spreminjanje ciljev v sredini sezone in v tekmovalnem ritmu je popolnoma nesmiselno in nezrelo za kateri koli klub."

Črno-beli si jutri želijo pozitivnega rezultata, ki bi jim omogočil dobro izhodišče za povratno tekmo, ki bo 24. aprila odigrana na Fazaneriji.

*Naslovna fotografija je simbolična
FOTO: Aljoša Gabor

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
nihče (nepreverjen)

Za Maribor si je potrebno vzeti 5 minut časa in je napredovanje dosegljivo.

sijo1972 (nepreverjen)

Ajde v Mariboru predvsem aktiven rezultat in potem pred polnimi tribunami na fazaneriji napredovanje. Idemooooo.

S M (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Želja je eno stvarnost pa drugo. Pa bo pri željah ostalo.

fff (nepreverjen)

nejse neka podobnoga stunjo že prešnje tekme z mariboron? malo se umiri.

In reply to by S M (nepreverjen)

krobikar1

Če kdaj, je zdaj priložnost, da se izloči povprečni Maribor. Niso noben bau bau, samo pogumno, brez strahu,... še zdaleč niso kar so bili!

gost25 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ajmooooo Nafta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Makipataki (nepreverjen)

Hvala gost25, že nekaj časa se nisem tako fajn nasmejal

In reply to by gost25 (nepreverjen)

BETEŽEN (nepreverjen)

Če de Mura tak slabo špilala kak zna te de tak gor fasala, razen če do si zgučali ka de aktiven rezultat ka te rajo privabijo v Soboto na tekmo ka Mura malo zasluži ka bo za plače igralcon.

Starejše novice