Soboški asi so po dolgem premoru začeli s pripravami na spomladanski del prvenstva.

Nogometaši Mure so zadnjo tekmo odigrali petega decembra lani, ko so pred domačim občinstvom v 20. krogu PLTS remizirali z 1:1 proti Bravu.

Od takrat, pa vse do minule nedelje, so bili na zasluženem zimskem premoru. Tega je sedaj konec, priprave na nadaljevanje sezone so se s prvim treningom uradno začele.

Bobičanec ostaja lojalen

Prvi zvezdnik in mož z največ asistencami Luka Bobičanec pravi, da se je v premoru dobro spočil. Na premor je odšel poškodovan in tudi na priprave se ni vrnil še čisto zdrav, zato je prvi dan treniral individualno. Zdravniški pregled bo pokazal, kdaj bo popolnoma nared za pomoč svojim soigralcem pri premagovanju nasprotnikov na nogometnih zelenicah.

Glede Bobičanca je bilo slišati veliko govoric o morebitnem odhodu, ampak do tega vendarle zaenkrat ni prišlo: "S tem se ne ubadam. Sem igralec Mure in tukaj želim tudi ostati, tako da ne razmišljam o odhodu. V kolikor bi se pojavila kakšna priložnost, bi morala ta najprej zadovoljiti klub in nato še mene," je pojasnil 26-letni Medžimurec. 

Odpravljajo se v Turčijo

Murinemu trenerju Anteju Šimundži je pomembno, da bodo lahko del priprav opravili v Turčiji.

 "To je zelo pomembno. Pogoji tam so neprimerljivi z našimi zaradi vremenskih razmer in kvalitete igrišč. Pomembno je, da nam to klub omogoči in tudi to je pokazatelj, da smo ambiciozni ter želimo napredovati."

Šimundža je ob prvem treningu še dejal, da morajo ostati na poti, ki so si jo začrtali. Pričakovati je pa tudi nekaj novih obrazov: "Želimo imeti čim večjo konkurenco v ekipi in na tem tudi delamo. Želeli smo si, da bi priprave začeli z novimi obrazi in upam, da se bo to zgodilo v čim krajšem času. Najbolj pomembno je, da ostanemo na poti, ki smo si jo začrtali. Verjamem, da lahko z vsakodnevno ambicioznostjo naredimo korak naprej."

Priložnost za osvojitev pokala

Nino Kouter je ob koncu odločno zatrdil, da je želja kluba ostati v vrhu razpredelnice in osvojitev pokala.

Spomladanski del prvenstva Muraši začenjajo 22. februarja v gosteh proti Domžalam. V polfinalu pokala pa se bodo pomerili z Aluminijem, prva tekma bo osemnajstega marca v Kidričevem.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Torca1950 (nepreverjen)

V soboto je bil v Radencih turnir v futsalu,odlicna organizacija,odlicne tekme,nastop znanih igralcev...O tem niti besede,vsaka druga novica pa je o Muri. Nimam nic proti Muri vendar ne mislite,da vsi od jutra do vecera razmisljajo o njej.

Nogomet50 (nepreverjen)

Prosim brez "zvezdniških okrepitev", ki se poškodujejo ob hoji po stopnicah.

Sobnokolo (nepreverjen)

Torca1950 ka ti beseba SOBOTAinfo kaj povej??? Idi pogledni če Leljak ma mogoče radenciinfo

df (nepreverjen)

Lekar ti novo leto nikaj nej naklonjeno ka si pa moreš san s seuf pijses DF. Ormož je pravo mesto za tebe ali pa štrik.

In reply to by Sobnokolo (nepreverjen)

Sobočanc (nepreverjen)

Koje pičkice......

Starejše novice