Nogometna zveza Slovenije je sklenila, da se prekinitev vseh tekmovanj pod odkriljem NZS, med drugim Prva Liga Telekom Slovenija, v kateri nastopa soboška Mura, podaljša do preklica.

NZS je zaradi zaostrovanja razmer glede epidemije koronavirusa sprva vsa tekmovanja prekinila do konca marca, za obdobje, za katero velja tudi zaprtje šol in vrtcev ter nekateri drugi povezani ukrepi. Na zadnji seji odbora za nujne zadeve pa so sprejeli nov sklep, ki to prekinitev podaljšuje do preklica.

"Najpomembnejše, da ostanemo doma"

Kot so zapisali na spletni strani, želijo s tem ukrepom predvsem zaščititi zdravje nogometašev, navijačev in funkcionarjev, klubom pa pomagati pri načrtovanju naslednjih aktivnosti.

»V trenutni situaciji, ko je nemogoče napovedati konec epidemije, je najpomembnejša skrb NZS in klubov zdravje nogometašev. S podaljšanjem prekinitve bodo klubi lažje planirali svoje aktivnosti. Zdaj je najpomembnejše, da ostanemo doma in naredimo tisto, kar lahko, da skupaj premagamo epidemijo,« je ob tem povedal predsednik NZS Radenko Mijatović.

Usoda nogometa odvisna od koronavirusa

Nadaljevanje tekmovanj v organizaciji NZS načrtujejo v skladu z odločitvami pristojnih državnih organov o prenehanju izrednih ukrepov, ki se nanašajo na prepoved in omejitev javnih prireditev ter ustreznih priporočil medicinske stroke. Ob tem so v NZS spomnili še na odločitev Evropske nogometne zveze, ki je preložila evropsko prvenstvo iz leta 2020 v leto, da bi omogočila možnost podaljšanja domače tekmovalne sezone do konca junija 2020.

"V vsakem primeru pa ne gre pričakovati, da se bodo tekmovanja pod okriljem NZS nadaljevala pred 2. oziroma 9. majem," so še zapisali na spletni strani NZS.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Joj, katastrofa, ne bomo mogli preživeti zaradi tega. Pa kaj je vam, vsi se borimo za to, da čim bolj preprečimo prenos virusa, vi pa tu o nekem brezveznem športu v tem trenutku.

NESCEZE (nepreverjen)

SPORT NEJE BREZ VEZEN TO JE PRVO KAK DRUGO ENE NAVIJAMO ZA NJIH PA JEH SPODBUJAMO !!!

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)

Daj ne seri! Fusball kak Mura05 je vreca brez dna!
Kelkokrat je Mura ze crknila z velkin dugon?
Mesetarilo se je prej in verjamem, da se mesetari tudi dale. Vcasih iden na tekmo, s tem da me ne boli ce mura zgibi.
Ze dugo san nej vec zvesti navijac. Prav tako vec ne obstajajo BG kak vcasih. Tau so deca in polnoletna deca kera fusball kak igra in klub niti ne zanimlene. Glavno ka se zdejrajo in par pijv pocukajo:)

Pa brez zamere zvestim navijacom!

In reply to by NESCEZE (nepreverjen)

NESCEZE (nepreverjen)

jah pac tak je sne pa idemo ta ka uzivlemo ene pa samo pijejo. Ne spadamo vsi v iste kos...

In reply to by realnoo (nepreverjen)

AfkaHe (nepreverjen)

Edina dobra novica danas ,!

Oldgringos (nepreverjen)

Bomo pa potem 2 tekmi na dan gledali !

Jjjjjvvggv ccc (nepreverjen)

Do septembra jih nete vidli!!!

Starejše novice