Črno-beli se lahko povhalijo z najboljšim obiskom na domačih tekmah v jesenskem delu sezone. Domače tekme Mure si v povprečju ogleda 500 gledalcev več kot se jih ob tekmah Dinama zbere na Maksimiru.

Hrvaška spletna stran index.hr je danes objavila zanimivo novico, v kateri so bili omenjeni tudi črno-beli iz Fazanerije. Po podatkih, ki jih navaja hrvaška spletna stran, si tekme Mure v poprečju ogleda 5.400 gledalcev, a kaj hitro ugotovimo, da je ta podatek napačen. Po statističnih podatkih si je tekme Mure na 21 srečanjih ogledalo 50.300 gledalcev, kar je v povprečju nekaj manj kot 2.400 gledalcev na srečanje. V tem elementu je od črno-belih uspešnejši le Maribor. Tekme slednjega si je povprečno ogledalo nekaj več kot 2700 gledalcev.

V kolikor upoštevamo samo tekme, ki so jih ekipe odigrale pred svojimi navijači pa je jasno, da ima najzvestejšo publiko ravno soboška Mura. Tekme na Fazaneriji si je namreč v povprečju ogledalo 3.336 gledalcev, sledi Maribor z nekaj manj kot tri tisoč gledalci. Domače tekme lendavske Nafte, ki je v tem elementu na četrtem mestu, si povprečno ogleda 1210 gledalcev. Kot zanimivost dodajmo, da si domače tekme zagrebškega Dinama povprečno ogleda 2837 gledalcev.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bojci19

Mater kakšni rezultati:)
Zanimivi podatek: Prekmurje ima največ brezposelnosti in največ navijačev:)

makavelithedon

Ljudem dajmo kruha in iger!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zeus

Bravo Mura! Dečki si tou zaslužijo. Le tako naprej....

BorutB

Nekaj fotk z zvočno podlago navijačev iz stadiona:
http://www.bencak.com/albumi/2011-12-mura-nafta/

B3NC4K

Vuaaaaa, bravo BORUT!
Fajn si naredo, ali pogrešan ovo: Mura:Nafta 2:0. Strelec zadetka igralec številka 17 Nusmir, te pa celi stadion v en glas ''FAJIIIIIČ'' :D

Starejše novice