Nogometaši Mure se bodo jutri, v šestem krogu Prve lige Telekom Slovenije, doma pomerili z velenjskim Rudarjem. Ta bo na Fazaneriji iskal prvo letošnjo zmago, črno-beli si želijo nadaljevati pozitiven niz rezultatov.

Fazanerija bo jutri gostila srečanje Mure in Rudarja, torej ekip, ki sta v letošnjo sezono krenili povsem drugače. Črno-beli so sezono začeli že z nastopanjem v kvalifikacijah za Ligo Evropa, v prvenstvu pa so na štirih srečanjih ob dvem zmagah in remijih zabeležili osem točk.

Rudar na drugi strani je že po nekaj krogih v novem prvenstvu doživel kar nekaj pretresov. Velenjčani so v prvih petih krogih trikrat remizirali in doživeli dva poraza, že po treh krogih se je od klopi Knapov moral posloviti Almir Sulejmanović, ki je Velenjčane prebudil v lanski sezoni. Nedolgo zatem se je moral posloviti še športni direktor Marijan Pušnik. 

"Rudar je prvenstvo začel zelo dobro, z dvema težkima tekmama, kjer so odigrali pozitivno. Nato so zamenjali trenerja. Igralci imajo individualno kvaliteto, vsak trener pa prinese neko svojo filozofijo in zahteve. Velikih razlik ni, čeprav je postavitev lahko malo drugačna. Opazovali smo jih in dobro vemo, kje in kako so nevarni. Pričakujemo motiviranega nasprotnika, še posebej zaradi zadnjega poraza," je včeraj za klubsko stran povedal Ante Šimundža, ki od svojih nogometašev tudi tokrat zahteva popolno angažiranost.

Vrnitev Koutra, poškodbi Tučića in Škofleka

Medtem, ko se je pri črno-belih v kader vrnil Nino Kouter, pa se v Velenju ubadajo s poškodbama svojih dveh najboljših nogometašev. Na stranskem tiru sta Žiga Škoflek in Milan Tučić, njun nastop na jutrišnji tekmi še naprej ostaja vprašljiv.

Ekipi sta se v lanski sezoni pomerili petkrat, štirikrat v prvenstvu in enkrat v pokalu. V slednjem so bili boljši Muraši, ki so doma slavili z 1 : 0, v prvenstvu pa so boljši izkupiček zabeležili Knapi. Ti so dobili obe domači tekmi, in sicer s 3 : 2 in 1 : 0, srečanji na Fazaneriji pa sta se končali z zmago Mure z 2 : 1 in remijem 3 : 3. 

Mura uspešnejša, Rudar le dvakrat slavil na Fazaneriji

Mura in Rudar sta se v Prvi ligi Telekom Slovenije doslej pomerila na 47 srečanjih, precej uspešnejši pa so nogometaši Mure. Črno-beli so namreč dobili 21 tekem, 15 tekem se je končalo z remijem, nogometaši Rudarja pa so slavili enajstkrat.

Še bolj zanesljivi so Muraši na Fazaneriji, kjer je bilo odigranih 25 tekem, 14 od teh so dobili črno-beli, 9 tekem se je končalo z delitvijo točk, le dvakrat pa je Rudarju uspelo slaviti v Murski Soboti. To se je nazadnje zgodilo 28. novembra 1999, ko so Knapi zmagali s 3 : 0.

Najvišja zmaga Mure nad Rudarjem med prvoligaši je bila 4 : 0, kar se je doslej zgodilo dvakrat, in sicer v sezonah 2012/13 (dvakrat je zadel Eterović, enkrat Bohar in Travner) in 1998/99 (Baranja, Gutalj, Škaper in Ristič).

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nogomet50 (nepreverjen)

Jutri po tri točke in drugo mesto.

A79 (nepreverjen)

Jutri je spet praznik v Murski Soboti, zbralo se bo tisoče ljudi v podporo Muri. Komaj čakam. :)

njiva

Tak je,idemo po zmago z punin stadionom
Ajmo Mura

sijo1972 (nepreverjen)

Idemoooooo, ne dvomim, da nas bo jutri na stadionu spet navijalo vsaj 2.000 za Muro in to jih bo dvignilo do nove zmage

Neko (nepreverjen)

Peričić gnes odloučo tekmo v Celje. :D
Sploj ga ne pogrejšan več... naj zgn1le tan.

Starejše novice