Foto: Jure Banfi
Muraši v 17. krogu še zadnjič letos igrajo na domačem terenu. V Mursko Soboto prihajajo Domžale.

Črno-beli na zadnji letošnji tekmi v Fazanerijo gostijo Domžale, čakati jih samo nato še dve gostujoči tekmi v jesenskem delu sezone 2020/2021. Mura bi z zmago skočila na drugo mesto razpredelnice in tako še ohranila upanje za naslov jesenskega prvaka

Črno beli so se v letošnji sezoni že pomerili z ekipo iz Domžal, in sicer v 8. krogu, ko se je srečanje v Domžalah končalo z delitvijo točk, bilo je 1 : 1. Takrat je Mura skorajda celotno tekmo odigrala z igralcem manj, saj je bil Jan Gorenc izključen v 15. minuti srečanja. Za izenačenje in točko je v 80. minuti poskrbel kapetan Alen Kozar.

Današnja tekma v Fazaneriji bo 36. medsebojna tekma med Muro in Domžalami, doslej jih je bilo odigranih 35. Na sedemnajstih tekmah se je veselila zmage soboška ekipa, desetkrat zmagovalca ni bilo, Domžalčani pa so dobili osem tekem. Domžalčani se v Mursko Soboto odpravljajo po porazu v Ljubljani proti Bravu na zaostali tekmi, pred tem pa so bili neporaženi vse od 12. kroga naprej. 

FOTO: Jure Banfi

16'. GOOL! Mura vodi po golu Nina Koutra, ki se je po protinapadu znašel sam pred vratarjem in zabeležil svoj 5. prvenstveni zadetek.

KONEC PRVEGA POLČASA

84'. IZENAČENJE! Kljub obleganju vrat domžalskega vratarja so gostje preko Kolobarića poravnali izid. 

KONEC TEKME

Mura je prevladovala na tekmi in si pripravila precej resnih priložnosti, a je bil vratar Domžal zmeraj na mestu. Smola za Muraše, saj bi si lahko zaslužili več kot le točko in tako ostajajo po 17. krogu PLTS na tretjem mestu razpredelnice. Že v sredo, 17. decembra, čaka Mura nova preizkušnja proti prvouvrščenemu Mariboru, nato pa še zadnjič letos, 20. decembra, gostujejo v Celju.

S spleta

Komentarji (53)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
muraš1919 (nepreverjen)
murrrra (nepreverjen)

kam gremo?

In reply to by muraš1919 (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)

na zavod:)
lidge pomali vec nemo smeli prdniti v javnosti. Sport pa laufa:)

In reply to by murrrra (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Mura je špilala do kurca
i boli me kurac za Muro
Ja Navijam za
OLIMPIJO

In reply to by realnoo (nepreverjen)

prekmurec75 (nepreverjen)

Karl
si pobegnil iz Ormoza zadnjic sem te videl v norisnici

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Mura 2020 © (nepreverjen)

te si tij isto nej Prekmurec, kak of gunc z Bratonec, ka jin je soudo tekmo, šteri je izdal poštenost Prekmurja in poštenost Prekmurcov !
Ka je tudi koruptiven zatou je nej soudo v 6" minuta penala za Tabor in v 92" minuti faula nad golmanon Tabora !
Vidiš toga sodnika bi mogli kazniti in prepovedati sojenje na NZS za nekaj let, da bi ostal brez financ ter bi se pa spametoval, da se Prekmurec ne oda za tak malo, zato vaj trbej oba izgnati iz Prekmurja !
*
Če je s ten mislo delati korist Muri, se je zmoto, ka je 1 menje kak 3 točke, štere jin je zdaj podaro !
Te pa se je na konci tekme tan pederčo in davo žute kartone pomočniki in treneri Tabora, namesto ka bi sebi dal v 6" prvi rdeči in v 92" drugi rdeči, kak je zabluzo tekmo !

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

No, pa imamo krivce za Murino slabo tekmo, oziroma tekme. SODNIKI. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Kak ste bedni.

In reply to by Mura 2020 © (nepreverjen)

bejbi (nepreverjen)

če bi cipota zamenjali s povprečnin murinin navijačon, bi že gvušno vodili 3:0

Kriplenn (nepreverjen)

Kako je sploh mozno s 4. Metrov zgresiti cel gol.. kera hlodovina omg

In reply to by bejbi (nepreverjen)

ferguson (nepreverjen)

Če bi gledo posnetek bi vido ka se je žoga odbila od branilca v kot. Ge san kar nekajkrat bil kritičen do Cipota ampak gnjes je odigro dobro tekmo.

In reply to by Kriplenn (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

sereš

In reply to by ferguson (nepreverjen)

Znimirko (nepreverjen)

Pogledno si se inouk posnetek in neka na pamet. Sicer pa razmin ka si zaj srečen ka nej zavado ali upan ka de ti hitro zaprto tej nevosceno goflo.

In reply to by Kriplenn (nepreverjen)

Mörski (nepreverjen)

Groza od nogometa! Što podpejra toga šajtravoga Cipota paše eno par profijof,...

Tttt (nepreverjen)

Aja prejšnjo tekmo kda pa zabil pa? Eh daj. Evo pa pametni kavč treneri in sinfaci. Zato pa ste tan ge ste, vas nivo ne segne dale od kavca!

In reply to by Mörski (nepreverjen)

MuraKURA (nepreverjen)

Ne pravi, gol je zabil Cipot?! Ka je pa te njegovo delo, braniti ali se pa potijkati pa kapati,...?!

In reply to by Tttt (nepreverjen)

ccccc (nepreverjen)

Daj umiri se. Pogledni filipoviča in bobičanca, ka pa je te njegvo delo? Deset strelov in te enoga trufi, eh daj daj. Idi ti špilat v takšnen terenu pa me zanima kak boš se ti odrezo. Saj si zaj itak srečen ka so nej zmagali!

In reply to by MuraKURA (nepreverjen)

Zeni (nepreverjen)

Kda Cipota dol vzel ka je bilo? In pa se na njega spravlate. Žižek isto zgrešil, Marica prebil in gol. Seveda pa je kriv Cipot ka je že sedo na klopi.

In reply to by Mörski (nepreverjen)

Hmmmmm (nepreverjen)

Vejpa Cipot je na splosno gledano odspilo boukse kak Zizek pa Marosa celo sezono...

In reply to by Mörski (nepreverjen)

štanga (nepreverjen)

Cipot je na nivoje 2. lige oviva pa 3. tau vse stirate v pm!

In reply to by Hmmmmm (nepreverjen)

Mura1122 (nepreverjen)

Žižek klasa za sebe

Hmmmmm (nepreverjen)

To je pa tipicna tekma, ge mas telko sans ka lejko 3:0 vodis pa golman vse brani, te pa dobis en pacarski gol in konec je... Ce nej drugo pa vupan, ka Ante vidi, ka ce ze mali Cipot spila, more biti to v spici in nej na krili....

MuraKURA (nepreverjen)

Pa tej dečki so profiji, samo trenejrajo pa živejo za nogomet, so solidno plačani pa iščejo priložnost za prestop,... Samo tou ka gledamo zadnji čas, seoski fuzbal! A odijo pa se obnašajo kak pavijani!

Mura 34 (nepreverjen)

Ajde Mura idemo ⚫ ⚪ ⚽ 💪 😍 Maribor de črno 🖤 bejli

Hm... (nepreverjen)

Cipot gor ali doj ene zoge nemre brsnote ka nebe spadno ali pa pretrda zoga ka sigdar kda brsne ga na rit vrze 😂

Mura 2020 © (nepreverjen)

aj aj Mura, vij ka bi dali gol je isto kak, če stara baba pri 95 lejtaj napelavle nit v iglo ka de te šivala !
*
Šimunđa - če vodiš in ne menjaš do 65", te pa gor deneš v 75" mladoga napadalca, kateri te ide v obrambo, štirje tvoji beki pa v petici stojijo, Kauter in Bobičanec pa coj gledata kak ovi vou obrne Mariča !
Kda vodiš do 84", pa te zgibiš zatou ka si nej dobro napravo in ob pravon časi menjave se pitaš ka za trenera san ges Šimunđa ?!

..... (nepreverjen)

Kavč treneri ste pa pametni, kak tou ka ste nej treneri v prvi ligi aja zatou ka ste kavč treneri šššššššššššššššš.

njiva

Dober komentar Mura 2020,zaj se vidi nega špice,nega igralca ka bi dal gol.Levi so kak bočkor,si po vrsti.Cipot,Marič in Žižek so nej za Muro,prpelajte pravo špico in enoga veznoga keri de pomago na sredini Koteri pa Bobiji žoge talati.Nucamo igralca tipa Vršiča in Mulahusejinoviča,čene de na spomlad božno.
Tekma pa dobra.

Falko (nepreverjen)

Žalost! Šimunđa gor si piši, ti pa tvoji eksperimenti!

Janko3 (nepreverjen)

Pa Nej mi jasno ka se spravlate na Cipota?! Gnes garal, se boril. Pogledite Filipiča, bobicanec 10 X strela in te trufo komaj vratnico. Gol so dobili da je bil na klopi in zaj pa vse on kriv ka ne vej, ka je slab itd. Vupan ka de vam hitro zaprto usta kak prejšnjo tekmo. Pa podajte inouk vi fotelselektorji eno pametno kritiko, ker to ka zaj pišete je na nivoji znanja prvosolskega otroka.

Falko (nepreverjen)

Tao moreš znalec od trenera bite, ka polek takše ekipe na klopi držiš Maruškoja, Puckoja, Šturma itd. Takše mudrije si nindre več nede mogo privoščite, nite plače in provizij.

Janez2 (nepreverjen)

Z razlogom so na klopi. Pučko se Nej kredi, Šturm in Maruško pa se Nej 100 procentno pripravljena. Umirite se vejpa nejso zgubili in so se med top3 vi pa pišete ko da so najslabši in zadnji. Pride takšna tekma ka pač nejde v gol in zaradi toga jih zaj sperete in njin privoščite ka si te lejko date duška in sperete po vseh.

In reply to by Falko (nepreverjen)

Janez2 (nepreverjen)

Z razlogom so na klopi. Pučko se Nej kredi, Šturm in Maruško pa se Nej 100 procentno pripravljena. Umirite se vejpa nejso zgubili in so se med top3 vi pa pišete ko da so najslabši in zadnji. Pride takšna tekma ka pač nejde v gol in zaradi toga jih zaj sperete in njin privoščite ka si te lejko date duška in sperete po vseh.

In reply to by Falko (nepreverjen)

Lujgi (nepreverjen)

Hjebote žižek. Te naj ide samo nazaj v nemčijo..

..... (nepreverjen)

Takšo igro kak gnes trbej ponoviti še zadnjivi dvej tekmi, s ten ka popraviti realizacijo pa de uspeh. Domžele 3x strel na gol Mura pa iz nemogočega nej dala, či ne daš dobiš. Mura de mejla odlično pozicijo na spomlad ne glede kak odšpila zadnjivi 2 tekmi. Na spomlad pa či do poškodbe zgodovina se bori za Evropo.

narod je čuda (nepreverjen)

Domžalski golman je brano gnes svašta, saka čast, Žižek zlufto cisti zicer s 4m eeeeh, Mura kak je zdaj je realno gledano za tretje mesto, max, vse ka de več je čista sreča pa splet okoliščin. Ajde dečki samo dale!

oldgringos (nepreverjen)

Vas bi trbelo na igrišče poslati ! Vi ste za evroligo

Medicinc5555 (nepreverjen)

Mislim, da so fantje odigrali zelo dobro, pride pač den ko žoga nejde v gol, dogaja se tudi največjim, Domžale se lejko za rezultat zahvalijo svojomi golmani, ki jih je zadnjo tekmo proti Bravotu pustu na cedilu, to je nogomet ni kaj. Ante je mostvo pripeljal med top 4 klube v prvi ligi, jasno pa je da je z to klopjo tudi maksimum, Cipot z svojo borbenostjo zadnji dve tri tekme zelo pozitivno, žal Marič še ni na ravni 1 lige in je tudi za klub bolj kot ne izhod v sili žal, želim mu pa da napreduje. za kaj več bo pa treba pripeljat igralca dva ki imata dodano vrednost. Pa SREČNO Čarno bejle

murrrra (nepreverjen)

zelo dobro? a smo gledali isto tekmo? ko popusijo, bo tudi zelo dobro? vedno je zelo dobro, ne glede na rezultat. Pa te naj idejo v 1 obcinsko ligo. Zelo dobro v 1 ligi pomen zmago in pika. vse ostalo je samo lahko zadovoljivo ali porazno.

In reply to by Medicinc5555 (nepreverjen)

Busybee (nepreverjen)

Seveda so odigrali dobro tekmo, igrali presing postavljeni zelo visoko, enostavno se je zgodil dan ko žoga ni hotela v mrežo. Predstava Mure na visokem nivoju. Zdaj pa kavč komentatorji navalite debili brez mozga. Df nesnaga ti pa po posrano metlo ka se dol streliš z njo.

ee... (nepreverjen)

ti bi lahko bil clan in kandidat v politicni stranki, ce ze nisi. Zelo politicno opravicevanje da ni nobene skode.

In reply to by Busybee (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ako ne bi bilo toliko pomoči od strane sodnikov
bi ga Mura popušila
Stvarno Mura je igrala do kurca

Murko (nepreverjen)

Karlek, zaj ti pa dan praf.

murska55 (nepreverjen)

Mura je popušila, kar smo Prekmurci zadovoljni, saj mora še izgubiti obe tekmi in preživeti zimo na odličnem 4.mestu.To,kar je doživela proti Domžalam, si ne zasluži v 1.SNL. Žal!!!!

df. (nepreverjen)

predlagam da se igrači preimenuju u PUŠAČE

KikiRikiMiki (nepreverjen)

Mura nepomembno

Peredajs

Moje razmišljanje:
Mura je hotela pokazati več, kot pa so zmožni. To je tisti del drugega polčasa, ko so tudi imeli največ šans. Takrat so tudi izpraznili "akumulatorje". Če bi dali kak gol, bi to bil strašen slavospev. Trener bi jih moral takrat umiriti in spustiti na realna tla. Tako pa je skoraj on tisti, ki je izgubil 2 točki.

Anti-boomer milica (nepreverjen)

99 odstotkov zgodbe o "Nikolaju iz Mire" je mit. Sakšomi što se malo razmi na zgodovino in zgodbe iz 2 stoletja je jasno, ka o resničnon obstoji osebe iz tedanjih časov nega skoraj nobenih dokazov. Kaj šele, ka bi obstajali dokazi o kakšni dobrodelnosti ali podobne podrobnsti iz življenja tedanjih ljudi. Ljudstva rabijo mite zato si skozi zgodovino le-te tudi ustvarjajo. Osebam, za katere se sploh ne ve, če so obstajale, pripisujejo takšne lastnosti, ki pripomorejo k njihovi predstavi o idealnem človeku. Nastajajoči mit je nato neke vrste tolažba za lažje prebijanje skozi vse čeri v življenju. Skozi čas nato mit dobiva nove in nove pozitivne lastnosti, ki pa izvirno osebo vse bolj oddaljujejo od nastajajočega mita. To dobro razloži Dawkins v svoji knjigi Bog kot zabloda. Primitivnim domorodnim prebivalcem nekega tihooceanskega otoka je nekaj desetletij prinašal darove mali debeli potrugalski morjeplovec. Nato je umrl a so domorodci iz njega v naslednjih 50 letih ustvarili mit in mu 50 let po smrti celo postavili spomenik. Na tem spomeniku je mali debeli portugalec zgolj po 50 letih postal visok mišičasti Apolon.
Tako je tudi s tem nesrečnim Miklavžem. Le da smo tokrat primitivni domorodci mi, Sobočanci.

h2so4 (nepreverjen)

daj mi cifro dilera! to ka ti jemlješ more redno kelite...

In reply to by Anti-boomer milica (nepreverjen)

Bacteria (nepreverjen)

Brez veze se igra ta nogomet brez gledalcev. V tej epidemiji nepomembno. Pa še nivo igro je negledljiv. Slovenska 1. liga je že na nivoju sindikalne lige.

navijač (nepreverjen)

Šimudža prodo točke isto kot proti BRAVU

dome 595 (nepreverjen)

ali maroša nima več mišic da ne igra

kohek 52 5 (nepreverjen)

ali marošo bolijo mišice da ne igra

Domeet (nepreverjen)

Ali so maroši počile mišice da ne igra I

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice