Mura je pred domačimi gledalci s 3:1 premagala Gorico in vknjižila drugo domačo zmago v tej sezoni. Gostje iz Nove Gorice so v 2. polčasu prejeli dva rdeča kartona in tako domačinom olajšali nalogo.

Mura je v 1. polčasu dobro odigrala v fazi obrambe, saj Goričani niso prišli do nobene izrazite priložnosti za dosego zadetka, vratar Draković pa je deloval zelo zanesljivo. V ofenzivnem delu pa so jim gostje pustili precej prostora, kar so v 21. minuti tudi izkoristili. Po kombinaciji na desni strani je do predložka prišel Eterović, v kazenskem prostoru pa je najvišje skočil Fajić in z glavo matiral Simčiča. Nevarnejši so bili črno-beli ponovno ob zaključku polčasa. V 43. minuti je Bohar podal v kazenski prostor, Eterović pa ni najbolje reagiral in strel z glavo je šel čez gol, le minuto kasneje pa Bohar ni poslal uporabne žoge do Fajića, ki se je odkrival na drugi vratnici.

Gorica ostala z devetimi igralci
Že v 47. minuti je drugi rumeni in posledično rdeči karton prejel Kris Jogan, ki je z roko v obraz udaril Janžo. Mura je z igralcem več prevzela iniciativo, držala je žogo v svoji posesti, si preko Eterovića tudi priigrala priložnost, nato pa iz protinapada prejela gol. V 55. minuti so Muraši izgubili žogo na sredini igrišča, Ndiaye pa je z roba kazenskega prostora natančno meril po tleh in izenačil na 1:1. To Mure ni zmedlo in že čez minuto so ponovno vodili. Po podaji iz kota je bil najvišji Kramar in z glavo zadel za 2:1. Gostje so menili, da žoga ni prečkala golove črte in zaradi protestiranja je pordečel še Alen Jogan. Goričanom tako ni preostalo drugega, kot da se zaprejo pred svoj gol in poizkušajo zapretiti iz protinapadov. Prišli so do nekaj ugodnih situacij za dosego zadetka. Najprej je po napaki Kramarja in Cipota strel Žigona ubranil Draković. Še eno priložnost je imel Žigon, ki je prejel darilo s strani Kramarja, a je njegov strel zletel mimo gola. Nato pa v 80. minuti hiter napad Mure, žogo je na levi strani dobil Fajić, natančno podal v kazenski prostor, kjer vtekajočemu Jeliču ni bilo težko zadeti iz bližine. To je bil tudi končni rezultat srečanja. Mura se je s tremi točkami odlepila z dna lestvice. Po porazu Triglava in Rudarja sedaj zasedajo 8. mesto. V nedeljo Muro ob 18. uri v Ljudskem vrtu čaka obračun proti prvaku in vodilnemu na lestvici Mariboru.

Foto: Aleš Cipot 

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
I'mTheLegend

Dobra tekma, bravo dečki.
Igra je stekla, sicer smo meli 2 igralca več, na splošno dobra predstava dečkov, večjij problemov nejje blo, rezultat več kak odličen.
Pokomentero bi samo še napako Drakovića v 86. minuti, kda je srmak celo žogo luftal in je dobesedno za sposcati :D
O poraznon navijanji navijaške skupine BG pa nemo zgubljal besed.

Mihy

Pometli? Pa ka avtor članka je bil na tekmi? Po ovi bi iz konter zaradi napačnih podaj (Buzeti - prvi gol Gorice, Cipota parkrat, Kramar...) lejko bar še tri gole dali, čiglij z 2 igralcem menje :( Pa of njihov črnec nas je v kontrah moto kak nas je ščel čiglij eden proti petim...

Se samo meni zdi ka Cipot več neje baš steber obrambe kak je bil včasih?

Pohvala Marušku, zelo zanesljiv kelko je špilo.

copicar

To ges že dugo gučin ,ka je Cipot za penzijo.Malo si poglednite par zadnjih tekem kakšne gole smo dobili več ali menje vse prek njega ker je prepočasen,jebiga emšo ga mrda če šče ali nej si more to priznati.Fejst čudno mi je že bilo kda se je kao poškodoval ob prejetem golu ali za dvej tekmi je že špilo he he telko je doj šel ka ga je sran bilo ka je zajebo gol te pa za dvej tekmi že zdrav ha ha pravljice za malo deco.

maksim

Prvo je sodnik pometel Gorico

švabo

Rejsan se lejko nasmiješ, da prešteš, ka je mura pometla z gorica. Vejpa gnes je blo dobro, samo ka smo dobli 3 pike. Vse ostalo katastrofa. Špilale smo rejsan slabo in, če ne bi meli 2 igralca več bi gvušno gnes tekme nej dobile. Nekateri igralci (janža, majer) resno nemrejo špilate in jih je potrebno prizemlite. Vupajmo pa tude ka predsednik rejši problem z nekateri ljudmi v klube, keri samo škodo delajo..rajše ne bi o imenih :)

copicar

švabo, trbej povedati što dela proti klubu.

švabo

Copicar, mislen ka nej trbej preveč velki pametnjakovič biti ka gor prijdeš što trenutno dela največ škode :) o imenih pa rejsan ne bi

sportal1

I'mTheLegend??
(O poraznon navijanji navijaške skupine BG pa nemo zgubljal besed.)

Imam eno vprašanje: ti bi navijo za ekipo, katera newe pozdraviti svoje zveste BG na gostovanju v Velenju? Pa ce mi ne vemo navijat pridi pa lahko ti z nami navijaš?

ms-d

samo toliko-cipot ni ,in nebo nikoli steber v obrambi,niti v nk,gradu ga nebi imeli,ampak je faca ki lahko manipolira z samim sabom.ker če je taki frajer bi bil (mogoče .negdo)ampak je trenutno eno,in edino sranje v prekmurju,

whitestar

Malo se zamislite ka pijšete... takšeh "navijačov" mura ne nüjca, gnes šinfate ka boug toga nemre štete, naslejdnječ de pa fabi car, saj ne praven, ka so nej božbo špilale, ampak vseeno... dečke se zaslüjžejo malo več spoštovanja, kar se pa tiče glede gringosov: nejme z ten, ka so prote rudare vas nej pozdravile, že prote aluminije so nej nika navijale, pa to je škoda sploj omenjate imej black gringos, ka tou ka se zaj dogaja pa ka je prlej bilau je eno navadno sranje!!! davlete me minusov kelko ščejte, ampak to je kruta realnost!!!!

sportal1

Proti ALUMINIJE nej eh no coment? wtf te pa prite pa mo navijale, si samo neka pluvlete.

whitestar

pa ka mo ta šou??? vsake ale pa vsake drűjge je zalokane ale pa nakajene.... nika neman prote tome... ale te se bar naj navija kak se šika...

â„¢oâ„¢

@lendavcan

mater si "heroj" s to provokacijo. Verjetno si zelo ponosen nase...

przelmuding

Lendavcan
Eti mi ga lejko malo potejgneš ka več neuš tak sfrustrejrani idiot eden.

denis...

glavno ka je kupo šal in s tem prispeval 10€ v klubsko blagajno! fala!

geek

lendavcan: nega lepšoga, kak pa se spomliti tvojih komentarov, pred 3-4 mescami, kda si se piso, ka mura ide v 5 ligo, ka nede € itd... in zaj tvoja preljuba Nakta oz. Nafta, al ka v pizdi to je za kluba, špila ''ograček'' ligo. mij Muraši pa smo ge? ka te spomlin: V PRVI LIGI;) glede te slike pa ti lejko samo poven: CAR SI! se vidimo;) če nej prle med vikendami v spartakusi, v kegli ali pa v partymaxi ;)

joshy

Kak prvo, avtorju toga članka svetujen ka naj ne piše članka o tekmi na keroj ga več kak očitno nej bilo, vaček nebi takše bedarije piso...
Kak drügo, glede navijanja Gringosov... oni bar nekaj navijajo, nej kak vi drüge ka samo znate tü gor šinfate, na tekmi pa sedite kak kipe, pa cejlo tekmo enoga glasa iz sebe ne pistite... ti Whitestar pa, zalokana ti je tvoja mati gnila... ka kelko ges zadnje tekme opažan so ljudje na drügeh tribunah dosta bole zalokane kak pa Gringose!!!
Kak tretjo... lendavcan... ka ti naj poven... pred enin leton sva se štükala kak Mura nevej delati z pejnazame, pa tak si pameten pa glasen bil ka naj si malo Nafto za vzgled prej vzememo, ka se tiče financ... in ge je zaj ta tvoja Nafta???????

whitestar

joshy in ka je tü moja mati krijva??? malo se zamisle dejte... pa še to glede gringosov 3/4 jih je 16 let ale pa še menje... resno, mislen eni ste takše ka se van vijde ka mate menje iq-ja od opice, pa zakoj be me trbelo glas z mejne spistite?? še enkrat... malo se zamisle ka prlej pijšeš nej te trbej včase tak reagejrate, glede iq-ja pa najbole na tejbe leti ;)

marianne1789

whitestar

glej fora je v ton, ka vas je dosta takših ka se čednite poulek, kak so slabi pa to pa ovo ali razen negativne kritike ne date nika od sebe. Nej predlogov, nej potencialnih pohval, kamoli kakšen pojav med skupino.

so ti dečki fajn pravli ka lejko ideš z njimi. ali sakši razlog je dober ka se nejde. Ali vse vržeš v koš ka so pijanci ali pa ka so 16- letniki ali pa ka majo duge lase..

Saj ne pravin. gnešnji bg so samo blejda senca starih in še to na derbijaj ali ne pišen pod vsako tekmo kak so za kurac ipd. Ker s ten ne pripomoren nikome, edino ka s ten napravin je, ka potencialne navijače odvrnen od navijanja in sedanjin, keri še vztrajajo, totalno zemen volo.

Še najmenje lejko pamet soli nekši bak, keri v 90' trix sodnika v pizdo pošle pa se znaceca brezalkoholne pive (ne pravin ka si to ti, jih je pa dosta).

Nebi pravo, ka bi vas bilo 10, na stubaj in bi rejsan se angažejrale in napravile malo 'šova'. Predlog: zberi 5 lidi in začajte rekreativno navijati. napravite male transparente, zastavice karkoli.

samo to pa nebi gele? ležje je cecati zgoraj pri streji pivo pa se čedniti kak nišče nemre bejžati in zakoj je med bg samo gruča pijanih 16letnikov...

whitestar

v životi san nej nika prote enome muraše pravo... nikdar san nej enga soboškoga muraša šinfo, pa nite ne mijslen ;)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice