FOTO: Jure Banfi
Nedeljska prepričljiva zmaga proti Domžalam je požela veliko pozornosti na domači nogometni sceni. Domžalski strateg je po tekmi Muro označil celo kot tekmeca v boju za uvrstitev v evropska tekmovanja.

Po dveh zaporednih tekmah proti kandidatoma za naslov prvaka so sedaj na vrsti štiri tekme, ki bodo v veliki meri usmerile domet Mure v letošnji prvoligaški sezoni.

Darilo za navijače

Tekma z Domžalami je bila darilo za zveste navijače, ki so se očitno odločili, da bo Fazanerija v letošnji sezoni najmanj zaželeno gostovanje za ostale člane elitnega tekmovanja. 

Brez dvoma nasprotnik ni bil na pričakovani ravni zaradi fizične in predvsem psihične izčrpanosti, ki je posledica kvalifikacij za Evropsko ligo. Toda to nikakor ne zmanjšuje vrednosti uspeha prekmurskega ponosa. 

Mura je bila odlična in kar posebej veseli, razviden je prepoznaven sistem igre, prav tako je moštvo vrhunsko vodeno. Seveda pa obstaja obsežen prostor za napredek tako na moštveni kot individualni ravni. Ante Šimundža bo s študioznim pristopom v kombinaciji s kontinuiranim delom, gotovo vztrajal na optimizaciji igre in nadaljnjem razvoju prav vsakega posameznika. Veseli širok kader, kar trenerju omogoča, da s kvalitetnimi menjavami spremeni ritem igre v zadnji tretjini tekme. 

Zapisani z rdečo

Maribor in Domžale sta že danes zgolj prijeten spomin in motivacija za prihodnje tekme. Sledijo štirje dvoboji, ki so jih pred začetkom sezone Muraši označili z rdečo barvo. 

Mura se bo po vrsti udarila z Rudarjem, Krškim, Aluminijem in Gorico. Po omenjenih štirih tekmah bomo lahko realno ocenili domet črno belih. Prvi cilj je gotovo obstanek v elitni druščini. V kolikor Mura ne bo imela nobenega opravka z bojem za obstanek, bo krstna sezona odlična. 

Navijači so lahko evforični, brez dvoma pa bo vodstvo kluba skupaj z igralci ostalo na realnih tleh. Nasprotniki se bodo na Muro začeli še temeljiteje pripravljati in najbrž bodo Rudar, Krško in Aluminij v naslednjih tednih poskušali vlogo favorita prevaliti na novinca na prvoligaški sceni. 

Po uspehih se bo zgodil tudi kakšen spodrsljaj. Igralci bodo iz kroga v krog nabirali nove izkušnje in tudi ob morebitnih slabših rezultatih bodo imeli oporo v izkušenem trenerju in zvestih navijačih. Murska Sobota je pogrešala prvoligaški nogomet, zdi pa se, da je črno bele še bolj pogrešal slovenski nogomet.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
fps (nepreverjen)

trbej ostati na realnih tleh, to je komaj prva zmaga, ostalo so bili neodločeni rezultati čeprav bi prvo tudi mogli zmagati... uspešno naprej

baugnannajpomaga (nepreverjen)

Malo se umirite. Izrpane in mentalno poražene domžale so po 1 gole propadnole taka nej je mura že v lig eprvakof.

charnobejle (nepreverjen)

Idemo tekmo po tekmo naštudirajte tekmeca... pa prosin ostanite na realnih tleh nej lejtate v višave, ker lejko hitro spadneš.. 3....4...

krobikar1

Potrebno je iti po korakih,...zdravo jedro, stabilna ekipa, pa potrpljenje! Spomnimo se sezone 2012/2013, ko smo se borili za obstanek, nato izpadli, sezono prej pa smo bili sicer "na silo" v Evropi, ampak nas je to koštalo! Gradi naj se stabilen prvoligaš, za daljše obdobje!

bunda (nepreverjen)

dresi so pa najgrši v ligi

u-pokojni (nepreverjen)

Pa kupi jim lepše najmodernejše, če soti tej najgrši oz. zadrži komentare za sebe?

In reply to by bunda (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Prvo čestitke celotni ekipi za do zdaj pokazano. Zavedajmo se realnosti, da so Domžale nej bile na nivoji kakšnoga po navadi majo. Pod takšnim tempom verjetno Mura nede zdržala zatou ka pridejo poškodbe pa kartoni in de se sistem porušo. Največ de pa pomagalo za čim duže takšne igre, če nedo glavo preveč zdignoli. Samo tak dale pa z vami bomo tüdi kda van nede nikaj šlo kak bi moralo le srce pa dušo morate pistiti na igrišči pa če glij zgibite.

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Se čujemo ob koncu prvenstva. Takrat sto posto ne boste tako vzvišeni in v višavah kot ste zdaj. Trd in boleč bo vaš pristanek na zemljo.

busybee (nepreverjen)

Kretenar bacilski to si že napoveduvo zdaj na začetki prvenstva... KANONFUTER man prav?? In ka od toga se uresničilo za zdaj?? Idi se POJEJ!
P.S.: Ali pa onaneraj na posnetek mura nafta mogoče se z prston v riti zbidiš čez čas....

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Pride še KANON FUTER. Komaj tri kola so za nogometaši.

In reply to by busybee (nepreverjen)

busybee (nepreverjen)

Prle de tvoja Nafta v tretji ligi. Idi pa si zavrti posnetek tekme Mura Nafta 1-2 pa upan ka ti pride v barvah, bedak!!!

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

kavboj (nepreverjen)

Kavbojci smo delali SPERMAFUTER včeraj z tvojo ženo ko si jo za dva špricera prodal, šalabajzer

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Mislim, da je realen domet Mure 9. mesto.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice