FOTO: Jure Banfi
Pred črno-belimi je težko pričakovano gostovanje v Ljudskem vrtu.

Derbi med Mariborom in Muro je v preteklosti postregel že z nemalo zanimivimi dvoboji. Napeto je bilo tudi na prvi letošnji tekmi, ki se je končala z remijem 1 : 1. 

Maribor je trenutno vodilni na prvenstveni lestvici, Mura zaostaja le za točko. Obeta se torej izjemno razburljiv obračun ter novo množično gostovanje Murinih navijačev.

Vročica se stopnjuje, in kot smo poročali, se na srečanje skrbno pripravljajo tudi policisti. Iz Policijske uprave Maribor so danes že sporočili, da bodo z namenom učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabili tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje.

Prvenstvena nogometna tekma bo odigrana danes ob 20.15 uri, v 13. krogu Prve Lige Telekom Slovenije sodi Dragoslav Perić iz Kranja, pomagata pa mu ljubljanska sodnika Andraž Kovačič in Aleksandar Kasapović. Četrti sodnik: David Gabrovec. 

Ekipi se bosta na zelenico podali v naslednjih postavah:

Srečanje nocoj ni dalo zmagovalca, a obe ekipi sta se izkazali z živahno igro in ohranili niz neporaženosti. Akcij je bilo veliko že v prvem polčasu, čeprav ni padel noben zadetek. 

Mariborčani niso uspeli izkoristiti številnih podaj Dina Hotića. Luka Zahović je dvakrat neuspešno poskušal s strelom z glavo, prvič v sedmi in nato še v 22. minuti. Neuspešni pa so bili tudi trije poskusi Aleksa Pihlerja v 15., 31. in 39. minuti.

Pri črno belih je Luka Bobičanec v 27. minuti streljal iz mrtvega kota, osem minut zatem pa je s strelom od daleč za malo zgrešil še Nino Kouter. V osmi in deveti minuti je domačim zapretil tudi Amadej Maroša.

Napetost je občutno narasla v 55. minuti s strelom Tomija Horvata iz ugodnega položaja. Nedolgo zatem je za Mariborčane sprožil Luka Zahović, vendar je bil Matko Obradović zanesljivo na mestu. Sledil je vnovičen poskus Kouterja, ki je zgrešil strel od daleč.

Od 67. minute so vijolični igrali z igralcem manj, Špir Peričić je namreč na robu kazenskega prostora podrl Žana Karničnika in z drugim rumenim kartonom zapustil igrišče. 

A tudi oslabljeni so se izkazali za nevarnega nasprotnika, še posebej v 74. minuti, ko se je priložnost nasmehnila Roku Kronavetru, in v 83. minuti, ko je nekoliko previsoko streljal Denis Klinar. 

Za adrenalinski zaključek so v zadnjih sekundah srečanja poskrbele 'škarjice' Kronavetra, ki je le za las zgrešil vrata črno-belih.

Muraši v 14. krogu 19. oktobra gostijo Kranjčane, medtem ko Mariborčane dan zatem čaka gostovanje v Sežani.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kanžor

Želim,da naša Mura zmaga in upam,da zaradi zmage se bo DF obeso tako,da bo sobotainfo ter pomurec com čistiva od te nasnajge

Tebi ku..ac (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vaša mura de gnes po pizdi dobijla tak ka ešče leto dnij k sebe od šoka ne prijde.

df (nepreverjen)

DF jebi si mater za te komentar ka si napijsal. Tele zabito

In reply to by Tebi ku..ac (nepreverjen)

Vinetu (nepreverjen)

Ma stoj kakšen stream? Ka nemren tv gledate. A1 man ovace za tv. Nej mi predlagate kaksneh neumnosti.

Hmmmm (nepreverjen)

Na TVin bi moglo iti. Vsako tekmo prve lige lejko gledas in to tak kak je v prenosi na SLO2 ali na Planet TV (s komentatori) Tudi ce nejsi narocnik telekoma.

In reply to by Vinetu (nepreverjen)

pipika (nepreverjen)

al pa probaj eurosport

In reply to by Vinetu (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Do sedaj dobra tekma in vzdusje

Domačin (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Gremo MARIBOR

df (nepreverjen)

DF obesi se tele od teleta

In reply to by Domačin (nepreverjen)

Anon2103 (nepreverjen)

Pa dajte pizda, šteri idioti mečete petarde na igrišče?!

Jajaj (nepreverjen)

Gringosi zamislite se malo ?

...... (nepreverjen)

Odbojkaši pa so zmagali.

12 (nepreverjen)

3-0....

In reply to by ...... (nepreverjen)

IgnoratioIurisNocet (nepreverjen)

Mijslin ka ajta Zlatko nede tak zadovolen kak je biu v izjavi po tekmi njegov Darkec,...V MS de Maribor pa popapooooo,...

Anon2103 (nepreverjen)

Dečki.

Vsaka. Van. Čast! TO je igra! Či bi tak špilali vsakšo tekmo, s takšo dinamiko in takšo vnemo, bi realno gledano se lejko borili za naslof prvaka.

Bki66 (nepreverjen)

Mura je strup za Mb

12 (nepreverjen)

Pravicen rezultat

Res je res (nepreverjen)

Končni rezultat 0 0.
Koliko je bilo po 1polčasu?

Jajaj (nepreverjen)

MURA 2polčas doktor za paciente iz Marobora majke mi

zdaj (nepreverjen)

Vaš reporter je prava faca! Če sem slabe volje, obvezno grem gledat tekmo, če mura špila, pa ne zaradi rezultata, ampak, zaradi komentatorja tekme. "Priložnost ima Zahovič z glavo, močan strel z glavo, toda Obradovič je odlično reagiral in rešil gol! Reagiral je tako, da se niti za milimeter ni premaknil z mesta, ker ga je žoga zadela naravnost v naročje. Čudno , da še nihče ni prokužil, kjer je Obradoviš velika luknja za peterko? Prej ali slej pa bo,. će ga KEK jutri ne pokliče namesto Oblaka v reprezentanco.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice