V Thermani Laško je tradicionalno potekala podelitev za izjemne dosežke mladih karateistov »Naj karateist 2019«, kjer se je odlično odrezal Pomurec Nejc Sterniša.

 Predsednik Karate zveze Slovenije Borut Strojin je v svojem uvodnem nagovoru za častne goste razglasil prav vse športnike – karateiste, katerim je bil svečan večer tudi namenjen. »V preteklem letu je bilo nanizanih kar nekaj rezultatov, ki so bili zelo dobri in vrhunski. Današnje nagrade bodo podeljene naj karateistom in klubom, kar nekaj pa je rezultatov, ki so bili poleg vseh, zveneči. Vseh seveda ne morem našteti, vendar vsi dobro veste, za koga gre in koliko je teh, ki se za uspehe trudijo vsak dan.« je dodal prvi mož slovenskega karateja Strojin.

Zelo uspešno leto za mladega Pomurca

Nejc Sterniša iz Lomanoš pri Gornji Radgoni je celo leto pridno nabiral zmage in točke, zato si je zaslužil, kar nekaj lovorik. V Laškem je namreč prejel kar pet pokalov, bil je pokalni zmagovalec posamezno - mladinci, pokalni zmagovalec ekipno, ter pokalni zmagovalec s klubom. S klubom je osvojil tudi drugo mesto med vsemi klubi iz Slovenije. Najbolj prestižno nagrado, pa je osvojil kot najboljši karateist mladinec Slovenije. Tako je torej osvojil kar pet pokalov za preteklo leto.

Nejc potrdil, da se mu obeta še eno uspešno leto. Nastopil je namreč na članskem državnem prvenstvu, pa čeprav še je mladinec. Po odličnih nastopih na tatamiju v Polzeli, je premagal vso konkurenco in osvojil laskavi naslov državnega članskega prvaka.

Že 6. marca 2020 Nejc potuje na člansko Balkansko prvenstvo v Beograd, kjer je za pričakovati še kakšen dober rezultat.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čergoli (nepreverjen)

In to je v zvezi Ž!!!!!

Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

Ja, ali znate zaka?
Zatou ker je bil v isti ligi z beno misjo iz lendva!

Starejše novice