Uspehi mladih pomurskih športnikov.

Na namiznoteniškem prvenstvu mlajših kadetov in kadetinj sta visoki uvrstitvi osvojili Živa Dogar (Kema) in Eva Horvat (Sobota). Slednja je bila v posamićni kategoriji tretja, Dogarjeva pa je s soigralko Zojo Žolek (CIrkovce) postala drzavna prvakinja v igri dvojic.

Prvenstvo je v organizaciji kluba Savinja potekalo v Preboldu.

V konkurenci 40 mlajših kadetinj je naslov državne prvakinje ubranila Sara Tokič (Letrika), med 72 fanti pa je bil najboljši Miha Podobnik (Logatec). 

Izkazale so se tudi članice pomurskih klubov.

Ana Gergek (Kema) se je med posameznicami prebila do četrtfinala, Eva Horvat pa do polfinala in s tem z Nežo Pogačar osvojila bronasto medaljo. Od obeh članic pomurskih klubov je bila boljša Enya Moltara (K-S), ki pa je v finalu priznala premoč Sari Tokič. 

Zanimiv je bil obračun med Živo Dogar in Evo Horvat. Obe sta se srečali v osmini finala posameznic, kjer je s 3:0 napredovala članica Sobote, v finalu dvojic pa je v paru z Zojo Žolek do naslova prišla Dogarjeva (3:1). Eva Horvat je v finalu igrala z državno prvakinjo Saro Tokič.

Med kadeti se je kakor član pomurskega kluba najdlje, in sicer med 16 najboljših, prebil Timi Gider (Sobota). Gider se je v osmino finala prebil tudi v dvojicah, s klubskim kolegom, Luko Šantavcem. Med dvojicami je državni naslov prav tako osvojil Miha Podobnik z Aleksom Ušajem.

D. D.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Picajzln (nepreverjen)

Bravo dikline pa pojđe

Starejše novice