V Fazaneriji smo se pogovarjali z enim od treh novincev v vrstah Mure, ki se je k črno-belim preselil iz Kidričevega. Mihael Klepač je v lanski sezoni opozoril nase, zdaj želi storiti korak naprej v karieri.

Mihael Klepač je bil eno od odkritij lanske sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije. Blestel je dresu Aluminija, pri katerem je sezono končal z enajstimi zadetki in štirimi asistencami. Devetkrat je zadel v prvenstvu, dva zadetka je dodal v pokalu Slovenije. 

Poleg njega so v dresu "šumarjev" takrat vidno vlogo igrali še Ilija Martinović, Matic Vrbanec, Ante Živković in Dejan Petrović. Nobenega od teh v Kidričevem ni več, kot zadnji se je poslovil ravno Klepač, ki je zaostril konkurenco v moštvu črno-belih.

Kot pravi, je nogomet začel igrati v trenutku, ko je shodil. Zaljubil se je v igro, ki ga spremlja skozi celotno življenje. Šel je skozi vse selekcije Osijeka, v katerem pa si mesta v prvi ekipi ni uspel zagotoviti. Veliko je bilo posoj, ki so bile po eni strani koristne, po drugi strani pa se na določeno okolje nikjer ni uspel privaditi, saj je bilo za to premalo časa.

V Osijeku je zdaj druga zgodba

Na čas, ki ga je preživel tam, gleda s pozitivne strani, je pa bila situacija v Osijeku takrat precej drugačna.

"Zdaj je v Osijeku povsem druga zgodba. Takrat denarja ni bilo na pretek, zdelo se je celo, da bi lahko izpadli iz lige. Zdaj klub deluje povsem drugače, ima nove lastnike in delajo odlično. Veliko tega se je spremenilo, zdaj je to resen klub z velikimi ambicijami".

Velike ambicije pa ima tudi klub, ki je njegova nova destinacija. Mura je v lanskem prvenstvu osvojila naslov pokalnih prvakov in uspešno igrala v Evropi, tudi letos pa je v prvenstvu še vedno v igri tudi za sam vrh, saj razlika za vodilnim Mariborom znaša pet točk. 

"Ko sem izvedel, da me želi Mura, nisem veliko razmišljal, ponudba me je takoj pritegnila. Vedel sem za kakšen klub gre, saj sem že leto in pol v Sloveniji, prav tako sem vedel, da so cilji in želje tukaj višji kot v Aluminiju. Hitro smo se dogovorili in mislim, da je to korak naprej v moji karieri," pravi Klepač.

Dva od treh novincev, Mihael Klepač in Samson Ouro
Dva od treh novincev, Mihael Klepač in Samson Ouro

Zavedam se okolja, v katerega prihajam

Težav s prilagajanjem na ligo tako ne bo imel, prav tako so ga dobro sprejeli novi soigralci. Turčija je prava poteza, da se ekipa, sploh, ko pridejo novinci, poveže, pravi. 

"Ta mehurček poskrbi, da se ustvari kemija med ekipo in novinci. Mislim, da nam je to odlično uspelo, da smo se dobro vklopili, tudi soigralci so nas sprejeli tako, kot je potrebno. Upam, da bomo to kemijo čimprej dosegli tudi na terenu, saj imamo ekipo, ki je zmožna velikih stvari".

Se pa zaveda, da je prišel v okolje, kjer bo tudi pritisk navijačev večji, kot je bil v Kidričevem. S tem težav nima, na to gleda iz pozitivne strani.

"Takoj sem vedel, v kakšno okolje prihajam. Že zaradi tega, ker vem kakšno je bilo stanje v Fazaneriji, ko sem tam igral z Aluminijem. Vesel sem, da bom lahko del tega okolja. Na žalost za zdaj na tekmah še ne bo navijačev, a vseeno se že zdaj čuti, da je pogled na nogomet v Murski Soboti drugačen kot v Kidričevem. Predvsem glede tega, kako ga doživlja okolje. Vem pa, da s tem prihaja tudi določena odgovornost in pritisk, od česar ne bežim. Pritisk poskrbi, da daš vse od sebe in sam imam veliko želje po dokazovanju".

Pri črno-belih bo deloval pod taktirko Anteja Šimundže, za katerega pravi, da je točno takšen trener, kot si je predstavljal. O njem ima samo dobre besede, Šimundža v Murski Soboti pa je po njegovem mnenju še dokaz več, da gre za resno in ambiciozno zgodbo.

"Vem pa, da lahko postanem še boljši. Pogovarjam se s trenerjem, vem, kaj moram popraviti. Veliko se moram še naučiti, sistem Mure je drugačen, tudi sam imam druge naloge. Pri Muri je potrebno delati v obe smeri, če se tako izrazim. Pri Aluminiju sem imel manj dela v obrambi, kar je trener takoj opazil in zato moram ta segment igre izboljšati".

Klepač je na pripravljalnih tekmah dosegel dva zadetka
Klepač je na pripravljalnih tekmah dosegel dva zadetka

Želel bi osvojiti naslov prvaka

Odločitev, da se pred dvema letoma preseli v Slovenijo, je bila pravilna. Pravi namreč, da je naše prvenstvo odlična odskočna deska za mlade nogometaše. Tudi liga je po njegovem mnenju dobra in ni veliko slabša od hrvaške lige.

"Razlika seveda obstaja, kar sem videl tudi sam, a spet ne tako velika. Veliko mladih igralcev bo prej uspelo v Sloveniji, vsaj tako se mi zdi, zato jo toplo priporočam. Sam vidim, da je bila to prava poteza, začel sem v Aluminiju, zdaj pa stopil korak naprej s prihodom v Muro, kjer imam velika pričakovanja".

Njegova želja je, da bi z Muro nekoč osvojil naslov prvaka, saj meni, da je klub dovolj dober, da lahko parira najboljšim v Sloveniji. Za konec pa navijačem sporoča naslednje:

"Naj mi ne zamerijo tistega proslavljanje gola proti Muri v Murski Soboti. Obljubim, da se jim bom oddolžil z zadetki v črno-belem".

S spleta

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gorickilist (nepreverjen)

Fajn decko si. Rajsi kaksni gol daj ka bos prvak.

Ženska original (nepreverjen)

ima morda kdo kakšen pameten recept za krofe
menjam recept za miške
za recept za krofe

Mura je večna (nepreverjen)

za miške imam enga
za krofe pa ne

In reply to by Ženska original (nepreverjen)

slvkos (nepreverjen)

ti budala nimaš nič
ti si obična pederčina
samo se hvališ

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

oldgringos (nepreverjen)

Trbej zmagati !

Neko (nepreverjen)

Brez golov ne sanjajte o naslovu.

njiva

Včasi de trbelo tudi malo glavo zdignoti in okoli poglednoti,nej san zaklučevati.Da je bil ena na ena pred golon in strela prek gola,mora žogo dati Maroši in bi dali gol,sigurno.

989 (nepreverjen)

Tau je velko pijtanje če bi Maroša dal gol

In reply to by njiva

1 (nepreverjen)

989 Seveda bi Maroša gol dau definitivno. Škoda za takšo šanso.

In reply to by 989 (nepreverjen)

tribuna (nepreverjen)

se strinjan.. ampak gvušno je ščeo najbokše pa se dokazate, ka je nej prišo bv v MURO

In reply to by njiva

njiva

Pa še to!
Što vragi je postavla na mesto za prvaka?Što jin je to pravo?Vi te še mogli dosta delati,ka pridete tak daleč.Špilajte svojo igro,ne razmišljati o prvakih in na konci mo vidli ge smo,mi smo pa sigdar z vami.

tribuna (nepreverjen)

povedo je ka njeme je želja nekoč postate prvak z muro.. pa či tij nemaš želje napredovate pa zmagate neboš nigdar prvak..

In reply to by njiva

Mura pfuj (nepreverjen)

Pa daj kaj vi cicibani sanjate,nimate za burek,cipot wannabe prihodnost(ja za 3 ligo) maruso pa ostale pa samo k pajdoje lejko das hambije pect,koj ku...c senjate??? Jansa van ze kaj spricno prote mozeke tude?

realnoo (nepreverjen)

MURA, DOMISLAVI KLUB KERI SPILA TURISTA V CASU, KO DRUGI TRUGI NE SMEMO IZ OBCINE.
OD MENE VEC CENTA NE DOBITE!

Mura je večna (nepreverjen)

od futbala Veseli veselo živi i mlati na 100 000 evri
a ti ždereš suhi kruh
prav ti je zakaj pa kupuješ kvazi karte
pa še na igrišče te ne spistijo

In reply to by realnoo (nepreverjen)

Mura pfuj (nepreverjen)

Mlati mlati,tvoja mati tude mlati ,mlati mlati

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

tvoja je pa non stop dole na parkingi od tovornjak
pa dela i dela za 16 evri na pola ure

In reply to by Mura pfuj (nepreverjen)

Mura pfuj (nepreverjen)

pa kaj če dela na parkingi
vsaj lačni nismo
tako kot ste pri vas
vsako delo je častno

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

slvkos (nepreverjen)

grem pogledati kaj dobim za 16 evri
ji bom dal 20

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Destra (nepreverjen)

Zdaj do pa propadnoli ka od tebe ne dobijo niti centa:) haha kaksne eni delate.

In reply to by realnoo (nepreverjen)

njiva

Henjajte se jebati med seboj,pa pišite samo čedne komentare.Zaj vidite,če bi zmagali z Taboron bi zaj bili si vkuper na lestvici.
Vupan ka de vutro bokše,ka tak slabo nemre biti.Gol de trbelo dati,to je nujno.

Df. (nepreverjen)

Daj mura mujra samo za 3 lige ste

Crni vragec (nepreverjen)

Za pomursko so...

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

Dečko, zbudi se. Z Muro ti to ne bo uspelo, bo treba drugam.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice