foto: Bobo
Konec tedna so v slovenskih gorah opravili štiri helikoptrska reševanja. Reševalne službe so na pomoč priskočile tudi na območju Rateč, kjer naj bi težje poškodovala Meta Hrovat, zadnja Slovenka na stopničkah Zlate lisice.

Spletni portal N1 poroča, da naj bi policijski helikopter z gorskimi reševalci v soboto na območju Rateč posredoval pri smučarski nesreči Mete Hrovat.

Bivša alpska smučarka naj bi na območju Rateč pri spustu z Male Ponce po padcu z glavo trčila v večjo skalo in poškodovana obležala. Posredovanje dežurne službe na tem območju so v nedeljo potrdili kranjski policisti.

»Dopoldne je z gorskimi reševalci opravil zahtevno reševanje turne smučarke na območju Rateč, ki je med spustom z Male Ponce z glavo trčila v večjo skalo in poškodovana obležala. 

Smučarka je bila sicer ustrezno opremljena in je smučala z manjšo skupino, ki ji je z gorskimi reševalci tudi nudila prvo pomoč,« so sporočili policisti.

N1 še razkriva, da je 24-letnica utrpela težje poškodba, na srečo pa ni v smrtni nevarnosti. 

Štirikrat tretja na tekmah svetovnega pokala

Meta Hrovat je oktobra presenetila z odločitvijo, da sklene tekmovalno kariero, pred dnevi, ko je prav njena Kranjska Gora gostila tekmi Zlate lisice, pa je v studio TV Slovenija dejala, da odločitve ne obžaluje.

Gorenjka, ki je leta 2018 in 2019 dvakrat postala mladinska svetovna prvakinja je zadnja slovenska smučarka na stopničkah Zlate lisice. Najprej ji je to uspelo februarja 2020, drugič pa januarja 2021.

Hči dolgoletnega kranjskogorskega župana Janija Hrovata je bila dvakrat tretja še v Lenzerheideju, v kratki karieri pa se je soočala tudi s številnimi poškodbami.

Želimo ji hitro in uspešno okrevanje.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ollxijsdgv (nepreverjen)

Kaj je iskala to je dobila nič novega naj bi bila doma in se ji nebi zgodilo nič.

Starejše novice