Med prejemniki priznanj za športne uspehe v preteklem letu tudi pomurski tenisač Marino Kegl.

V Hotelu Habakuk se je sinoči odvila prireditev Izbor športnika Maribora 2018, na kateri so podelili nagrade za najuspešnejše posameznike in društva s področja športa v minulem letu.

Eno velikih priznanj Športne zveze Mestne občine Maribor pa je šlo tudi v roke Pomurca. Marino Kegl je namreč postal invalid športnik leta v mariborski občini, in to že drugo leto zapored. Mladi tenisač je svoje veselje delil na družbenem omrežju Facebook, kjer je v objavi izrazil velik ponos, da je član teniškega kluba ŽTK Maribor.

Bogata zbirka nagrad in priznanj

Še zdaleč pri tem ne gre za prvo priznanje za 23-letnega Sobočana. Spomnimo, da je Marino že leta 2014 iz rok predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije, Bogdana Gabrovca prejel nagrado za najperspektivnejšega slovenskega športnika invalida in priznanje za mladega športnika. Tri leta pozneje je svoji zbirki dodal nagrado za športnika leta 2017 med invalidi, udeležil pa se je tudi olimpijskih iger gluhih v Turčiji.

Marino Kegl že od rojstva trpi za popolno izgubo sluha, kar mu je še posebej na začetku kariere povzročalo precej težav. Glavna ovira mladega tenisača, ki se zgleduje po Ferrerju, Nadalu in Federerju, najbolj prikrajša pri orientaciji, eksplozivnosti, ravnotežju in občutku za prostor.

"Študije, ki so jih delali v Ameriki pravijo, da mora gluhi teniški igralec igrati 30 odstotkov boljše od slišečega, da sta enaka. Moj največji sovražnik je veter," nam je Marino pojasnil že pred časom. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vvvv (nepreverjen)

čast mi je,da te poznam...čestitam...

ZelenaPisda (nepreverjen)

Čestitke za uspeh in trud. Tak se dela! Si lejko vzor mladim in starejšim.

teta od šerifa (nepreverjen)

koji od njuju je kegl

Starejše novice