Ljutomerske mladinke najboljše v državi

Na 27. Državnem prvenstvu z zračnim orožjem, ki je od 13. do 15. aprila v organizaciji Občinske strelske zveze Ormož potekalo v Gorišnici, so med člani z zračno puško na najvišje stopničke stopili strelci, ki pred prvenstvom niso veljali za favorite. 

Oba Prekmurca v velikem finalu, Uroš Maučec z SD Štefan Kovač Turnišče in Mitja Černi iz SD Gančani, pa sta ob koncu tudi med sabo odločila kdo bo letošnji državni prvak. Maučec je bil z 243,1 krogi za slaba dva kroga boljši od Černija, ki je s 241,3 krogi ob koncu osvojil srebro. Tretji je bil Simon Potrč iz SD 1. Pohorski bataljon Ruše.

V kvalifikacijah je sicer najbolje kazalo Rajmondu Debevcu, ki je nastreljal 618,4 kroge, a je nosilec olimpijskih kolajn v finalu izpadel kot peto uvrščeni. Černi je bil v kvalifikacijah s 617,6 krogi tretji, Maučec pa se je pred finalom z 616,5 krogi v osnovnem delu uvrstil na peto mesto. V kvalifikacijah je sicer Valter Pajič iz Tišine dosegel 14. mesto, Tomaž Kerčmar iz Murske Sobote pa 15. mesto.

V ekipni konkurenci Turniščanom tokrat ni uspelo ubraniti naslova državnih prvakov. V zadnjih petih letih so bili člani SD Štefan Kovač Turnišče kar štirikrat najboljši v državi, a so tudi tokrat stopili na stopničke in osvojili tretje mesto. Poleg Maučeca sta v ekipi, ki je nastreljala 1826,9 krogov, tekmovala še Tadej Žalik in Robi Markoja. Ekipni državni prvaki so postali člani SD Kovinar Ormož, druga pa je bila Olimpija.

Ljutomerske mladinke do naslova prvakinj

Kljub temu pomursko strelstvo v ekipni konkurenci ni ostalo brez naslova državnih prvakov. Ljutomerske mladinke Nuša Špindler, Antonija Kosi in Sandra Kaučič so namreč v ekipni konkurenci osvojile prvo mesto, ekipa mladink SD Koloman Flisar Tišina pa je osvojila drugo mesto. Špindlerjeva je bila s 617,1 krogi celo najboljša v kvalifikacijah, a je nato finale končala na 5. mestu. Na stopničke pa je v finalu stopila Kosijeva, ki je osvojila bronasto kolajno. Kaučičeva je bila osma.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
whatson

Čestitke :-)

Legenda (nepreverjen)

Starejše novice