Slovenski strokovnjak in Mariborčan Matjaž Kek ni več trener hrvaškega prvoligaša Rijeke, poroča reški Novi list.

Odstopil naj bi po prvenstvenem porazu proti Gorici (1:2). V petih letih in pol naj bi že nekajkrat ponudil odstop, a ga je vodstvo s predsednikom Damirjem Miškovićem vedno znova zavrnilo.

A tokrat je bilo razočaranje preveliko, saj je šlo za šesto tekmo brez zmage. Tako je povedal tudi na novinarski konferenci v Veliki Gorici: »Po tekmi sem se pogovoril s predsednikom Miškovićem, od tega trenutka nisem več trener Rijeke.«

Tej odločitvi pa predvsem nasprotujejo navijači, ki ga podpirajo in si želijo, da vsaj ostane z mladinci, poroča Siol.net. Kek je namreč, ko je prevzel Rijeko, preko Stuttgarta prepeljal v skupinski del evropske lige, se v prvenstvu izkazal proti splitskemu Hajduku in Rečane pripeljal do državnega naslova. S tem, opozarja Siol.net, je lahko Rijeka prodala nekaj najboljših igralcev, medtem ko je Kek pripeljal nove okrepitvi in zadržal položaj pri vrhu.

Bi se lahko vrnil k slovenski reprezentanci?

Na selektorsko mesto so ga vabili celo kasnejši svetovni podprvaki Hrvati, a je njegovo mesto ostalo nespremenjeno. Sedaj pa prihaja do ponovnih špekulacij: Medtem, ko se selektorju Tomažu Kavčiču po neprepričljivih nastopih Slovencev in nesoglasjih z Janom Oblakom štejejo dnevi, bi marsikdo raje na tem mestu videl uspešnega Štajerca?

Tako pa so njegovemu odstopu nasprotovali najzvestejši navijači, ki so vzklikali "Naj gredo oni vstran, ne ti".

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dule 2 (nepreverjen)

Dokler de Kavčič dobo 20000 eur na mesec se nede zgeno iz selektorskega stolčka

zapomni si (nepreverjen)

Kek,ve pa pridi k Nafti ,ka dokažeš tome zabitomi narodi ka je Fridl nej za trenera sposoben ,ka bi nafto pripelo v prvo ligo.Baren tou sezono .Nazaj Dodleka,Marciuša ,vo pa Vaša ,Voroša pa tudi,Noviniča-.

Starejše novice