FOTO: Facebook Rajmond Debevec
Robi Markoja je na 7. svetovnih vojaških igrah v kitajskem Wuhanu s 587 krogi v trojnem položaju na 300 metrov osvojil bronasto kolajno.

Markoji je to uspelo v izjemno močni konkurenci premagal številne svetovne rekorderje in nosilce medalj na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah. V prvih dvajsetih strelih kleče si je privoščil le eno devetko, nato pa leže nadaljeval brez napake in tako je bil po dveh tretjinah tekme celo vodilni. A tudi v svojem trenutno najšibkejšem položaju stoje je ohranil visoki nivo streljanja in tako osvojil 3. mesto za Kitajcem Huijem in Norvežanom Bakknom.

Član Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče je bil edini Slovenec, ki se mu je uspelo uvrstiti na tekmo posameznikov. Kvalifikacije so potekale v okviru ekipnega tekmovanja, kjer je v reprezentanci Slovenske vojske ob Markoji in Rajmondu Debevcu streljal še član Strelskega društva Koloman Flisar Tišina Dušan Ziško. Med triindvajsetimi vojaškimi reprezentancami iz celega sveta so Slovenci s 1724 krogi osvojili 8. mesto.

Slovenski strelci bodo tekmovali zopet v četrtek, ko je na sporedu disciplina z vojaško hitrostrelno puško. Tokratne svetovne vojaške igre so največje doslej, saj se jih udeležuje skoraj 10.000 vojakov iz 109 držav. Navdušila je že otvoritvena slovesnost, kjer so se kitajski organizatorji predstavili s hologramskimi projekcijami na največjem svetovnem 3D odru doslej.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nedličanka (nepreverjen)

Iskrene čestitke Robiju. Še tako naprej

Starejše novice