Luka Jablanovec uspešen tudi na etapni kolesarski dirki Kids Tour Berlin 2017.

Minuli konec tedna je v Berlinu potekala ena največjih in najprestižnejših etapnih dirk v Evropi za kolesarje do 13 in 15 let Kids Tour. 
Slovenijo je tokrat več kot uspešno zastopala Adria Mobil, okrepljena z dvema kolesarjema, Luko Jablanovcem iz Tropovcev v kategoriji U15 in Marcelom Skokom iz Idrije v kategoriji U13. 

Dosegli so odličen rezultat, saj je Jaka Špoljar zmagal v kategoriji do 15 let, Adria Mobil pa je bila najboljša med 37 ekipami. Na ekipni vožnji so deklasirali konkurenco iz vse Evrope.

Preboj med vodilne

1. etapa, posamični kronometer:
- 3. mesto Jaka Špoljar, 5. mesto Nino Polovič, 12. mesto Luka Jablanovec, 24. mesto Adam Jordan.
Luka se je zaradi treme, prestrašenosti, težav z Garminom in pribitka 9 sekund uvrstil nekoliko niže, kot bi si morda želel, vendar pa se uči in napreduje.
2. etapa, ekipni kronometer:
- 1. mesto. Fantje so prepričljivo deklasirali vso konkurenco. S tem pa je Jaka oblekel rumeno majico vodilnega, Nino je zasedel 2. mesto, naš Luka pa 9.
3. etapa, cestna dirka:
- Dirko so končali v vodilni skupini, kjer je Luka zasedel 26. mesto, obdržali pa so rumeno majico.
4. etapa, po sistemu kriterija:
- Dirko so zopet končali v vodilni skupini. Luka bi z malce več zbranosti dirko lahko tudi dobil, a je v zadnjem krogu zaradi zmede žal izpustil priložnost.

Jablanovec je sicer vse dirke odpeljal v ospredju, večino časa narekoval tempo in ritem, bil je tudi eden najbolj zaslužnih za to, da so do konca etapne dirke obdržali rumeno majico ter končali z zmago posamično in v ekipni uvrstitvi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice