Minulo soboto so se kolesarji KK Tropovci udeležili Dirke Okoli Grma 2018 v Novem mestu. 

Na dirki je sodeloval tudi Luka Jablanovec, ki je dirkal v kategoriji mlajših mladincev. Vsi tekmovalci vseh kategorij so dirkali na krožni progi okoli OŠ Grm v dolžini 1,1 km in z enim vzponom dolgim 300 m na vrhu katerega je bil tudi cilj. Mlajši mladinci so morali premagati 20 krogov v skupni dolžini 22 km in dirkali na končni cilj. 

Luka je dirko začel s ciljem uvrstiti se na stopničke. V njegovi kategoriji je sicer manjkalo pet kolesarjev, ki so bili na reprezentančni etapni dirki v Avstriji na Radjugend Touru. 

Luka je celotno dirko odpeljal tako kot so načrtovali. Ves čas v ospredju in čelu vodilne skupine. Ves čas je imel dirko pod nadzorom, pokrival vse poskuse pobegov in trganje skupine, ki enostavno ni bila suverena in dovolj močna za našega kolesarja.

Luka je z odliko opravil nalogo in slavil letošnjo prvo zmago. Za njim se je v zaključnem sprintom uvrstil Štefan Kovač iz KK Kranj in na tretje tretje mesto Žiga Piskule iz KK Adria Mobil.
S tokratno zmago in sedmim mestom prejšnji teden v Velikovcu je Luka dokazal, da je trenutno daleč najbolje pripravljeni mlajši mladinec in bi si vsekakor ponovno zaslužil mesto v reprezentanci KZS. Odločitev selektorja je bila drugačna in je upošteval uvrstitve v slovenskem pokalu. Žal se mlajši mladinci iz takšnih ali drugačnih razlogov niso najbolje izkazali, naslednjo priložnost pa bodo lovili na dirki Coppa Dino Didi v dolžini 90 km v bližini Firenc v mix ekipah Adrije Mobil in Ljubljane AS, kjer bo v slednji dirkal tudi Luka Jablanovec.

Še prej v torek in sredo pa ga čaka še zadnje DP na pisti na velodromu v Kranju. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice