V času med 25. in 27. avgustom bo v nemškem glavnem mestu potekala etapna dirka za dečke in deklice v UCI kategorijah U13, U15, ki šteje kot neuradno evropsko prvenstvo v kategoriji dečkov. Dirka je sestavljena iz 4. etap, in sicer:

1.    Etapa, 25.8.2017, posamična vožnja na čas

-    U13: 10 km, U15: 12 km

2.    Etapa, 26.8.2017, dopoldan, ekipna vožnja na čas:

-    U13 in U15: 12,1 km

3.    Etapa, 26.8.2017, popoldan, posamična cestna dirka:

-    U13: 20,8 km, U15: 41,6 km

4.    Etapa, 27.8.2017, krožna cestna dirka:

-    U13: 23,44 km, U15: 43,95 km

V prvi etapi se kolesarji pomerijo v posamičnem kronometru, kjer si po končani dirki najboljši pridobijo in oblečejo majice vodilnega v skupni uvrstitvi, vodilnega po točkah in vodilnega v moštveni razvrstitvi, ki se odloča in postavi v drugi etapi v dopoldanski ekipni moštveni vožnji na čas. Tretja etapa cestne dirke že pokaže, kdo je najmočnejši in ima največ možnosti glede skupne uvrstitve. 

V četrti zadnji etapi, ki je vsa leta potekala v samem središču Berlina, zadnji dve leti pa poteka na obrobju vzhodnega dela mesta, se kolesarji pred startom vpišejo v listo tekmovalcev in predstavijo medijem, potem pa sledi start po posameznih kategorijah. Ta način prireditve mladim kolesarjem daje pridih največjih etapnih dirk Word Toura. 
 

Tekmovanje poteka že od leta 1993. Na etapno dirko prihajajo vsa najboljša moštva dečkov iz celotne Evrope, število moštev pa je omejeno v razpisu organizatorja. Na navedeni dirki so tekmovali in zmagovali skoraj vsi naši najboljši kolesarji, ki trenutno kolesarijo v najboljših ekipah svetovne serije Word Toru, kot so Simon Špilak, Matej Mohorič, ter svetovne zvezde John Degenkolb in drugi.

Pred dvema letoma je na dirki, takrat v kategoriji dečkov U13 v okviru slovenske reprezentance dirkal tudi Luka Jablanovec iz KK Tropovci. Takrat je tudi s pomočjo domačega trenerja v skupni uvrstitvi zasedel odlično 10. mesto, ekipno pa so takrat dečki U13 zasedli 3. mesto.

Ker v vrh mladih kolesarjev sodi tudi Luka Jablanovec, bo letos z mešanim moštvom Adrie Mobila na dirko odpotoval tudi on. Dirkal bo v kategoriji dečkov U15. Glede rezultatov v letošnji sezoni bodo ekipo sestavljali Jaka Špoljar, Luka Jablanovec, Adam Jordan in Nino Polovič,  v mlajši kategoriji U13 pa Anže Ravbar, Marcel Skok, Matic Pšeničnik in Jakob Omrzel.

Slavko Vukan, trener KK Tropovci

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice