Pomurski kolesarji po krajšem premoru s polno paro v drugi del sezone.

Minuli torek je v Hartbergu v sosednji Avstriji v okviru tedna kolesarstva, imenovanega Weltradsportwoche Youth Races, potekala dirka za dečke, deklice in mladince. Tekmovanja, ki je štelo za pokal Alpe Adria, se je v kategoriji dečkov A udeležil tudi Luka Jablanovec.

Zaradi časovne zamude je bila dirka skrajšana na 12 krogov v dolžini 1,1 kilometra in je potekala na končni cilj. Ob domačinih so tekmovali tudi kolesarji iz Italije in Hrvaške ter večina kolesarjev iz Slovenije.

Jablanovec znova do stopničk

Luka je kljub krajšemu odmoru dirko začel odločno v ospredju. Že v drugem krogu pa se je od skupine odcepil in nato iz kroga v krog povečeval prednost končni zmagovalec Jaka Špoljar iz KK Adria Mobil.

Luka Jablanovec je medtem ves čas vozil večinoma na čelu druge skupine, pokrival poskuse ostalih pobegov in nato v zaključnem sprintu skupine zasedel odlično 2. mesto. S to uvrstitvijo je trenutno na 2. mestu v skupni uvrstitvi pokala Alpe Adria.

V nedeljo ga zdaj znova čaka mednarodna preizkušnja v mestu Ivanič Grad v sosednji Hrvaški, in sicer dirka za 47. Memorijal Stjepan Grgac 2017. Ta bo generalka pred odhodom na naslednjo mednarodno dirko, neuradno EP za dečke v Berlinu, imenovano Kids Tour Berlin 2017.

Foto: Slavko Vukan
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice