FOTO: Jure Banfi
Nogometaši Mure so se iz knežjega mesta vrnili s pomembno zmago. Je soboško slavje v Celju zasenčila napaka sodnika Aleksandra Matkovića?

Sobočani bodo vsaj do nedelje ter mestnega derbija Olimpije in Brava zasedali tretje mesto lestvice Prve lige Telemach. Sobočani so se pred zmaji povzpeli s preobratom v drugem polčasu.

Mirlind Daku, Luka Bobičanec in v sodniškem dodatku še Tomi Horvat so tehtnico nagnili v korist Prekmurcev, ki so vse od 40. minute igrali z možem več. Pri domačih je v končnici prvega polčasa pordečel David Zec.

Celjskega branilca je pet minut pred odmorom izključil Aleksandar Matković, ki je prekršek Gorenjca nad Mihaelom Klepačem tik pred šestnajstmetrskim prostorom kaznoval tudi z rdečim kartonom.

V taboru gostiteljev so bili prepričani, da se jim je zgodila krivica, vprašanje o izključitvi pa je po tekmi pred kamero Sportkluba dobil tudi soboški trener Damir Čontala:

»Nisem si še ogledal tiste situacije, zagotovo pa je rdeči karton spremenil potek srečanja. Smo pa znova mi prvi zadeli vratnico, nato prejeli zadetek, nakar je tudi Celje zadelo okvir gola. 

Domačini so bili dominatni do rdečega kartona, pet minut pred izključitvijo smo vzpostavili ravnovesje in si ustvarili nekaj priložnosti. Če je bil rdeči karton neupravičen, potem... Tako je, tudi mi smo že imeli smolo s sodniškimi odločitvami, na koncu pa se to nekako izravna.«

Z igralcem več preobrnili rezultat

»Ekipa je izkušena, zavedali smo se, da je časa več kot dovolj. Ključ je bil v potrpežljivosti, vedeli smo, da si bomo ustvarjali priložnosti, nismo pa smeli siliti in nekatere stvari narediti prehitro. 

Zadetki so padli v pravem času in potek tekme je potem šel popolnoma v našo stran,« se je srečanja spomnil Čontala, ki je lahko bil zadovoljen z odgovorom svojih varovancev v drugem polčasu.

Kot že zapisano, se je Mura z zmago vsaj do nedeljske preizkušnje Olimpije zavihtela na tretje mesto. Tudi od nogometašev Brava bo odvisno, če bodo aktualni prvaki tam ostali tudi po koncu tega kroga.

Trener Mure - v zadnjih dveh krogih je Čontala tudi v uradni zapisnik vpisan kot glavni trener - opozarja, da mora celotno ekipa razmišljati zgolj o svoji igri. Recept je namreč enostaven, Mura bo s tremi zmagami sezono zaključila pred Olimpijo:

»V podzavesti je tudi razmišljanje o Olimpiji, vendar se skušamo čimbolj osredotočiti nase. Še vedno sami odločamo o tem, če bomo tretji, saj se bomo z Olimpijo pomerili v Stožicah. 

Fokus mora ostati na nas samih, že nekajkrat pa sem ponovil, da nam bo uspelo, če bomo zadnje tri kroge odigrali po naših zmožnostih in ohranili kontinuiteto.«

FOTO: Jure Banfi

Bobičanec zdaj sam na vrhu klubske lestvice

»Kakšno je to vprašanje? Zakaj bi imeli sodniško pomoč? Nikoli se ne morem strinjati s tem, saj bi Klepač šel sam proti golu, če bi se obrnil, to bi bila izredna priložnost. 

Očitno je rdeči karton, če je bil prekršek pregledan z VAR posnetkom. V tem ne vidim težave,« se je na besede komentatorja tekme Tima Obreza, sicer Celjana, da lahko prizna, da je imela Mura precej sodniške pomoči, z začudenjem odzval Bobičanec.

Dolgoletni član črno-belih je dobre četrt ure pred koncem tekme dosegel 32. prvoligaški zadetek v dresu Mure, tako pa je zdaj sam na vrhu večne prvoligaške lestvice Nogometne šole Mura, pred Amadejem Marošo.

Individualna statistika v zaključku sezone sicer ni v ospredju, saj se Sobočani še naprej krčevito borijo za tretje mesto, ki zagotovo prinaša nastop v evropskih tekmovanjih.

»Igrali bomo še z Olimpijo, odvisno smo od sebe, gledamo zgolj sebe in gremo tekmo po tekmo. Lestvica nas ne zanima, nanjo bomo pogledali po zadnjem krogu. 

Borimo se na vsaki tekmi, res pa je, da smo bili boljši v drugem polčasu. Če je to zaradi rdečega kartona, ne vem... Pokazali smo karakter. Vrnili smo se iz zaostanka, zbrali smo se in s karakterjem prišli do zmage,« je še dejal Bobi.

Mura se po dveh gostovanjih vrača v Fazanerijo, na drugo majsko nedeljo v Murski Soboti gostujejo Domžale.

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Strpnež (nepreverjen)
TD (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Karakter je pokazal sodnik.. zanima me kakšne reakcije bi bile z strani Murinih navijačev ter kluba,če bi bil na takšen način izključen njihov igralec.. včasih je lepo biti realen ter pošten..

on. (nepreverjen)

na kelkih tekmah pa so bli sodniki prote mure?? pa to nej samo z eno takšo odločitvijo na tekmo.. je istina ka je mogoče to biu malo pretirane rdeče karton, al po druge strane be šau sam prote gole.. jebat ga, enkrat v sezone pa lejko napravijo kakšo greško v našo korist

In reply to by TD (nepreverjen)

Gostja 68 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Mislim da ste igrali z igralcem več v polju.

prekmurec Istvan (nepreverjen)

Kako to misliš z igralcem več v polju ?

In reply to by Gostja 68 (nepreverjen)

lampaš11 (nepreverjen)

ponavadi ekpia z igralcem več - glih izgubi - tak ka?! 3,4,Muraaaaa

In reply to by Gostja 68 (nepreverjen)

Lilolik (nepreverjen)

Karakter prej,ka pa znanje. Vedno je samo neksna sreca prisotna. Karakter pusti za sebe,pokazi znanje!!!!!

. (nepreverjen)

Lilolik vej pa ka bi tij rad Bobi je itak pokazo znanje. Či pa ne vejš kak je pomembno meti karakter pri nogometi pač ne vejš.

In reply to by Lilolik (nepreverjen)

Lilolik (nepreverjen)

Jbg neven. Znanje pa sreca ,je pa velka razlika. Tak ka nej ti meni o znanji pa karamteri...

In reply to by . (nepreverjen)

Lilolik (nepreverjen)

Jbg neven. Znanje pa sreca ,je pa velka razlika. Tak ka nej ti meni o znanji pa karamteri...

In reply to by . (nepreverjen)

on. (nepreverjen)

o kakše sreče ti gučiš?? o toj ka smo nej povedle že v 4 ale 5min tekme(prečka)?? ale o sodniške napake?? enkrat v sezone jo pa ja lejko mamo, ker v večini tekem so sodnike prote nan(tude te kda zmagamo, ščejo obrnote rezultat s svojime odločitvame).. če nebe mele znanja, tej tekme nebe zmagale, kak vseh ostaleh nej.. telko o znanje in tvojon neznanje o fuzbale.. jbg

In reply to by Lilolik (nepreverjen)

Lilolik (nepreverjen)

Se vejcja sreca je,da so sodniki proti njim,pa zmagajo.

In reply to by on. (nepreverjen)

lampaš11 (nepreverjen)

to je bila tekma z največ prečkami!

čarni vrag (nepreverjen)

Takšna so pravila. Grobi faul zadnjoga igralca, kar vlečenje z rokami je, je izključitev. Ogaben je te komentator, ka navija za Celje.

FRAP (nepreverjen)

Mura je dobra ekipa, zato si zasluži končno tretje mesto na lestvici. Neupravičena kazen Celjanom, pa ni bistveno vplivala na končni rezultat tekme.

ReaLEN (nepreverjen)

Či bi sodnik proti Muri tak soudo bi se eni razčesnoli, zaj ste pa tüu kak ri.i,....samo telko! Igra nula, razen mogoče dveh treh igralcov,....

vodka (nepreverjen)

Zadnji igralec je namerno zaustavo napadalca Mure šteri je meo prosto pot proti goli, če ga ne bi stavo z rokami. Nej je glih tak neupravičeni rdeči kak eni trdite.

Keeway (nepreverjen)

Pokazali ste karakter! Zanima me, kaj bi pokazali če celjani ne bi imeli igralca manj! Šli bi sklonjenih glav iz Celja!

magyar bacsi

Bobi - floki karakter looserja, podrislanca, kažeš že cel čas. podrislanec, kje pa imaš prijatelja Mulo????

magyar bacsi

Bobi - floki karakter looserja, podrislanca, kažeš že cel čas. podrislanec, kje pa imaš prijatelja Mulo????

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice