Foto: Niko Časar
Odbojkarice Ljutomera so se v Ljubljani razveselile še pete zmage v letošnji sezoni, s katero so v 1B. državni odbojkarski ligi splezale na šesto mesto lestvice.

Ljutomerčanke so se po tem, ko so v prejšnjem krogu na domačem parketu odščipnile točko vodilnim Koprčankam, dobre volje vračale še z drugega zaporednega gostovanja.

Varovanke trenerja Bojana Novaka so se 25. januarja veselile v Kamniku, tudi v Ljubljani pa so za zmago potrebovale tri nize.

Z 20 točkami je bila najučinkovitejša posameznica ekipe Ana Kolmanič, z 11 točkami pa sta ekipi do zmage pomagali Anja Kolmanič in Adela Pintarič. Toliko točk je pri domačinkah zbrala tudi Katarina Bulc

VITAL LJUBLJANA - ŽOK LJUTOMER 0:3 (19:25, 17:25, 24:26)
Vital:
Grabec 1, Poznajelšek 7, Babnik Jeglič, Marič, Am. Kenda 4, Bulc 11, Mesar, Verk, Ag. Kenda 8, Jarc, Hotič, Svetina 8, Gajanović, Debelak. Trenerka: Živa Cof.
Ljutomer: Banfi, Šijanec, Budna, Makoter, Pintarič 11, Pogorevc, Ana Kolmanič 20, Anja Kolmanič 11, Mikl, D. Oletič 2, A. Oletič, Sužnik 8, Novak. Trener: Bojan Novak.

Tesno v zadnjem nizu

Ljutomerčanke so v Dvorani Maksa Pečarja hitro pokazale, kdo je favorit za zmago. Po napadu Ane Kolmanič za 3:8 je sledil odmor domače trenerke Žive Cof, gostujoča ekipa pa je po tem prišla še do dveh točk. 

Prleške odbojkarice so v nadaljevanju niza nekajkrat povedle za sedem točk, po napadu Karmine Sužnik pa je bilo že 8:16. Ljubljančanke so se v nadaljevanju približale na 17:21, kar je predramilo Ljutomerčanke, ki so s točko Anje Kolmanič potrdile zmago v prvem nizu.

Drugi niz je bil bolj izenačen, saj so gostiteljice po napadu Amine Kenda vodile z 9:8, po točki Katarine Bulc pa so znižale na 17:18. Nato je stvari v svoje roke vzela Ana Kolmanič, drugi niz pa je z asom za 17:25 odločila Adela Pintarič.

Po asu Anje Kolmanič za 3:6 se je zdelo, da bodo gostje gladko slavile tudi v tretjem nizu, a so Ljubljančanke na krilih Neje Poznajelšek povedle z 12:9. V nadaljevanju je Agata Kenda uspešno napadala za 16:13, Novaku pa ni preostalo drugega, kot da uporabi še drugi odmor. 

Čeprav je domača ekipa po točki Katarine Bulc povedla z 19:16, so se Ljutomerčanke v končnici zbrale in po tem, ko pri izidu 23:24 niso izkoristile prve zaključne žoge, slavile s 24:26.

Ljutomer, ki v prihodnjem krogu gostuje pri drugouvrščenem Mozirju, ima zdaj na svojem računu 15 točk, Ljubljana pa z devetimi ostaja zadnja. Do konca sezone so še štirje krogi.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Glavno mesto*

1235678 (nepreverjen)

se bo treba maksimalno potrudit za obstanek, veliko uspeha

44 (nepreverjen)

Starejše novice