Vir: ŽOK Ljutomer
Odbojkaricam ŽOK Ljutomer je pripadel tudi tretji pomurski spopad v 1B. državni odbojkarski ligi. Mlade Pucončanke so klonile po treh izgubljenih nizih.

Tudi tretji prleško-prekmurski obračun letošnje sezone je postregel z zmago Ljutomerčank. Gostitljice dvoboja so si nove točke zagotovile z gladko zmago brez izgubljenega niza.

Mlada zasedba iz Puconcev ni bila dorasla varovankam trenerja Bojana Novaka, ki z deveto zmago sezone ostajajo na tretjem mestu ligaške razpredelnice, za hoškim Formisom in Braslovčami.

Pri Ljutomerčankah, ki niso zaigrale v popolni zasedbi, je bila s 16 točkami najučinkovitejša Karmina Sužnik, štiri manj je prispevala Ana Kolmanič. Pri gostjah iz Puconcev je največ točk (7) zbrala Nina Kovač.

ŽOK LJUTOMER - MUREXIN-KEMA PUCONCI 3:0 (25:16, 25:14, 25:16)

ŽOK LJUTOMER: Iva Šijanec (3), Ana Horvat (5), Adela Pintarič (5), Ana Stanković (4), Ana Kolmanič (12), Anja Kolmanič (4), Veronika Mikl, Diana Oletič (9), Karmina Sužnik (16). Trener: Bojan Novak.
MUREXIN-KEMA PUCONCI: Nina Rakar (6), Lena Lang, Maša Vnuk (3), Nina Kovač (7), Tjaša Malok (2), Ema Küplen, Tasia Šadl, Maja Cigüt (5), Gaia Matis (4), Julija Novak. Trener: Sebastijan Lenarčič.

Suvereno v vseh treh nizih

Uvod dvoboja je postregel z dokaj raztrgano igro, Ljutomerčanke pa vodstva niso v niti enem trenutku predale nasprotnicam, ki pa so vse do sredine niza ostale blizu do rezultata 14:12.

Gostujoči trener Sebastijan Lenarčič je po dveh zaporednih točkah domačink posegel po polminutnem odmoru, a to ni zaustavilo Ljutomerčank. 

Na krilih začetnega udarca Karmine Sužnik so z delnim rezultatom 6:0 ustvarile neulovljivo prednost in prvi niz, ki ga je Ana Kolmanič zaključila z osmimi točkami, uspešno pripeljale h koncu.

Drugi niz je bil odločen že v uvodnih minutah, ko so gostiteljice najprej povedle s 5:0, nato še z 8:1. Puconci so se s točkama Maše Vnuk in Nine Rakar malce približale, a Ljutomerčanke po zaslugi Karmine Sužnik, ki je dosegla kar devet točk, niso popuščale. 

Pred vstopom v končnico je semafor kazal tudi rezultat 21:7, a so Prekmurke nato popravile vtis, nabrale nekaj točk, a je bila prednost kljub temu še vedno visoka.

Uvod zadnjega niza je bil izenačen, a se je prleška četa po znižanju Pucončank na 7:5 znova odlepila. Niza šestih zaporednih točk ni prekinil niti premor trenerja Lenarčiča, tekma pa je bila dokončno odločena po novem nizu šestih točk in vodstvu z 19:8.

Z dvema asoma sta se izkazali Ana Horvat in Iva Šijanec, ki je vse tri točke dosegla z začetnim udarcem, domača ekipa pa je niz mirno pripeljala h koncu in do devete zmage v letošnjem prvenstvu.

Tekmo dobile lažje od pričakovanj

»Maksimalno smo se pripravile na tekmo ter kljub odsotnosti nekaj igralk pokazale dovolj dobro odbojko, da smo jo zanesljivo dobile. Ne glede na uvrstitev na prvenstveni lestvici, nasprotnic nismo podcenjevale ter tekmo odigrale po najboljših močeh. 

Ob upoštevanju napotkov trenerja, smo na koncu tekmo dobile lažje, kot smo pričakovale. Čestitke vsem soigralkam za prikazano igro,« je po gladki zmagi dejala Diana Oletič.

Ob tem dodajmo še podatek, da so pri domači ekipi vsaj tri točke dosegle prav vse posameznice z izjemo proste igralke Veronike Mikl.

Ljutomerčanke bodo zmago potrjevale že to soboto, ko gostujejo v Mozirju, pri tekmicah za tretje mesto. Puconci gostijo predzadnjo ruško Turbino.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice