V 11. krogu 1. A DOL za ženske sta se v Dvorani ŠIC Ljutomer pred 140 gledalci srečali ekipi ŽOK Ljutomer in Nova KBM Branik. Z 0:3 (11:25, 10:25, 13:25) so bile pričakovano uspešnejše Mariborčanke.

Debitantke v prvi A ligi so se pomerile z eno najboljših ekip zadnjih let v Sloveniji, ki je na gostovanje prišla v popolni sestavi. Upanja domačink pred tekmo, da bi razen dobrega odpora dosegle kaj več, so bila temu primerna.

Gostovanja Mariborčank pa so bili veseli številčni gledalci, ki so na delu videli ekipo, ki tudi letos meri na naslov državnega prvaka.     

Borbena igra Ljutomerčank

Prvo točko na tekmi so dosegle domačinke, takoj zatem tudi Mariborčanke. Izid je bil izenačen pri 2:2 in nato še pri 3:3. Po dokaj enakovredni igri kjer so Ljutomerčanke igrale zelo borbeno, so Mariborčanke povedle z 7:10 in nato po napakah Ljutomerčank še z 8:13. 

Po odmoru, ki ga je zahteval trener Tot, so v igri še naprej prevladovale gostje ter po dobrih servisih Najdič Sare in uspešnem bloku, povedle z 9:19. Po dveh točkah domačink so  nato Mariborčanke, tudi po zaslugi odličnih servisov Ize Mlakar, set zanesljivo dobile z rezultatom 11:25. 

Vendarle do točk

V drugem setu je igro Mariborčank organizirala Karmen Kočar, v igro pa je vstopila tudi Brina Bračko medtem, ko je postava Ljutomerčank bila ista kot v 1. Setu. Pričetek seta je pripadel gostjam, ki so zaigrale odločno ter povedle kar z 0:7, ko je iz igre odšla še Sobočan Anita. 

Pri rezultatu 0:8 je trener Tot vzel odmor, da bi dvignil moralo svoji ekipo, ki kljub borbeni igri še ni dosegla točke. Ljutomerčanke so nato dosegle prvo točko po dobrem napadu Nataše Anželj in nato še drugo ter rezultat znižale na 2:9. V tem delu so v igro vstopile še vse igralke Mariborske ekipe, ki so držale razliko točk iz začetka seta oz. povedle z 4:15 ter nato kar s 4:17, ko so domačinke dosegle dve novi točki ter rezultat po točki Sare Kutnjak in Barbare Petek znižale na 8:20. Po učinkovitih napadih Bezsonove so gostje set dobile z rezultatom 10:25.

Zaslužena zmaga gostij

Tretji set je trener Miklavc tekmo pričel s postavo, ki je igrala v drugem delu 2. seta medtem, ko pri domačinkah ni bilo sprememb v postavi. Ljutomerčanke so dosegle prvo točko, naslednje štiri pa Mariborčanke, ki so povedle z 1:4. Po točki Nataše Anželj je bil rezultat 2:4 nato pa po dobrih servisih Kočar Karmen 2:7 v korist gostij ter takoj zatem še 3:8, ko je bila uspešna v napadu Kaja Makoter ter znižala na 4:8.

V nadaljevanju smo gledali izenačeno tekmo, kjer so z borbenostjo prednjačile  domačinke ter se pri rezultatu 8:9 približale le na točko zaostanka. Po odmoru, ki ga je zahteval trener Miklavc so Ljutomerčanke set izenačile na 9:9 in nato na 10:10, ko so prevlado spet prevzele Mariborčanke ter povedle z 10:12 in nato z 11:15, ko je trener Tot zahteval odmor. 

Nasveti domačega trenerja niso obrodili sadu saj so gostje še naprej bile boljši nasprotnik ter po dobrih servisih Brine Bračko povedle z 11:22. 

Vsaka ekipa je do konca seta dosegla še po tri točke, kar je pomenilo zmago Mariborčank z rezultatom 13:25. Zmaga gostij je več kot zaslužena in odraz moči obeh ekip. Ljutomerčanke je tudi tokrat pohvaliti za borbeno igro,  kaj več pa je od nje pričakovati kdaj v prihodnje.    

»Danes smo v določenih  momentih igre začutili kako je igrati proti tako kakovostni ekipi. Zmage seveda nismo pričakovali, smo pa si želeli čim dlje ostati na igrišču in doživeti čim več točk, ki bi nam dale boljšo igro v prihodnjih tekmah, ko nam bo mogoče nasprotnik dovoljeval več. Puncam ne morem zameriti nič, saj se trudijo po svojih najboljših močeh. Ne nazadnje ne smemo pozabiti , da so z lanske sezone preskočile dva kakovostna razreda in jim vsaka izkušnja pride še kako prav v prihodnje,« je povedal Andrej Tot, trener ŽOK Ljutomer. 

ŽOK Ljutomer : Nova KBM Branik – 0:3  (11:25, 10:25,  13:25)  

ŽOK Ljutomer: Barbara Petek 5, Valentina Kosi, Nika Kosi, Lisa Rosić, Sara Kutnjak 4, Kaja Makoter 5, Ana Nedok, Nataša Anželj 3, Tjaša Rakuša, Hana Hochstatter 1

Trener: Andrej Tot 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice