FOTO: ŽOK Ljutomer
Odbojkarice v 1B. državni odbojkarski ligi se po prazničnem tekmovalnem premoru konec tedna vračajo na parket. Ljutomerčanke bodo v domači dvorani gostile Vital Ljubljano.

Medtem ko Pucončanke gostujejo pri vodilnem Formisu, pa Ljutomerčanke leto 2022 odpirajo z domačo preizkušnjo.

Četa Bojana Novaka se bo v ljutomerski športni dvorani pomerila z Vital Ljubljano. Gre za obračun četrte in pete ekipe prvenstva, zasedba iz prestolnice pa lovi pet točk zaostanka.

Ljutomerčanke so leto 2021 sklenile s 24 točkami na svojem računu. Ob sedmih porazih so vknjižile še sedem porazov, petkrat so slavile v domači dvorani, v kateri so nazadnje premagale prav današnje nasprotnice.

Zmaga za približanje tretjemu mestu

Decembrski dvoboj v prleški prestolnici se je končal z domačo zmago 3:1 v nizih. Pri gostiteljicah sta bili s 17 oziroma 18 točkami najučinkovitejši sestri Ana in Anja Kolmanič.

Ana Kolmanič se s povprečno štirimi točkami na niz uvršča med peterico najučinkovitejših igralk tekmovanja, s skupno 228 točkami pa je druga najboljša igralka 1B. državne odbojkarske lige.

Ljutomerska ekipa se je Ljubljančankam oddolžila za tesen novembrski poraz v prestolnici, ko so v Črnučah izgubile s 3:2, čeprav so po zaostanku z 2:0 uspele izenačiti.

Če bodo Diana Oletič in soigralke uspešne tudi nocoj, bi se lahko približale tretjemu Mozirju, ki beži za tri točke. Obračun Mozirjank in Kamničank je namreč prestavljen na kasnejši termin.

Dvoboj Ljutomera in Vital Ljubljane se bo v Športni dvorani Ljutomer pričel ob 19. uri.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice