Vir fotografije: Facebook ŠZ Ljutomer
Radenci so konec tedna gostili državno prvenstvo v hitrih disciplinah. Barbara Skuhala je postala državna prvakinja v hitropoteznem šahu, Maja Kohek in Majda Kovač pa sta za ŠD Pomgrad slavili v ekipnem prvenstvu v pospešenem tempu.

V Radencih je med 27. in 29. januarjem potekalo šahovsko državno prvenstvo v hitrih disciplinah. Po uspehih so posegli tudi pomurski šahisti.

Ljutomerčanka Barbara Skuhala, ki je pred leta postala druga Pomurka po Lei Števanec z naslovom mojstrice FIDE, je na zadnji prvenstva postala državna prvakinja v hitropoteznem šahu, zbrala je deset točk.

Članica Železničarskega šahovskega kluba Maribor Poligram je že na prvi dan prvenstva postala podprvakinja v pospešenem tempu. Leta 1996 rojena šahistka je osvojila šest točk, naslov državne prvakinje pa je pripadel Teji Vidic, ki je dobila vseh sedem partij.

Družinski uspeh je dopolnil brat Jernej Skuhala, ki je z ŽŠK Maribor Poligram postal državni prvak v ekipni konkurenci v hitropoteznem tempu.

Jernej je z Janom Šubljem, Adrianom Mihalčišinom, Janom Marnom in Maticem Lavrenčičem osvojil 15 meč točk, za mariborskim klubom pa sta sta uvrstila ŠD Krka Novo mesto in ŠK Postojna s po 13 točkami.

ŠD Pomgradu ekipni naslov, Markoja tretji

Prekmurec Boris Markoja je s 6,5 točke zasedel tretje mesto na prvenstvu v pospešenem tempu. Ravno tako član ŽŠK Maribor Poligram je zaostal za Matejem Šebenikom in državnim prvakom Luko Leničem.

Maja Kohek in Majda Kovač sta Šahovskemu društvu Pomgrad priigrali prvo mesto na ženskem ekipnem prvenstvu v pospešenem tempu. Članici soboškega kluba sta državni prvakinji postali s sedmimi meč točkami, druge so bile šahistke ŠK Celje, tretje pa ŠK Triglav Krško.

Maja Kohek je ekipni uspeh dopolnila še na zadnji dan prvenstva, saj je v hitropoteznem tempu s 7,5 točke zasedla tretje mesto. Kot že zapisano, je prvo mesto pripadlo Barbari Skuhala, druga pa je bila Pia Rožmanec

Mariborski klub bo med 23. aprilom in 2. majem gostil državno prvenstvo članov in članic.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice