Črno-beli so se še drugo leto zapored uvrstili v kvalifikacije za Ligo Evropa. Mura, navkljub osvojenemu naslovu pokalnih prvakov, ne bo v vlogi nosilca.

V lanski sezoni žreb Murašem ni bil najbolj naklonjen, saj so dobili enega izmed težjih možnih nasprotnikov. Varovanci Anteja Šimundže so se pomerili z izraelskim Maccabijem iz Haife. Izraelci so bili na prvi tekmi boljši z 2 : 0, srečanje v Fazaneriji se je končalo z 2 : 3.

Zanimivo, da je, upoštevajoč regionalne skupine, tudi letos Maccabi eden od možnih nasprotnikov Mure. Črno-beli bodo, tako kot v prejšnji sezoni, tudi letos svoje delo začeli v prvem predkrogu, saj je koeficient 2.600 premajhen, da bi Mura lahko bila nosilec. Za to bi potrebovali najmanje koeficient 3.750. 

Letošnje kvalifikacije bodo zaradi epidemije koronavirusa speficične, saj bo v prvih treh predkrogih odigrana samo ena tekma in ne dve, kot je bilo v praksi doslej. Domačina v dvoboju bo določil žreb, upoštevala pa naj bi se tudi epidemiološka slika v posamezni državi.

Žreb parov bo na vrsti 10. avgusta, v prvem predkrogu pa bo sodelovalo 94 ekip, ki bodo razdeljene na 47 nosilcev in 47 nenosilcev. Poleg Mure, bosta Slovenijo zastopala še Maribor in Olimpija, obe ekipi bosta v vlogi nosilca.

Muri ponovno preti tudi Maccabi iz Haife

Praksa pred žrebom UEFE v preteklih letih je bila, da je klube razdelila v regionalne skupine. Slovenija se nahaja v južno mediteranski skupini, kjer so še klubi iz Albanije, Andore, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Hrvaške, Cipra, Grčije, Izraela, Italije, Makedonije, Malte, Črne Gore, Portugalske, Romunije, San Marina, Srbije, Španije in Turčije.

Nekaj dni pred žrebom so skupine dokončno definirane in takrat je znanih pet nasprotnikov, ki bodo potencialni nasprotniki Mure. V kolikor bo do omenjene delitve dejansko prišlo, bodo med morebitnimi nasprotniki Mure torej klubi iz omenjenih držav. 

To so med drugim APOEL Nicosia, Partizan, Steaua Bucuresti, Hapoel Ber-Sheva, Apollon Limassol, Shkendija Tetovo, Zrinjski Mostar, FK Kukesi, FC Santa Caloma, Bačka Topola, Honvéd, Maccabi Haifa, pa tudi Beitar Jerusalem.

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čikapajo (nepreverjen)

HMmmmmmm, Maribor pa 3 X višji koeficient, kot Olimpija.

Vaše ime.. (nepreverjen)

Ja resno Nejsan mogo vrvate.. Sicer pa so 2x prišle v skupino

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Ja ka je pa Olimpija v Evropi naredila, ka bi sploj mela viski koef? NIČ!

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

pomurc (nepreverjen)

Edino pošteno bi bilo, da bi bil domačin nenosilec. Glede na to, da bodo tekme brez gledalcev, je sicer načeloma vseeno, samo ni ravno fajn, če moreš v kak Kazahstan ali Armenijo. Daleč najlažja nasprotnika bi verjetno bila Santa Coloma in Lincoln, nekaj je takšnih ki so enakovredni, kar nekaj je takšnih, ki so težko premagljivi. Potrebno bo res veliko sreče pri žrebu.

tanja flaškon (nepreverjen)

za muro bi bili najbolje
Beltince

Vaše ime.. (nepreverjen)

Ka je Tau za stafka?? Ale napiše slovenske kak trbej ale pa prekmurske.. Za Muro bi bili najbolje Beltinci wtf?

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

Trdonja 1 (nepreverjen)

Bačka Topola 99%

Jjjjjjjj (nepreverjen)

FK kukeč je tudi možen nasprtnik

Ofeden (nepreverjen)

Honvéd...v vsakon primeri do oboji doma špilale

Ćarni vrag (nepreverjen)

Vseeno koga dobi,tak de pusila

NIČ KORISTI (nepreverjen)

Kogar koli Mura dobi, itak takoj po pički dobi.

df (nepreverjen)

Realni DF pa ka rejsan moreš pod vsako objavo nekaj butastega napijsati.

In reply to by NIČ KORISTI (nepreverjen)

Czd (nepreverjen)

Mura nima za burek

Ralni df (nepreverjen)

Se bureke van pajdo sponzorejra,pa odavlete karta kere tekem se ljudi prek tvja lehko gleda,sram vas je lejko,kupele bi kaksne dres ale sal rajse,sirota mura

In reply to by Czd (nepreverjen)

Čuki (nepreverjen)

Vüpan ka mađare dobi mura, ka vas v vržejo

Ugasam svece (nepreverjen)

Glavno ka mura vas v vrgla Madžar, da te Evropo spilale te boj glasen

In reply to by Čuki (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Koga koli dobi Mura, PAPA. Adijo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice