Foto: Jure Banfi
Ženska nogometna reprezentanca se je od leta 2021 poslovila s točko v dvoboju z Grčijo. Slovenke s tem niso izpolnile novembrskega cilja, saj so osvojile štiri od šestih točk.

Slovenke v Novi Gorici niso uspele prebiti »bunkerja« Grkinj, ki so se postavile povsem obrambno in se osredotočile zgolj na protinapade.

Morda so tudi nizke temperature vplivale na to, da so varovanke Boruta Jarca potrebovale skoraj pol ure, da so se ogrele na delovno temperaturo. Na prvi udarec je bilo potrebno čakati do 29. minute. Lana Golob po predložku Lare Prašnikar ni ogrozila grških vrat.

Slovenska reprezentanca je po tem, ko sta Mateja Zver in Špela Kolbl zamenjali strani, zaigrala bolje. V obetavni situaciji se je znašla Kristina Erman, ki pa po kotu ni najbolje reagirala v bližini gola. 

Mateja Zver je v 38. minuti nevarno sprožila proti golu, a iztržila kot, Panagiota Chatzicharistou pa je dobro posredovala po poskusu Špele Kolbl.

Brez zadetka tudi v nadaljevanju

Drugi polčas je bil bolj razgiban, nekajkrat pa so zapretile tudi Grkinje. Eleni Markou je krenila v hiter protinapad, a Zala Meršnik ni imela preglavic z njenim udarcem z razdalje.

V 57. minuti je bilo vroče pred gostujočimi vrati. Grška vratarka je po kotu odbila strel Mateje Zver, zatem je s »škarjicami« zapretila še Kristina Erman, tudi ona neuspešno.

Po menjavah, v igro sta vstopili Sara Makovec in Nina Predanič, kasneje še Izabela Križaj in Zala Kuštrin, so Slovenke še bolj pritisnile in postale nevarnejše, ob vse večji ofenzivi domačink pa so Grkinje izpeljale nekaj protinapadov.

Lana Golob je strel Danai-Eleni Sidira preusmerila preko vrat, Kaja Korošec pa je na drugi strani streljala mimo gola. V 80. minuti je vnovič poskusila Mateja Zver, a se je s parado izkazala Panagiota Chatzicharistou.

Grkinje so se v zadnji minuti srečanja reševale z izbijanjem z gol črte, ena od branilk je v zadnjem trenutku odbila udarec Mateje Zver, ki je že premagala vratarko, na noge pa je skočila tudi tribuna. Izid je ostal nespremenjen, točke pa so bile precej bolj vesele Grkinje.

SLOVENIJA - GRČIJA 0:0

Slovenija: Zala Meršnik, Kaja Eržen, Lana Golob, Špela Rozmarič, Kristina Erman (76′ Izabela Križaj), Dominika Čonč (76′ Zala Kuštrin), Kaja Korošec, Manja Rogan (66′ Sara Makovec), Špela Kolbl (66′ Nina Predanič), Mateja Zver, Lara Prašnikar. Selektor: Borut Jarc.

Grčija: Panagiota Chatzicharistou, Dimitra Karapetsa, Danai-Eleni Sidira, Maria Palama, Tatiana Georgiou, Athanasia Moraitou, Eleni Kakambouki, Vasiliki Giannaka, Sofia Kongouli (93′ Ifigeneia Georgantzi), Eleni Markou, Veatriki Sarri (86′ Anastasio Spyridonidou). Selektor: Georgios Kyriazis.

Igrali na en gol

»Igrali smo proti grški zelo dobro organizirani defenzivni igri. Če smo malce nerazpoloženi v fazi napada, je takšno ekipo, kot je bila danes Grčija, težko prebiti. 

Devetdeset minut smo igrali na en gol, to nam nič ne pomaga, še tiste priložnosti, ki smo si jih težko prigarali in ustvarili, nismo realizirali. 

Nismo bili najbolj razpoloženi v fazi zaključka, na trenutki pa tudi pri igri podaj glede na gostoto in agresivnost nasprotnic. Žoga je okrogla, nogomet je takšen. Gremo naprej, treba je delati in se iz tega kaj naučiti,« je po remiju dejal Borut Jarc.

Selektor je v prvem polčasu pogrešal tudi nekaj agresivnosti, kar so dekleta popravila v drugem polčasu, Mariborčan pa je obžaloval, da njegove varovanke niso izkoristile priložnosti.

Slovenke so zgolj z remijem zapravile priložnost, da bi ujele drugouvrščene Valižanke, ki so po tekmi v Novi Gorici izgubile s Francijo.

Obžalovanje, da niso izkoristile priložnosti

Slovenke bodo, če na preostalih tekmah ne bo presenečenj, v zadnjem krogu, ki bo odigran septembra, v Walesu potrebovale zmago, medtem ko bi gostiteljicam ob pričakovanem nadaljevanju kvalifikacij zadostovala že točka.

»Šle smo po tri točke, ni se nam izšlo, zdaj moramo počakati na druge tekme in iztržiti pozitivne izide na naslednjih tekmah. To je zdaj ključnega pomena, gledati moramo naprej. Kar se je danes zgodilo, se ne sme več ponoviti,« je bila kritična Lara Prašnikar.

Napadalka naše reprezentance tokrat ni dobila toliko uporabnih žog, kot na petkovi tekmi z Estonijo, ob zgoščeni postavitvi Grkinj pa tudi ni imela prostora, da bi z individualnimi akcijami prebila obrambo.

»Do danes je bilo odlično, danes pa imam grenak priokus. Zdaj nima smisla gledati nazaj, med zimo se moramo dobro spočiti, aprila pa moramo iti s polno paro naprej, da dosežemo željen rezultat in drugo mesto v skupini,« je še poudarila Šmarčanka.

Kvalifikacije se za Slovenke nadaljujejo aprila, ko bodo gostovale v Kazahstanu in Franciji.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice