Mlada ekipa vijoličastih bo letos prav tako del mlade evropske nogometne elite, Maribor pa je podobno kot pred leti za prizorišče tekem izbral lendavski športni park.

V Lendavi, natančneje v Mestni hiši je včeraj potekala tiskovna konferenca Nogometnega kluba Maribor, ki je predstavil načrte mladinske ekipe, ki bo letos nastopala v mladinski Ligi prvakov, imenovani Uefa Youth League.

Lendavski župan mag. Anton Balažek je poudaril, da je zanje tovrstni dogodek velika čast, še posebej zato, ker v Lendavi veliko vlagajo v mladinski nogomet. Ob tem je dodal, da je v načrtu tudi gradnja nogometne infrastrukture s štirimi igrišči. Zlatko Zahović, športni direktor vijoličastih je povedal, da se radi vračajo v okolje, kjer so sprejeti, obenem pa ga veseli, da bodo priložnost za dokazovanje med elito dobili tudi njihovi mladi nogometaši. 

Po besedah nekdanjega reprezentanta Mirana Pavlina mladi nogometaši ta srečanja ne vidijo kot pritisk, pa čeprav se bodo pomerili z eminentnimi nasprotniki. Pravi, da je zanje to velika priložnost in privilegij, saj ne dobiš vsak dan priložnosti nastopiti v Ligi prvakov. Podobno kot člansko ekipo, tudi mladinsko ekipo prva tekma čaka že jutri, ko bo v Lendavi gostovala ekipa Spartaka iz Moskve. 

FOTO: lendava.si
 

Tekme Uefa Youth League v Športnem parku Lendava:

13. 9. 2017, 14.00: Maribor – FC Spartak Moskva

17. 10. 2017, 13.00: Maribor – Liverpool FC

6. 12. 2017, 13.00: Maribor - Sevilla

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

kravjek (nepreverjen)
kodiak (nepreverjen)

Nekam kislo faco ima Balažek. Brige? Brige? Lendavski šport se lepo in počasi uničuje. Ne glede na to, da se govori še o štirih igriščih, se našemu nogometu in najbolj nogometnemu mestu, poleg Maribora (prepotentno?), slabo piše. In sedaj govorimo o lastnikih (če lahko temu tako rečemo-Balažek) Nafte? Bravo!!! Potem občina, roke proč!!!!!!

Starejše novice